Díjeső a Danubius-nak a Gastro&Hotel Design Awardon

„Az év HotelDesign terasza” a Danubius Hotel Helia terasza lett, a „JAB - Legszebb vendégszoba” különdíja a Hilton Budapesté. November 14-én adták át a Gastro&Hotel Design Award díjait a legkiválóbb belsőépítészeti megoldásokat megvalósító vendéglátó- és szállodaipari szereplőknek.

A PPH Media Kiadó égisze alatt a Pont Itt gasztro/szállás/utazás szakmai magazin idén is meghirdette a Gastro&Hotel Design Award szakmai díját, amelyre 60 pályamunka érkezett. A shortlistre került finalisták között volt, amely az előremutató megoldásokat, mások a múlt emlékeinek értő kezelését tekintették vezérelvnek, de egyaránt igaz volt rájuk, hogy valami újat, meghatározót, egyedit alkottak. 2019-ben a Danubius Hotels három pályázata került a legjobbak közé, a Danubius Hotel Helia és a Hilton Budapest szállodák képviseletében.

Szoros versenyben a zsűri döntése nyomán a Danubius egy fődíjat, egy különdíjat és két döntős oklevelet vehetett át. Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíjasa a Danubius Hotel Helia terasza lett. A közelmúltban felújított Yellow Bistro & Bar és az Episode étterem osztozik a hatalmas, közel 200 fő fogadására alkalmas teraszon, amely dunai panorámával és fiatalos stílussal várja vendégeit. A Hotel Helia teraszának átadása az egyik meghatározó állomása volt a Danubius Hotelsnél az elmúlt években tapasztalt megújulásnak, amelynek keretében a Danubius Hotel Heliaban is teljesen átalakultak a vendégeket kiszolgáló terek. A Danubius Hotel Helia ebben a kategóriában a Leo Budapest tetőteraszával versenyzett a döntőben.

A Danubius kötelékébe tartozó Hilton Budapest pályázata, a „333”, a JAB – Legszebb vendégszoba különdíját nyerte el. A „333” a Hilton Budapest új szobaszámát takarja, amelyet a 11 új egység és egyben egy korábban a vendégek szeme elől elzárt terület megnyitása után ért el a szálloda. A dizájn, számos elismerés mellett, a London Design Award arany díját is elnyerte. A pályázat a különdíj mellett Az év HotelDesign vendégszobája kategóriában került a legjobbak közé és döntős oklevelet vehetett át. Az év HotelDesign vendégszobája kategória nyertese a Párisi Udvar Hotel Budapest lett. A Danubius Hotel Helia Az év GastroDesign étterme zárt vendégtér kategóriában indult a megújult Episode étterem dizájnjával és vehetett át döntős oklevelet. A szálloda a teljes konferencia szint, a lobby, és a Yellow Bistro & Bar komplex felújítását követően az étterem újjáépítésével tette teljessé a vendégtér látványvilágát. Az enteriőrt Nathalie Rottenburg tervezte.

A Gastro&Hotel Design Award zsűri értékelte a fiatalos ötletet és az igényes megvalósítást. Az év GastroDesign étterme kategória fődíját a Le Garage 1.0 nyerte el. A Danubius Hotel Helia nevében a díjat Varga Csaba szállodaigazgató a Hilton Budapest nevében Peter Knoll szállodaigazgató vették át. A szakemberek kiemelték, hogy ezek az elismerések újabb megerősítést jelentenek a vendégek visszajelzései mellett, ami azt mutatja, hogy a szálloda jó irányt talált befektetéseivel a vendégélmény erősítésére.

Forrás: Turizmus Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.