Egy fantasztikus tudású idegenvezetőtől búcsúzunk

Egy fantasztikus tudású idegenvezetőtől búcsúzunk 

Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 73. évében távozott a Grand Tours utazási iroda szeretett idegenvezetője, Salamon Kata.

A következő szezon más lesz - az idegenvezetők számára 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, úgy tűnik, hogy a következő szezon más lesz, mint az eddigiek. Augusztusban az MTÜ illetékesei megkeresték a MIe és a MISZ elnökeit hogy egy több órás tanácskozás eredményeképpen az új Idegenvezetői Törvény tervezetét előkészítsék ez év végéig. De miért is van szükség új törvényre? Utánajártunk.
Ugyanazt a valóságot éljük

Ugyanazt a valóságot éljük 

Az idegenvezetők többsége –aki még a szakmában maradt– egzisztenciális bizonytalanságot él át munka és bevétel nélkül. A szakmai szervezetek több fronton is próbálnak változást elérni, hogy az ágazat meg tudja tartani a széleskörű műveltséggel és speciális készségekkel bíró munkaerőt, azonban úgy tűnik, süket fülekre találnak. Stumpf Éda idegenvezetővel, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének (MIE) tiszteletbeli elnökével beszélgettünk.
Az idegenvezetés nem csak egy szakma, hanem hivatás

Az idegenvezetés nem csak egy szakma, hanem hivatás 

Azoknak az idegenvezetőknek, akik nem helyezkedtek el más szakmában, nehéz  a mindennapi élet. Nem tűnik valószínűnek, hogy az államtól a közeljövőben kapnak támogatást, így a váltáson kívül a kreativitásuk segítheti munkához őket. Ebben jár elöl jó példával Sümeghy Gyöngyi idegenvezető.
Ezek az idegenvezetők kapták meg a támogatást

Ezek az idegenvezetők kapták meg a támogatást 

A Kisfaludy Fejlesztési Program keretében egyszeri támogatásra pályázhattak vidéki idegenvezetők. Megszületett a döntés, hogy kik és mekkora mértékben kapták meg az egyszeri juttatást. 
Egyszeri támogatásra pályázhatnak a vidéki idegenvezetők

Egyszeri támogatásra pályázhatnak a vidéki idegenvezetők 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., közösen hirdetett pályázatot 300 milliós keretösszeggel.
Kié a luxus?

Kié a luxus? 

Kik jönnek Magyarországra luxust keresve? Kik mennek el innen ugyanezzel a céllal? Mivel lehet megfogni őket? A WTM kutatásai alapján az 1980 és 2000 között születettek a luxusutazások felének résztvevői. Milyen tapasztalataik vannak ezzel a korosztállyal kapcsolatban a hazai szakembereknek? Utánajártunk.
Idegenvezetés: egyetért a minimumtarifával a MISZ

Idegenvezetés: egyetért a minimumtarifával a MISZ  

Így vélekedik a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége az idegenvezetői díjazásról szóló ajánlásról.

Ajkára és Pápára viszi az idegenvezetőket a MISZ 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 2017. április 19-én, szerdán buszos kirándulást szervez Ajkára és Pápára. A kirándulásra nem csak a MISZ tagjait várják.

Tematikus séták és városnézés villamossal az Idegenvezetők Világnapján 

Minden évben február utolsó vasárnapján ünnepeljük az Idegenvezetők Világnapját, amely alkalmával idén is számtalan izgalmas budapesti program várja az érdeklődőket. Február 23-26. között többségében ingyenes, buszon, hajón, villamoson szervezett városnézésen, tematikus sétákon, koncerteken és múzeumlátogatásokon mutatják be az érdeklődőknek az idegenvezetők a főváros nevezetességeit vagy éppen a komoly történelmi múlttal rendelkező sétáló- és bevásárlóutcákban rejlő kincseket.

Kiderült, ki lett az Év Idegenvezetője 

Kihirdették a 2016. Év Idegenvezetője választás eredményét.

Felhívás az Év Idegenvezetője 2016 szavazásra 

A idei Év Idegenvezetője választásra a meghirdetett határidőig három érvényes javaslat érkezett.

Idén is keresik az Év Idegenvezetőjét 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége olyan idegenvezetők jelölését várja, akik 2016-ban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a magyar turizmus eredményeinek, színvonalának növeléséhez.

Hajléktalan idegenvezetők kalauzolnak Bécsben 

Most új oldaláról ismerhetik meg az osztrák fővárost azok, akik részt vesznek a Shades Tours különleges idegenvezetésén, itt ugyanis Bécsben elő hajléktalanok mutatják be a város „másik oldalát”.

Helyi önkéntesek álltak be idegenvezetőnek Franciaországban 

A 2016-os foci-Eb alatt, június 10. és július 10. között Franciaországba utazó turistákat helyi lakosok, ún. greeter idegenvezetők kalauzolják egyedi túrákon.

Idegenvezető-képzésen tudhat meg mindent a középkori Budapestről 

A Szembenézés Alapítvány kurzusain az idegenvezetők megismerhetik Budapest sokak számára ismeretlen arcát, a középkori városról szóló legújabb információkat, érdekes történeteket, a feltárások és más kutatások exkluzív, a turisták számára is izgalmas hátterét.

Megvan az Év Idegenvezetője 

Megtörtént az Év Idegenvezetője választás és annak kiértékelése, a legtöbb szavazatot Horváth Gábor kapuvári idegenvezető kapta.

Magyar nő lett a világ egyik legjobb idegenvezetője 

Személyre szabott túrákat kínál a turistáknak Szőke Zsuzsanna, aki nemrég felkerült a The Guardian című brit lapnak a világ legjobb idegenvezetőit felsoroló listájára.

Intézkedést vár a MISZ a jogosulatlan idegenvezetők terjedése ellen 

Az idegenvezetők jelzése szerint már a japán csoportoknál is feltűntek olyan irodák, akik nem kérnek magyar idegenvezetőt, hanem a saját csoportkísérőjük tartja a budapesti városnézést.

Budapest helyett Prágába mennek a buszos turistacsoportok 

A magyar idegenvezetők szakmai felkészültsége világszinten is kiemelkedő - mondta a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) elnöke az MTI-nek az idegenvezetők világnapja alkalmából.

Eltűnhetnek Prágából a szakképzetlen idegenvezetők 

Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi idegenvezetést Prága önkormányzata.

Hazai idegenvezetők Vajdaságban 

2014. április 23-25 között a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a vajdasági magyarkanizsai turisztikai központtal együttműködve szakmai kirándulást szervezett, melyen részt vettek a szövetség vezetői és sokan a tagok közül, az idegenforgalmi szakma képviselői.

Hajléktalan idegenvezetők dolgoznak Prágában 

Prága rejtett oldalát mutogatják a turistáknak a hajléktalan idegenvezetők.

Januárban újra MISZ Közgyűlés 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 2014. január 22-én, szerdán 10:00 órától 17:00 óráig tartja éves közgyűlését, melyre a MISZ tagokat, idegenvezetőket és vendégeket várnak a szervezők.

Tiltakoznak az idegenvezetők 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége tiltakozik a Bazilikánál levő buszos parkolási lehetőségek részleges megszüntetése ellen. 

Frei Tamás volt a Morton’s idegenvezetője Miamiban 

Tévéműsorokat készít, könyvet ír, kávéházakat nyit és már idegenvezet is. Frei Tamás volt a Morton’s Légi Utazási Iroda nemrég hazatért Miami társas útján a sztár idegenvezető. A népszerű író nem tervezi, hogy pályát vált, csupán az irodával való szoros együttműködés egyik része volt Miami nem szokványos bemutatása.

Kedden újra Idegenvezetők Klubja! 

Kedden újra Idegenvezetők Klubja!

Ki lesz az Év Idegenvezetője? 

Idén is odaítéli a legjobb idegenvezetőnek járó díjat a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége, közölte lapunkkal a Szövetség.

A feketézést növeli a kötelező kamarai regisztráció? 

Gyakorló idegenvezető kollégánkat meglehetősen feldúlta a kötelező kamarai regisztrációra vonatkozó előírás.

Az idei utolsó előadás az Idegenvezetők Klubjában 

Az SZVT Idegenvezetők Klubjának az idei évben utolsó előadása december 13-án, kedden 14 órakor lesz, a XII. ker. Orbánhegyi út 14. szám alatti székházban.

Továbbra sincs ingyen múzeum az idegenvezetőkenk 

Idegenvezetők részére a múzeumi belépők ingyenességét még nem sikerült elérni - közölte a Turizmus Online-nal a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ).

Ingyenes városnézés Veszprémben az idegenvezetők világnapján 

A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. garantált és ingyenes idegenvezetéseket szervez február 27-ére, az Idegenvezetői Világnap alkalmából.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!