Danubius szakmai továbbképzés az Annabellában

2016. április 20-22. között ismét a balatonfüredi Hotel Annabellában került megrendezésre a Danubius Hotels Group nagy hagyományú továbbképzése. Az idei évben a szállodai emeleti üzletvezetés (Housekeeping) és a Műszak is képviseltette magát a szakács, cukrász, pincér és szállodai földszinti üzletvezetés (portások, recepciósok) szakmái mellett, így a rendezvény 4+2 szakmássá lett.

A szakács és cukrász szekció tagjai a szekcióvezetők László György (DHG - vezető konyhafőnök / Radisson BLU Béke - Director of F&D) és Rezneki Zoltán (DHG - Központi cukrásztermelő vezető) vezetésével, Csonka Endre (DHG - Beszerzési vezető) szervezésében az első napon tanulmányúton vettek részt, melynek célja a Balaton felvidék gasztronómiai feltérképezésére volt, mottója pedig: „Kóstold meg a tavaszt” – Kemencétől a Kémcsőig.

A több mint 110 fő részvételével tartott képzésen a szakmai témák között olyan előadások kaptak helyet, mint a Danubius WINE Selection borok jellemzői, a borajánlás és a kóstolás szabályai vagy a pincéreknek szóló tréning bemutatása (Étterem), az Opera e-learning, a minőségirányítás és a Revenue Management a gyakorlatban (Front Office), a Hotelstars minősítés, a szállodai biztonság és az Opera HK e-learning (Housekeeping), a biztonságtechnikai karbantartások kiértékelése és a legionella a szállodaiparban (Műszak).

A rendezvény keretei közt zajlott a III. Danubius Barista Bajnokság Döntője, melyen 11 munkatárs vett részt. A döntő keretében a szakmai zsűri előtt a legkülönbözőbb kávékülönlegességek kerültek bemutatásra.

A nem budapesti szállodák első helyezettje a Hotel Palatinus képviseletében Szatyor Zoltán, a budapesti győztes a DHSR Helia munkatársa, Tyihák Andrea Tímea lett. A záró gálavacsorát közel 200 fő részvételével tartották, mely az előző napi tanulmányúton beszerzett alapanyagok felhasználásával került a büféasztalra. Az estet a Balatonfüredi Vonósok műsora tette még színesebbé.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.