Díjeső a Danubius-nak a Gastro&Hotel Design Awardon

„Az év HotelDesign terasza” a Danubius Hotel Helia terasza lett, a „JAB - Legszebb vendégszoba” különdíja a Hilton Budapesté. November 14-én adták át a Gastro&Hotel Design Award díjait a legkiválóbb belsőépítészeti megoldásokat megvalósító vendéglátó- és szállodaipari szereplőknek.

A PPH Media Kiadó égisze alatt a Pont Itt gasztro/szállás/utazás szakmai magazin idén is meghirdette a Gastro&Hotel Design Award szakmai díját, amelyre 60 pályamunka érkezett. A shortlistre került finalisták között volt, amely az előremutató megoldásokat, mások a múlt emlékeinek értő kezelését tekintették vezérelvnek, de egyaránt igaz volt rájuk, hogy valami újat, meghatározót, egyedit alkottak. 2019-ben a Danubius Hotels három pályázata került a legjobbak közé, a Danubius Hotel Helia és a Hilton Budapest szállodák képviseletében.

Szoros versenyben a zsűri döntése nyomán a Danubius egy fődíjat, egy különdíjat és két döntős oklevelet vehetett át. Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíjasa a Danubius Hotel Helia terasza lett. A közelmúltban felújított Yellow Bistro & Bar és az Episode étterem osztozik a hatalmas, közel 200 fő fogadására alkalmas teraszon, amely dunai panorámával és fiatalos stílussal várja vendégeit. A Hotel Helia teraszának átadása az egyik meghatározó állomása volt a Danubius Hotelsnél az elmúlt években tapasztalt megújulásnak, amelynek keretében a Danubius Hotel Heliaban is teljesen átalakultak a vendégeket kiszolgáló terek. A Danubius Hotel Helia ebben a kategóriában a Leo Budapest tetőteraszával versenyzett a döntőben.

A Danubius kötelékébe tartozó Hilton Budapest pályázata, a „333”, a JAB – Legszebb vendégszoba különdíját nyerte el. A „333” a Hilton Budapest új szobaszámát takarja, amelyet a 11 új egység és egyben egy korábban a vendégek szeme elől elzárt terület megnyitása után ért el a szálloda. A dizájn, számos elismerés mellett, a London Design Award arany díját is elnyerte. A pályázat a különdíj mellett Az év HotelDesign vendégszobája kategóriában került a legjobbak közé és döntős oklevelet vehetett át. Az év HotelDesign vendégszobája kategória nyertese a Párisi Udvar Hotel Budapest lett. A Danubius Hotel Helia Az év GastroDesign étterme zárt vendégtér kategóriában indult a megújult Episode étterem dizájnjával és vehetett át döntős oklevelet. A szálloda a teljes konferencia szint, a lobby, és a Yellow Bistro & Bar komplex felújítását követően az étterem újjáépítésével tette teljessé a vendégtér látványvilágát. Az enteriőrt Nathalie Rottenburg tervezte.

A Gastro&Hotel Design Award zsűri értékelte a fiatalos ötletet és az igényes megvalósítást. Az év GastroDesign étterme kategória fődíját a Le Garage 1.0 nyerte el. A Danubius Hotel Helia nevében a díjat Varga Csaba szállodaigazgató a Hilton Budapest nevében Peter Knoll szállodaigazgató vették át. A szakemberek kiemelték, hogy ezek az elismerések újabb megerősítést jelentenek a vendégek visszajelzései mellett, ami azt mutatja, hogy a szálloda jó irányt talált befektetéseivel a vendégélmény erősítésére.

Forrás: Turizmus Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.