Új nevet kapott Gyula egyetlen fürdőkapcsolatos szállodája

A gyulai Hunguest Hotel Erkel 2023 nyarától Hunguest Gyula néven fogadja vendégeit. Az elnevezés mellett 122 szobaegység és a szálloda közösségi terei is megújultak.

Az egykori háromcsillagos Munkácsy szárny a négycsillagos kategóriát megcélzó fejlesztésen esett át, így az ország egyik legnagyobb szállodakomplexumaként mostantól 308 négycsillagos szobával várja a kikapcsolódni vágyókat.

A fejlesztés eredményeként az egykori Munkácsy szárnyban 56 standard, 40 családi összenyitható, 24 superior és két akadálymentesített szoba került kialakításra. Az üzemeltetés szempontjából korábban nehézségeket okozó, a szobák felében alkalmazott íves kialakítás felszámolásra került és a fejlesztést követően csak egyenes falak találhatóak az épületben. A felújított szárnyban 40 összenyitható, kényelmesen pótágyazható családi szoba jött létre a családos vendégkör igényeit előtérbe helyezve. Az első szinten a szobák antiallergén padlót kaptak, így kisállatokkal érkezők is igénybe vehetik a szálloda szolgáltatásait.

A falig történő visszabontás után minden helyiség hűtő-fűtő klimatizálással került kiépítésre, a szobaegységek és a közösségi terek is új burkolatokat, beépített bútorzatot és mobiliákat kaptak a 2020 óta zárva tartó szárnyban. Emellett megtörtént az összes matrac, minibár, széf, TV készülék, szaniter, textília és lámpa cseréje is.

A vendégek számára szembetűnő belsőépítészeti átalakítás mellett jelentős gépészeti és energetikai fejlesztések is a projekt részét képezték: teljesen új elektromos és vizes hálózat került kiépítésre, napelemek kerültek telepítésre, új légtechnikával működik az épület, továbbá sprinkler rendszer és füstmentes lépcsőház került kialakításra. A korábban nem légkondicionált épületszárny klimatizálása fan coil megoldással történt meg. Modernizálás történt az IT eszközök terén is: új telefonok, TV fejállomás, WiFi-hálózat és kamerarendszer került kiépítésre.

A szálloda lobby része is új arculatot kapott, világosabb, barátságosabb térbe érkezhetnek mostantól a vendégek.

„Gyula és egyben Magyarország egyik legnagyobb wellness resortja megújulva várja vendégeit, a fejlesztést követően szolgáltatásaink kiegészülve a fürdőváros gasztronómiai- és programkínálatával a lehető legjobb kikapcsolódási lehetőségeket nyújtják a hozzánk látogatóknak” - mondta el Boros Zoltán, a Hunguest Gyula szállodaigazgatója.

A szolgáltatásait is bővítette a szálloda.  A legkisebb vendégeket hétvégéken és az iskolai szünetek teljes időtartama alatt szakképzett animátorok és a hotel kabalabaglya, Huungi várja. Az elektromos autóval érkezők számára kényelmi funkcióval készül a hotel: egy alkalmazás használatával vehetik igénybe az újonnan kiépített töltőoszlopot.

A Hunguest Gyula 122 szobás épületszárnyának fejlesztésére közel kétmilliárd forintot fordított az Opus Globalhoz tartozó Hunguest Hotels, az összeg 50%-át teszi ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás.

Önmagában az újranyitott szállodai szárny várhatóan évente több mint 40 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Gyula turisztikai teljesítményéhez.

Forrás: Hunguest Gyula


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.