Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten

A Michelin-csillagos menük felső határa a csillagos ég, különösen, ha drága pezsgős és boros palackok is pukkannak vacsora közben. De mégis mennyibe kerül Magyarországon egy étkezés a Michelin-csillagos éttermekben?

Számos remek fine dining étterem, kiemelkedő bisztró, steakétterem vagy nemzeti konyha szintén jó választás az ünnepi alkalmakra, de a Michelin-kalauz magyar kiadásának idei frissítése apropóján tette fel a kérdést az nlc.hu, hogy mennyibe is kerül a topséfek főztje most Magyarországon.

Miért érdemes egyáltalán Michelin-csillagos éttermet választani? A legtöbbször az élmény szó kerül elő. Ez azonban csak keveset fejez ki abból, ahogyan egy csillagos menü felépül. 

Nem véletlenül szokás egy színházi előadáshoz hasonlítani egy Michelin-csillagos étteremben elköltött étkezést. A konyhán zajló munka pedig a zenekarok összehangoltságával leírható.

A Michelin-csillagos éttermek ennek megfelelően nagyobb létszámú személyzettel dolgoznak, mint a megszokott vendéglátóhelyek. Ezt a szertartásosságot egy összehangolt csapat biztosítja, és a csapat valójában sokkal nagyobb, mint amennyit a vendég lát: a konyhai dolgozóktól kezdve a háttérben munkálkodókig.

Egy vacsora teljes összhangzattanához pedig az őstermelőktől, egyedi beszállítóktól kezdve gyakran egészen a keramikusok által készített egyedi étkészletig rengeteg ember részt vesz.

Mindebből a vendég számára egy olyan élmény épül fel, amiben semmi sem sorozatgyártott és sietős. Egy-egy ételben is annyi a munkaóra, komponens és kreativitás, ami a kívülállók számára is lenyűgöző.

A cikk hosszan taglalja a Michelin csillagos éttermek jellegzetességeit >>

Lássuk, melyik az a 3 legkedvezőbb árfekvésű Michelin-csillagos menü ma Budapesten:

1. Sárközy Ákos kézjegyével: a Borkonyha

2014 óta őrzi Michelin-csillagát Budapest belvárosában a Borkonyha. Újszerű volt a csillaguk érkezése, Sárközi Ákosék ugyanis egy kötetlenebb stílusú, bisztró jellegű gourmet konyhát visznek, nem a hagyományos, ceremoniális fine diningot. A Borkonyhában kérhető degusztációs menü is, de ha az à la carte kínálatból választunk, a legalacsonyabb árú tételekből meglepően olcsón válogathatunk össze egy három fogásos étkezést.

Borkonyha - Á la carte és degusztációs menü:

A legkedvezőbb árú leves-főétel-desszert ára (ital és szervizdíj nélkül): 16.450 Ft
Degusztációs menü ára (italsor és szervizdíj nélkül): 43.000 Ft/fő

 Megnézem a további két ajánlott éttermet is >>

Forrás: nlc.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.