Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten

A Michelin-csillagos menük felső határa a csillagos ég, különösen, ha drága pezsgős és boros palackok is pukkannak vacsora közben. De mégis mennyibe kerül Magyarországon egy étkezés a Michelin-csillagos éttermekben?

Számos remek fine dining étterem, kiemelkedő bisztró, steakétterem vagy nemzeti konyha szintén jó választás az ünnepi alkalmakra, de a Michelin-kalauz magyar kiadásának idei frissítése apropóján tette fel a kérdést az nlc.hu, hogy mennyibe is kerül a topséfek főztje most Magyarországon.

Miért érdemes egyáltalán Michelin-csillagos éttermet választani? A legtöbbször az élmény szó kerül elő. Ez azonban csak keveset fejez ki abból, ahogyan egy csillagos menü felépül. 

Nem véletlenül szokás egy színházi előadáshoz hasonlítani egy Michelin-csillagos étteremben elköltött étkezést. A konyhán zajló munka pedig a zenekarok összehangoltságával leírható.

A Michelin-csillagos éttermek ennek megfelelően nagyobb létszámú személyzettel dolgoznak, mint a megszokott vendéglátóhelyek. Ezt a szertartásosságot egy összehangolt csapat biztosítja, és a csapat valójában sokkal nagyobb, mint amennyit a vendég lát: a konyhai dolgozóktól kezdve a háttérben munkálkodókig.

Egy vacsora teljes összhangzattanához pedig az őstermelőktől, egyedi beszállítóktól kezdve gyakran egészen a keramikusok által készített egyedi étkészletig rengeteg ember részt vesz.

Mindebből a vendég számára egy olyan élmény épül fel, amiben semmi sem sorozatgyártott és sietős. Egy-egy ételben is annyi a munkaóra, komponens és kreativitás, ami a kívülállók számára is lenyűgöző.

A cikk hosszan taglalja a Michelin csillagos éttermek jellegzetességeit >>

Lássuk, melyik az a 3 legkedvezőbb árfekvésű Michelin-csillagos menü ma Budapesten:

1. Sárközy Ákos kézjegyével: a Borkonyha

2014 óta őrzi Michelin-csillagát Budapest belvárosában a Borkonyha. Újszerű volt a csillaguk érkezése, Sárközi Ákosék ugyanis egy kötetlenebb stílusú, bisztró jellegű gourmet konyhát visznek, nem a hagyományos, ceremoniális fine diningot. A Borkonyhában kérhető degusztációs menü is, de ha az à la carte kínálatból választunk, a legalacsonyabb árú tételekből meglepően olcsón válogathatunk össze egy három fogásos étkezést.

Borkonyha - Á la carte és degusztációs menü:

A legkedvezőbb árú leves-főétel-desszert ára (ital és szervizdíj nélkül): 16.450 Ft
Degusztációs menü ára (italsor és szervizdíj nélkül): 43.000 Ft/fő

 Megnézem a további két ajánlott éttermet is >>

Forrás: nlc.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.