Bajban Berlin fine dining éttermei

Bajban Berlin fine dining éttermei 

És ez figyelmeztető jelzés lehet a magyarországi, szintén csúcskategóriás vendéglátóhelyek számára is.
„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció”

„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció” 

Hallhattuk Gerendai Károlytól azon a szakmai beszélgetésen, amelyre egyik fine dining helyén, a pesti Costes Downtown-ban került sor május 29-én, és ahol a fenntarthatóság volt a fő téma.
Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten

Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten 

A Michelin-csillagos menük felső határa a csillagos ég, különösen, ha drága pezsgős és boros palackok is pukkannak vacsora közben. De mégis mennyibe kerül Magyarországon egy étkezés a Michelin-csillagos éttermekben?
Gasztrokalandok százezres követőtáborral

Gasztrokalandok százezres követőtáborral 

Alexander the Guest néven, február végén indult a YouTube csatorna, amely a világ legexkluzívabb, 3 Michelin-csillagos éttermeibe enged betekintést és azonnal megtalálta a közönségét.
Átadták a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat

Átadták a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat 

A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal séf díjnyertes ételében nem csupán személyes meggyőződését, de örökségét is megjelenítette.
Nézze élőben a világ 50 legjobb éttermének díjátadóját!

Nézze élőben a világ 50 legjobb éttermének díjátadóját! 

Az eseményt ismét rangos helyszínen, Valencia kikötővárosában rendezik meg 2023. június 20-án. 
Séfváltás a Costes Csoport élén

Séfváltás a Costes Csoport élén 

12 év után, tavaly év végével távozott Miquel Rocha Vieira, a Costes éttermek executive séfje, alaposan feladva ezzel a leckét a tulajdonosi körnek, hogy találjanak megfelelő szakembert a helyére. 
BOTANIQ Turai Kastély: fine dining étteremnyitás

BOTANIQ Turai Kastély: fine dining étteremnyitás 

Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermének korábbi séfjét, Mészáros Ádámot nevezték ki a Clarisse fine dining étterem konyhájának vezetőjévé.
Már a Salt is beszállt a kiszállításos bizniszbe

Már a Salt is beszállt a kiszállításos bizniszbe 

Igaz, nem jókedvükből teszik, hanem mert életben szeretnének maradni addig, amíg a járványhelyzet elmúlik.
Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni

Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni 

Michelin-csillagos házhoz szállításról, újranyitásról, átalakuló vendégkörről és hiányos konyhai személyzetről beszélgetés Gerendai Károllyal, a roadster cikke nyomán.

Michelin-csillagos étterem olasz séfje nyitott éttermet Budapesten 

Pasztell néven nyitott Budapesten éttermet Nicola Portinari, a verona melletti, két Michelin-csillagos La Peca étterem séfje.

A topétterem, ahol a tányérok közepe üres 

Tudja, hogy melyik az a budapesti fine dining étterem, ahol a séf a tányér szélére tálal?

Van-e értelme ma a fine dining vállalkozásnak? 

Vajon megérkezik-e egyik előadónk, Gabnai Csaba Békéscsabáról, avagy sem őszi első klubtalálkozónk helyszínére? Nem a távolság nála a probléma, hanem sportbalesetet szenvedett a békéscsabai vendéglátós, és kétséges volt, össze tudja-e magát annyira szedni fizikailag, hogy vállalja a hosszú utazást. De egy elkötelezett sport- és üzletember esetében a sportsérülés nem lehet akadály…

Hampuk Zsolt fine dining éttermet nyitott 

Hampuk Zsolt fine dining éttermet nyitott

Egyre népszerűbb a gin 

A fast casual, az ázsiai konyha, a gin és az újhullámos kávézók előretörése, ezzel egyidőben a fine dining és a túl bonyolult ételek háttérbe szorulása jellemzi most a magyar gasztronómiát. Az éttermi piacot illetően pedig fontos változás, hogy konszolidáció várható, mert csak kevés hely tudja folyamatosan a tőle megkívánt színvonalat biztosítani. A Baldaszti Group szakértői a tavalyi évhez hasonlóan a legfontosabb aktuális trendeket és várható változásokat vették sorra.

A nyolc legjellemzőbb gasztrotrend Budapesten 

A fast casual, az ázsiai konyha, a gin és az újhullámos kávézók előretörése, ezzel egyidőben a fine dining és a túl bonyolult ételek háttérbe szorulása jellemzi most a budapesti gasztronómiát. Az éttermi piacot illetően pedig fontos változás, hogy konszolidáció várható, mert csak kevés hely tudja folyamatosan a tőle megkívánt színvonalat biztosítani. A Baldaszti Group szakértői a tavalyi évhez hasonlóan a legfontosabb aktuális trendeket és várható változásokat vették sorra.

Hazai csúcsgasztronómia kevés fizetőképes kereslettel 

Élesedik a verseny a hazai csúcsgasztronómiában: tavaly is számos prémium minőséget kínáló vendéglő nyílt meg, a fizetőképes kereslet viszont még jóval elmarad a nyugat-európai átlagtól – vélik a Világgazdaságnak nyilatkozó piaci szereplők.

Vár a legszebb úrnő a város tetején 

Egykor az itt húzódó védelmi vonal a Budai Vár alatt fekvő Viziváros védelmét látta el, aztán funkcióját elvesztve olyan különleges kilátótoronyként került be ismét a főváros vérkeringésébe, amely helyzeténél fogva több pontról látható. Mostantól pedig gyönyörűen helyrehozott csúcsos süvegű tornyával fine dining étteremként funkcionál: több éves felújítási munkák után megnyílt a Halászbástya Étterem, ahol minden ablakából lélegzetelállító a panoráma, történelmi korokat idéző, mégis egyedien mai a belső design.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!