Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten

A Michelin-csillagos menük felső határa a csillagos ég, különösen, ha drága pezsgős és boros palackok is pukkannak vacsora közben. De mégis mennyibe kerül Magyarországon egy étkezés a Michelin-csillagos éttermekben?

Számos remek fine dining étterem, kiemelkedő bisztró, steakétterem vagy nemzeti konyha szintén jó választás az ünnepi alkalmakra, de a Michelin-kalauz magyar kiadásának idei frissítése apropóján tette fel a kérdést az nlc.hu, hogy mennyibe is kerül a topséfek főztje most Magyarországon.

Miért érdemes egyáltalán Michelin-csillagos éttermet választani? A legtöbbször az élmény szó kerül elő. Ez azonban csak keveset fejez ki abból, ahogyan egy csillagos menü felépül. 

Nem véletlenül szokás egy színházi előadáshoz hasonlítani egy Michelin-csillagos étteremben elköltött étkezést. A konyhán zajló munka pedig a zenekarok összehangoltságával leírható.

A Michelin-csillagos éttermek ennek megfelelően nagyobb létszámú személyzettel dolgoznak, mint a megszokott vendéglátóhelyek. Ezt a szertartásosságot egy összehangolt csapat biztosítja, és a csapat valójában sokkal nagyobb, mint amennyit a vendég lát: a konyhai dolgozóktól kezdve a háttérben munkálkodókig.

Egy vacsora teljes összhangzattanához pedig az őstermelőktől, egyedi beszállítóktól kezdve gyakran egészen a keramikusok által készített egyedi étkészletig rengeteg ember részt vesz.

Mindebből a vendég számára egy olyan élmény épül fel, amiben semmi sem sorozatgyártott és sietős. Egy-egy ételben is annyi a munkaóra, komponens és kreativitás, ami a kívülállók számára is lenyűgöző.

A cikk hosszan taglalja a Michelin csillagos éttermek jellegzetességeit >>

Lássuk, melyik az a 3 legkedvezőbb árfekvésű Michelin-csillagos menü ma Budapesten:

1. Sárközy Ákos kézjegyével: a Borkonyha

2014 óta őrzi Michelin-csillagát Budapest belvárosában a Borkonyha. Újszerű volt a csillaguk érkezése, Sárközi Ákosék ugyanis egy kötetlenebb stílusú, bisztró jellegű gourmet konyhát visznek, nem a hagyományos, ceremoniális fine diningot. A Borkonyhában kérhető degusztációs menü is, de ha az à la carte kínálatból választunk, a legalacsonyabb árú tételekből meglepően olcsón válogathatunk össze egy három fogásos étkezést.

Borkonyha - Á la carte és degusztációs menü:

A legkedvezőbb árú leves-főétel-desszert ára (ital és szervizdíj nélkül): 16.450 Ft
Degusztációs menü ára (italsor és szervizdíj nélkül): 43.000 Ft/fő

 Megnézem a további két ajánlott éttermet is >>

Forrás: nlc.hu


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.