Gasztrokalandok százezres követőtáborral

Alexander the Guest néven, február végén indult a YouTube csatorna, amely a világ legexkluzívabb, 3 Michelin-csillagos éttermeibe enged betekintést és azonnal megtalálta a közönségét.

Az eddig megjelent 18 videó több mint 7 millió megtekintésnél jár, a csatornára több mint 120 ezren iratkoztak fel, a legfrissebb epizód pedig Esztergomot is feltette a világ gasztrotérképére.

Unikális tartalmával, professzionális minőségével azonnal közönségkedvenc lett a februárban indult Youtube-csatorna, ami egy különleges, 3 Michelin-csillagos utazásra invitálja a nézőt, aki a főszereplővel együtt élheti át a nem mindennapi kulináris élményt.

A csatornát egy magyar üzletember, az esztergomi 42 Restaurant társtulajdonosa, Varga Sándor indította, aki a százezredik feliratkozó apropóján az egyik leggyakoribb kérdésre válaszolva a legfrissebb epizódban saját éttermét értékelte ugyanolyan őszinteséggel, ahogyan azt a csatorna követői tőle már megszokhatták. Az Alexander the Guest YouTube csatorna célja, hogy bemutassa a csúcsgasztronómia világát, a csillagok mögötti elkötelezettséget, komoly munkát és nem utolsó sorban élményt, inspirációt, információt adjon a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

“Számos olyan szakmai visszajelzés érkezett 3 Michelin-csillagos séfektől, hogy korábban még senki nem foglalkozott ilyen minőségben és mélységben a 3 Michelin-csillagos éttermek világával. A kirobbanó siker, az óriási támogatás a kommentelők részéről szintén örömteli meglepetés volt – az első epizódtól kezdve szinte egy emberként szurkolnak a csatorna sikerének, azóta pedig egy valódi közösség formálódott a projekt körül. Jó érzés, hogy megoszthatom a szenvedélyt, ami évek óta hajt” – mondta Varga Sándor hozzátéve, hogy az utóbbi két hónapban már minden étteremben felismerték Szingapúrtól kezdve, Limán át, Shanghajban, Oslóban és New York-ban is.

A nézők között vannak, akik rendszeresen látogatják ezeket az éttermeket és inspirációt keresnek. Vannak, akik még csak most ismerkednek ezzel az érdekes világgal. Vannak laikusok, akik élményt keresnek, és szakemberek, akik számára az információ jelenti az értéket, sőt egy olyan extrém történetről is tudunk, amikor a 3 Michelin-csillagos Frantzén Shanghajban nyíló testvéréttermének megnyitása előtt befektetői prezentációhoz használták a videókat. A Michelin Guide évről évre összegyűjti a legjobb helyeket, de ilyen részletesen, ráadásul egy helyen ezelőtt még senki nem mutatta be a 3 Michelin-csillagos éttermeket.

A videók alatt lévő több ezer komment mutatja, hogy a csatorna valóban megtalálta a gasztronómiára nyitott, minőséget és különleges élményeket kereső közönséget, akik rendre visszatértek ugyanahhoz a kérdéshez: mikor következik a saját étterem? A százezredik feliratkozó apropóján ezért a héten megjelent a különleges epizód, amelyet egy nap alatt több mint 100 ezren láttak.

Két dolgot tartottam nagyon fontosnak a 42 Restaurant epizódjával kapcsolatban: az egyik, hogy Esztergomot és Magyarország történetét is mutassuk be egy igényes közösségnek, a másik pedig, hogy hiteles maradjon a csatorna, azaz ugyanolyan őszinteséggel beszéljek az esetleges hibákról vagy fejlesztendő területekről” – árulta el Sándor.

Elolvasom a teljes interjút >>


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.