Csak mert jó a turizmusnak (is), ne lármázzon!

Csak mert jó a turizmusnak (is), ne lármázzon! 

Az Alkotmánybíróság (Ab) az egészséges környezethez való jog megsértése miatt megsemmisített egy autóverseny-pályákra vonatkozó, a zajterhelés aránytalan növelését megengedő szabályozást csütörtökön közzétett határozatával.

Még tíz évre meghosszabbították a Magyar Nagydíj rendezési jogát 

Jó úton haladunk afelé, hogy a Hungaroringet világviszonylatban is a legkorszerűbb versenypályák egyikévé tegyük – mondta beszédében Seszták Miklós a Hungaroring aszfaltavató ünnepségén 2016. április 14-én, Mogyoródon. A nemzeti fejlesztési miniszter az eseményen bejelentette, hogy a kormány döntésével összhangban Magyarországnak sikerült megállapodnia a Forma-1 jogtulajdonosával a Magyar Nagydíj rendezési jogának meghosszabbításról.

Magyarországnak gazdasági érdeke a Forma 1 

Magyarország minél előbb szeretné megkötni azt a szerződést, amely 2026-ig garantálja, hogy a Hungaroringen legyen Forma-1-es futam - jelentette ki szombaton Szijjártó Péter külügyminiszter a 30. Magyar Nagydíj helyszínén.

Ezen a hétvégén ingyen vonatozhat a MÁV szerelvényein 

A július 26-i idei Forma 1-re 9990 forintos állójeggyel rendelkezők részére a MÁV díjmentes másodosztályú utazást biztosít bármely belföldi állomásról Gödöllőre - tudtuk meg kedden a vasúttársaságtól.

800 forintos hotdog, ürességtől tátongó buszparkoló 

Nem sikerült idén a tavalyi 247 ezres nézőcsúcsnak még a közelébe sem érnie az idei Forma-1-es hétvégének.

Gyulay szerint gyorssegély kellene a Hungaroringnek 

Bár a Hungaroring Sport Zrt. közel 100 millió forint plusszal zárta a tavalyi évet és három éve töretlenül nyereséges, Gyulay Zsolt a társaság elnök-vezérigazgatója szerint mégis egymilliárd forintos gyorssegélyre lenne szükség ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

Turisztikai információk a WTCC-n 

Turisztikai információk a WTCC-n

Legyen Hungaroring rendezvényközpont is! 

A Hungaroring évi 210-220 napos hasznosítását jónak véli Gyulay Zsolt, a létesítményt üzemeltető zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az új Hungaroringet is felépíti a Hell 

Gyorsasági autópályát, az új Hungaroringet építi meg a Hell Energy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón lévő gyára közelében, a hatmilliárd forintos beruházás, a nemzetközi színvonalú Hell Ring a térség legnagyobb turisztikai attrakciója lesz - tájékoztatta az energiaital-gyártó cég az MTI-t csütörtökön.

OSTB: Marketingterv és Hungaroring-lobby 

November 20-án bemutatkozott a honatyák előtt a 2013-as nemzeti turisztikai marketing terv. A Hungaroring menedzsmentje 2021-ig tartó új versenyszerződésért és állami támogatásért lobbyzik.

Átépülhet a Hungaroring 

A Hungaroringen nagy változások lehetnek a közeli jövőben, a pálya nyomvonala is változhat.

Feketemunkások, elfelejtett számlák a Hungaroringen 

Összesen 12 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a Hungaroringen, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

Olcsóbb lesz a sör a Forma 1-en, és egyéb kedvezmények 

Több intézmény és vállalat sikeres együttműködésének köszönhetően a szervezők rendkívül kedvezményes utazási és belépési lehetőséget biztosítanak a hazai nézők számára a 27. Forma-1-es Magyar Nagydíjra - számolt be kedden az MTI.

Kalendárium és trendriport készülhet a sportturizmusról 

Hogyan tudná segíteni a sport a hazai turizmust és fordítva? Ez volt a témája annak a február 15-én, a Globall Football Park & Sporthotelben megrendezett kerekasztal-beszélgetésnek, amelyen többek között a sport, a turizmus és az államigazgatás részéről is számos szakember ütköztette véleményét és keresett közös megoldást.

A Hungaroringen fittipaldizzon, ne az M3-ason! 

Az idei év pozitív tapasztalataiból kiindulva jövő márciustól rendszeresen, minden hónapban rendeznek egy-egy nyílt napot az autósoknak és a motorosoknak a Hungaroringen.

14 milliárdot hozott a Forma 1 

A mai vizsgálatok szerint a mogyoródi Forma-1-es futam 14 milliárd forinttal járul hozzá a magyar GDP-hez, és több mint a dupláját hozza vissza annak, mint amennyibe belekerül - mondta Gyulay Zsolt.

Új igazgató a Hungaroringnél 

Október 3-tól Szalay Balázst (46) nevezték ki a Hungaroring Sport Zrt. újonnan létrehozott üzletfejlesztési igazgatói posztjára, írja a Világgazdaság.

Kétszázezren a Forma-1-en 

Csütörtök és vasárnap között kétszázezren látogatottak ki a Forma-1-es Magyar Nagydíjra.

Először kóstolhattak tokaji borokat a Hungaroringen 

Tokaji nedűket kóstolhattak idén a Hungaroringen, a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének köszönhetően ugyanis az ENI Magyar Nagydíj 2011-en bemutatkozott a borászat két nemzetközi szinten is elismert bora: az idei évjáratú Tokaji Aszú 4 puttonyos és a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz.

Bolhacirkusz - száguldó cirkusz 

Bár hivatalos statisztikák lapzártánkkor még nincsenek, a helyszínen járva mindenesetre úgy tűnt, hogy az idei Forma-1 komoly nézőszámmal és rengeteg külföldivel zár, de... Munkatársunktól

Hungaroring: az MT Zrt. is versenybe száll 

A sport és a turizmus területén megvalósuló átütő sikerként, világszerte mintegy 450 millió televíziónéző figyelmét keltheti fel a Formula 1TM ENI Magyar Nagydíj izgalmai mellett Magyarország mint turisztikai desztináció július 29-31. között. A Hungaroring egyik legeseménydúsabb részén – az 1-es és 2-es kanyarban– ugyanis kiemelt megjelenést kap a Magyar Turizmus Zrt. logója és hazánk turisztikai kínálatát népszerűsítő „visit-hungary.com” honlapcím.

Országimázs a Hungaroring aszfaltján 

A mogyoródi pályára a Forma-1 Magyar Nagydíj futama előtt kerül fel a magyarországi turizmust népszerűsítő "festmény" - adta hírül az MTI.

Egymás után érkeznek az F1-es pilóták Budapestre 

A jelek szerint még a business jetekre is „esőgumikat” kellett volna szerelni, olyan szakadó záporban érkeznek a hétvégi Formula 1-es Magyar Nagydíjra a pilóták és a csapatok a budapesti repülőtérre. A Budapest Airport kisgépes terminálján már tegnap este óta tart a nagyüzem, a száguldó cirkusz résztvevőinek gépei egymás után landolnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján.

MT Zrt. logó kerül a mogyoródi pályára 

A Magyar Turizmus Zrt. új logója, egy hatalmas "festmény" ékesíti mostantól a mogyoródi Hungaroring versenypálya betonját két helyen is a két cég együttműködésének eredményeként - jelentették be és mutatták meg a helyszínen a szerda délután tartott sajtótájékoztatón. Bánki Erik, az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának fideszes elnöke a sajtótájékoztatón történelmi pillanatnak nevezte a mostani megállapodást.

Ingyenes, légkondicionált buszok a Hungaroringre 

A Hungaroring Sport Zrt. az idei évben a Orangeways Zrt-t bízta meg a Hungaroring kizárólagos autóbuszos szállítói szolgáltatásaival. Ennek megfelelően a Formula 1TM ENI Magyar Nagydíj belépővel rendelkező nézői 2011. július 29-31 között a komfortbusz-szolgáltatásairól ismert hazai szolgáltató által szervezett, ingyenesen igénybe vehető járművekkel juthatnak el Budapestről és a HÉV Mogyoród elnevezésű megállójából a verseny helyszínére.

Idén a fesztiválozókat is várja Mogyoród a Forma 1-re 

GP FEST néven az idén debütál a Forma 1 Magyar Nagydíj futama alatt a Hungaroring környékén rendezett kulturális és gasztronómiai eseménysorozat. Munkatársunktól

Hungaroring-MT Zrt: előre a turistákért! 

A Hungaroring rendezvényeit látogatóinak jelentős hányada érkezik külföldről. Különösen igaz ez a Forma-1-re, ahol 80%-ot ér el ez az arány, így időszerű volt a Magyar Turizmus Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. által május 27-én aláírt stratégiai együttműködési megállapodás. Munkatársunktól

Együtt dübörögnek 

A nemzetközi sportesemények kedvező turisztikai hatásának erősítése érdekében összehangolja tevékenységét a Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt.

Az Orangeways beelőzte a BKV-t a Hungaroringen 

Kiütötte a nyeregből az eddigi partner BKV-t az Orangeways, és ők lettek a Hungaroring kizárólagos autóbuszos szállítói.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!