Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába

Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába 

Salzburg és Tirol vidéke az a terület, ahová idén nyáron is indulnak Magyarországról közvetlen Flixbus-járatok.
Júniustól újra megy a  FlixBus Horvátországba

Júniustól újra megy a FlixBus Horvátországba 

Az Isztriai-félsziget városai mellett lehetőség nyílik Horvátország délebben lévő partszakaszaira is eljutni a FlixBus másik nyári járatával.
Új éjszakai járat indul Sopronból Varsóba

Új éjszakai járat indul Sopronból Varsóba 

A FlixBus új közép-európai járatával bővíti a Magyarországról elérhető úti célok kínálatát. A naponta közlekedő közvetlen járat kényelmes és megfizethető lehetőséget kínál Sopron lakosainak, hogy felfedezzék Varsó gazdag kulturális életét.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
A Flixbus szintet lép új olasz útvonalaival

A Flixbus szintet lép új olasz útvonalaival 

Közölték, hogy népszerű alternatívaként érdemes számításba venni a buszos utaztatást különböző útvonalakon.
Közvetlen buszjárat Zürich-be

Közvetlen buszjárat Zürich-be 

Napi közvetlen járatot indít a FlixBus márciustól Svájc legnagyobb városába.
Autó helyett kollektív utazás

Autó helyett kollektív utazás 

Tanácsolja a FlixBus, hozzátéve, a buszuk annyi ember szállítására alkalmas, mint amennyi 30 személyautóba befér.
Bővíti járatait Budapest-Bécs között a Flixbus

Bővíti járatait Budapest-Bécs között a Flixbus 

Átmenetileg három új autóbusszal bővíti a Budapest és Bécs között közlekedő flottáját a FlixBus, így már akár napi 14 induló járat közül választhatnak az utazni vágyók, közlik hétfőn szerkesztőségbe eljuttatott közleményükben.
Napi közvetlen buszjárat ebbe a dél-franciaországi városba

Napi közvetlen buszjárat ebbe a dél-franciaországi városba 

Budapest és Marseille között is közlekedik ezentúl a FlixBus, amely a hét minden napján üzemelteti a most elindított járatpárt.
Idén is lehet távolsági busszal a horvátokhoz elugrani tengerezni

Idén is lehet távolsági busszal a horvátokhoz elugrani tengerezni 

Mert a FlixBus menetrend szerinti távolsági buszokat indít  a horvát tengerpartra. Nyáron már tizenegy horvát tengerparti település érhető el közvetlen menetrendszerinti járattal itthonról. Heti négyszer indulnak buszok Isztriára és Dalmáciába, és a fővárosból kevesebb mint 7 óra alatt a tengerpartra érnek ezek a járatok.  

Vidéken is bővít a FlixBus 

A FlixBus tovább bővíti hálózatát Magyarországon. A globális mobilitási szolgáltató Budapest mellett májustól már az ország nyolc további városából kínál közvetlen összeköttetéseket, Sopronból most először indulnak zöld távolsági buszok - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Új menetrend szerinti buszjárat a horvát tengerpartra 

A nyári menetrend bővül a FlixBus-nál, már foglalhatók a Budapestet az Adriával összekötő nyaralójáratok. Folytatják globális terjeszkedésüket is, tengerentúli hálózatukat fejlesztve elindítják szolgáltatásukat Kanadában is.

Változás a FlixBus-ok esetében 

A FlixBus anyacége, a FlixMobility jogi formája ezentúl FlixMobility SE lesz

FlixBus-szal Brazíliában 

December elsején São Paulo, Rio de Janeiro és Belo Horizonte városából indultak az első járatok.

Készül Európa első zöld hidrogénhajtású busza 

A FlixMobility, a Freudenberg és a ZF építi Európa első zöld hidrogénhajtású távolsági buszát.

A FlixMobility bekebelezte az amerikai Greyhoundot 

A FlixMobility, a FlixBus és FlixTrain márkák globális mobilitási szolgáltatója megvásárolta a Greyhound Lines, Inc.-t, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb távolsági buszos szolgáltatóját. A FlixMobility víziója, hogy könnyen használható, megfizethető és környezetbarát utazási lehetőséget biztosítson világszerte. A felvásárlással a vállalat újabb fontos lépést tesz ennek megvalósítása felé - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A legnépszerűbb célállomások a FlixBus-nál 

A FlixBus nemzetközi távolsági buszszolgáltató adatai alapján az idei turisztikai főszezonban Ausztria, Horvátország és Szlovákia volt a három legnépszerűbb úti cél a zöld távolsági busszal utazók  körében. A mobilitási cég az őszi időszakban is számos összeköttetést biztosít Európa városaiba - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Tovább terjeszkedik a FlixBus 

A gyorsan növekvő tech-mobilitási cég 2021 második felében piacra lépést tervez Oroszországban és Brazíliában is - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A FlixBus-nak már biogázhajtású buszai is vannak 

A FlixMobility újabb lépést tett az utazás zöldebb jövője felé: júliustól elindítja az első biogázzal üzemelő nemzetközi buszokat Amsterdam és Brüsszel, illetve Stockholm és Oslo között.

Tengerhez FlixBus-szal 

Júliustól már tíz országba lehet utazni, visszatérnek a tengerparti nyaralójáratok is.

Ismét indulnak a FlixBus járatai Magyarországról 

A FlixBus több mint 9 hónapos szünet után visszatér a hazai utakra. Június 10-től újraindulnak a nemzetközi menetrend szerinti távolsági buszok. Eleinte a környező fővárosokba, Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba lehet majd utazni Magyarországról - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Megszűnik az Eurolines 

A 35 éves vállalat utolsó járatai július 24-én indulnak, utána a cég nem működik tovább. A társaságot tavaly egyik versenytársa, a német Flixbus vásárolta fel. Az új tulajdonos maga kérte a vállalat felszámolását.

Ismét járnak a FlixBus járatai Romániába 

Budapestről Románia nyugati országrészének több mint 15 településére lehet újra zöld távolsági busszal utazni.

A FlixBus visszatér a magyar utakra 

A FlixBus először Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra, eleinte mindkét fővárosból naponta 4-4 távolsági busz indul majd, egyes összeköttetések Győrt és a bécsi repülőteret is érintik.

Tovább terjeszkedik Európában a Flixbus 

Tovább terjeszkedik Európában az idén 20 éves Flixbus, és Portugáliában, és az Egyesült Királyságban alakít ki belföldi hálózatot.

Napelemeket szereltek fel egy Flixbus járműre 

A FlixBus napelemeket helyezett el Dortmund és London között közlekedő járatán. A napelemek a busz elektromos rendszerét látják el energiával, így hatékonyan csökkentik az üzemanyag felhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást.

Menő buszmegállók, ahol te is szívesen várnál 

A világ több pontján is kreatívan értelmezték a buszmegállókat, és olyan építményeket hoztak létre, ahol bárki szívesen várakozna a buszra. Még talán a kicsi késést sem bánnák.

1,4 milliós magyarországi utasforgalom FlixBus-nál 

A távolsági buszszolgáltató 30 országot lefedő hálózatát 62 millió utas használta világszerte.

Egymilllió utasnnál jár a Flixbus charter üzletága 

A FlixBus 2015 óta biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy saját szervezésű csoportos utazásokat bonyolítsanak náluk privát sofőrrel.

A keleti parton terjeszkedik a Flixbus 

A FlixBus, Európa vezető mobilitási startupja elindítja járatait az USA keleti partján, több mint napi 10 összeköttetést kínálva New York City, Washington D.C., Baltimore és Richmond között.

Beröffenti az aksit 

A FlixBus tovább invesztál az e-mobilitásba. Áprilisban a világon elsőként teljesen elektromos buszt kezdett tesztelni távolsági útvonalon Párizs és Amiens között, október végén pedig elindult a második e-FlixBus Németországban, Frankfurt és Mannheim között. A német busz a Greenpeace Energy által biztosított 100 százalékban tiszta áramot használ - közölte pénteken a busztársaság.

Magyarország és a horvát tengerpart napi összeköttetésben 

Június 14-én újra elindulnak a FlixBus nyaralójáratai: Horvátország és Montenegró 14 tengerparti települése közvetlenül megközelíthető lesz zöld távolsági busszal, Közép-Dalmáciába minden nap lesz éjszakai összeköttetés.

Amerikában elindul, Európában bővül 

Május 31-től naponta közlekednek a FlixBus járművei; Las Vegas, Phoenix és San Diego is a célállomások között. 

Elektromos buszok hosszú távon 

A jövő mobilitása zöld: a FlixBus a világon elsőként e-buszokat tesztel távolsági buszhálózatban.

Több magyar város is összeköttetésbe kerül Szófiával 

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató magyar városokkal kapcsolja össze először hálózatának legújabb országát, Bulgáriát. Budapestről, Kecskemétről és Szegedről március 23-tól napi rendszerességgel indulnak éjszakai buszok Szófiába, a két megyeszékhely Bécs irányába is új összeköttetést kap a hónap második felétől. 

Megduplázódott Budapesten a Flixbus utasforgalma 

A FlixBus, 2013-as alapítása óta először csoport szinten is nyereséges lett 2017-ben. Jelentős volt a közép-kelet-európai növekedés is: Budapesten szeptemberben új központ nyílt, a fővárosból az elmúlt év során 13 ország több mint 100 célállomására kínált közvetlen összeköttetést a mobilitási szolgáltató.

Megnyitotta regionális irodáját a Flixbus Budapesten 

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató Közép-Kelet-Európára fókuszál: Magyarország lett a terület új központja. 

Új, közvetlen járatokat indít a FlixBus a tengerparti nyaralóhelyekre 

Idén nyáron a FlixBus tovább bővíti zöld hálózatát és magyar városokkal is összeköti a környező országok legnépszerűbb nyaralóhelyeit. Horvátország, Szlovénia, Olaszország és Erdély is új, napi járatokkal érhető el augusztusban.

Közvetlen buszjárat indul Budapestről Párizsba 

Október 13-án indul a FlixBus első közvetlen járata Budapestről Párizsba és Strasbourgba.

Felvásárolta konkurenciáját a német busztársaság 

A müncheni és berlini bázisú FlixBus – Németország legnagyobb buszos személyszállítója – felvásárolta egyik konkurenciáját, a Postbust.

Új nemzetközi járatokkal terjeszkedik Magyarországon a FlixBus 

Magyarországon is terjeszkedik a fiatal távolsági buszszolgáltató, a FlixBus: új járatok indulnak Budapest, Győrből és Nagykanizsáról napi akár nyolc csatlakozással Ausztriába, valamint Horvátországba, Szlovákiába, Németországba és Csehországba.

„Nem volt egy egyszerű év” 

Annak ellenére, hogy több minden történt 2015-ben az országban, nem esett vissza a vendégforgalom. Tavalyhoz képest közel 1%-os növekedést könyvelhet el az idén a német turizmus – hangsúlyozta Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatója a Deutschland Travel Club év végi rendezvényén.

„Nem volt egyszerű éve a német turizmusnak” 

Kevésbé a számok drámai visszaesésére gondolt Czeiszing Miklós a december 2-i Deutschland Travel Club rendezvényen, mint arra, hogy több tragikus a turizmust befolyásolni képes eseményen esett át Németország idén.

Egyesült a két nagy buszvállalat 

Németország két legnagyobb buszos vállalkozása, a FlixBus és MeinFernbus egyesítette erőit.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!