Az ismert hazai sztárséf, Hampuk Zsolt, szeptember 1-én Lamb and Leo Bistro néven nyitotta meg Buda legújabb fine dining éttermét. Az egyetlen magyar Relais & Châteaux séf ezúttal nemcsak a konyhán alkot, hanem az üzletbe is beszállt. Bevallása szerint a vendégeknek főz, nem az ételkritikusoknak. A város zajától távoli bisztró Budán, a Gesztenyéskert közelében van, és a nevében is jelzi: találkozik itt a bárány és az oroszlán. Azaz a könnyed, sima, hagyományos ízek ütköznek valami vaddal, merésszel, szokatlannal. Ezek azonban a kontraszt ellenére tökéletes harmóniát alkotnak, mondja a séf, akinek tányérjain a klasszikus francia alapok mellett az olasz és magyar ízek is megjelennek. Hampuk a Relais & Châteaux minősítés tulajdonosa, ami nemcsak itthon, hanem a kelet-közép-európai régióban is ritkaságnak számít. Az étterem-tulajdonos sztárséf Franciaországtól Hongkongig, illetve számos Michelin- csillagos séf mellett szerezte tapasztalatát, korábban megnyerte a szakácsok Európa-bajnokságát is.
A bisztró séfje a kiváló alapanyagok, ízek és fogások mellett a vendégközpontúságot tartja a vendéglátás egyik legfontosabb sarokpontjának. Ez a szemlélet is közrejátszott abban, hogy úgy döntött: a Kiss János altábornagy utcában szeptember 1-én megnyíló Lamb and Leo Bistróban a konyha mellett a napi üzleti ügyekért is ő felel, hogy a legfinomabb ízek mellé igazán otthonos hangulatot teremtsen.
Az új étterem fő fogásai közül különösen a karamellizált gyöngyhagymával és madeira boros, rozmaringos padlizsánnal tálalt szarvasgerincre büszke, a desszertek közül pedig a fahéjfagylalttal és karamellöntettel szervírozott almatorta az egyik személyes kedvence.