Fine dining cikkek
Bajban Berlin fine dining éttermei
És ez figyelmeztető jelzés lehet a magyarországi, szintén csúcskategóriás vendéglátóhelyek számára is.
„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció”
Hallhattuk Gerendai Károlytól azon a szakmai beszélgetésen, amelyre egyik fine dining helyén, a pesti Costes Downtown-ban került sor május 29-én, és ahol a fenntarthatóság volt a fő téma.
Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten
A Michelin-csillagos menük felső határa a csillagos ég, különösen, ha drága pezsgős és boros palackok is pukkannak vacsora közben. De mégis mennyibe kerül Magyarországon egy étkezés a Michelin-csillagos éttermekben?
Gasztrokalandok százezres követőtáborral
Alexander the Guest néven, február végén indult a YouTube csatorna, amely a világ legexkluzívabb, 3 Michelin-csillagos éttermeibe enged betekintést és azonnal megtalálta a közönségét.
Átadták a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat
A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal séf díjnyertes ételében nem csupán személyes meggyőződését, de örökségét is megjelenítette.
Nézze élőben a világ 50 legjobb éttermének díjátadóját!
Az eseményt ismét rangos helyszínen, Valencia kikötővárosában rendezik meg 2023. június 20-án.
Séfváltás a Costes Csoport élén
12 év után, tavaly év végével távozott Miquel Rocha Vieira, a Costes éttermek executive séfje, alaposan feladva ezzel a leckét a tulajdonosi körnek, hogy találjanak megfelelő szakembert a helyére.
BOTANIQ Turai Kastély: fine dining étteremnyitás
Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermének korábbi séfjét, Mészáros Ádámot nevezték ki a Clarisse fine dining étterem konyhájának vezetőjévé.
Már a Salt is beszállt a kiszállításos bizniszbe
Igaz, nem jókedvükből teszik, hanem mert életben szeretnének maradni addig, amíg a járványhelyzet elmúlik.
Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni
Michelin-csillagos házhoz szállításról, újranyitásról, átalakuló vendégkörről és hiányos konyhai személyzetről beszélgetés Gerendai Károllyal, a roadster cikke nyomán.
Michelin-csillagos étterem olasz séfje nyitott éttermet Budapesten
Pasztell néven nyitott Budapesten éttermet Nicola Portinari, a verona melletti, két Michelin-csillagos La Peca étterem séfje.
A topétterem, ahol a tányérok közepe üres
Tudja, hogy melyik az a budapesti fine dining étterem, ahol a séf a tányér szélére tálal?
Van-e értelme ma a fine dining vállalkozásnak?
Vajon megérkezik-e egyik előadónk, Gabnai Csaba Békéscsabáról, avagy sem őszi első klubtalálkozónk helyszínére? Nem a távolság nála a probléma, hanem sportbalesetet szenvedett a békéscsabai vendéglátós, és kétséges volt, össze tudja-e magát annyira szedni fizikailag, hogy vállalja a hosszú utazást. De egy elkötelezett sport- és üzletember esetében a sportsérülés nem lehet akadály…
Hampuk Zsolt fine dining éttermet nyitott
Hampuk Zsolt fine dining éttermet nyitott
Egyre népszerűbb a gin
A fast casual, az ázsiai konyha, a gin és az újhullámos kávézók előretörése, ezzel egyidőben a fine dining és a túl bonyolult ételek háttérbe szorulása jellemzi most a magyar gasztronómiát. Az éttermi piacot illetően pedig fontos változás, hogy konszolidáció várható, mert csak kevés hely tudja folyamatosan a tőle megkívánt színvonalat biztosítani. A Baldaszti Group szakértői a tavalyi évhez hasonlóan a legfontosabb aktuális trendeket és várható változásokat vették sorra.
A nyolc legjellemzőbb gasztrotrend Budapesten
A fast casual, az ázsiai konyha, a gin és az újhullámos kávézók előretörése, ezzel egyidőben a fine dining és a túl bonyolult ételek háttérbe szorulása jellemzi most a budapesti gasztronómiát. Az éttermi piacot illetően pedig fontos változás, hogy konszolidáció várható, mert csak kevés hely tudja folyamatosan a tőle megkívánt színvonalat biztosítani. A Baldaszti Group szakértői a tavalyi évhez hasonlóan a legfontosabb aktuális trendeket és várható változásokat vették sorra.
Hazai csúcsgasztronómia kevés fizetőképes kereslettel
Élesedik a verseny a hazai csúcsgasztronómiában: tavaly is számos prémium minőséget kínáló vendéglő nyílt meg, a fizetőképes kereslet viszont még jóval elmarad a nyugat-európai átlagtól – vélik a Világgazdaságnak nyilatkozó piaci szereplők.
Vár a legszebb úrnő a város tetején
Egykor az itt húzódó védelmi vonal a Budai Vár alatt fekvő Viziváros védelmét látta el, aztán funkcióját elvesztve olyan különleges kilátótoronyként került be ismét a főváros vérkeringésébe, amely helyzeténél fogva több pontról látható. Mostantól pedig gyönyörűen helyrehozott csúcsos süvegű tornyával fine dining étteremként funkcionál: több éves felújítási munkák után megnyílt a Halászbástya Étterem, ahol minden ablakából lélegzetelállító a panoráma, történelmi korokat idéző, mégis egyedien mai a belső design.