Homokba zárt múlt és ultramodern technika

Homokba zárt múlt és ultramodern technika 

Kecskemét és Bugac ma, a XXI. században - turistáknak szánt új, izgalmas programokkal.
Új lakó a Kecskeméti Vadaskertben

Új lakó a Kecskeméti Vadaskertben 

A kiscsacsi egy hete jött világra, de már látható szüleivel a kifutóban.
Az ellentétek harmóniája

Az ellentétek harmóniája 

Kecskemétre érkezett Katti Zoób különleges kiállítása, mely ötvözi a divatot és a benne rejlő művészeteket. Az ellentétek harmóniája nevet viselő tárlat több mint csak ruhakölteményekből álló installáció. Rávilágít arra, hogy mennyire erőteljesen kapcsolódik a divat és az alkotás a múlthoz, a jelenhez és a jövőhöz.
Megnyílt a kecskeméti városháza látogatóközpontja és új várostörténeti kiállítása

Megnyílt a kecskeméti városháza látogatóközpontja és új várostörténeti kiállítása 

A Kecskeméti Városháza komplex műemléki felújítását követően megnyílt a Városháza Látogatóközpont, és benne a „Kecskemét, hirös város” – várostörténet a középkortól napjainkig című kiállítás. (x)
Szerezzen kedvesének egy emlékezetes Valentin-napot!

Szerezzen kedvesének egy emlékezetes Valentin-napot! 

Ünnepeljék a szerelmesek hétvégéjét a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában egy szombat esti gálavacsorával, amelyet egy fergeteges Retro Disco követ a Lotters Team Production fellépésével! (x)
Kecskeméten is Tavaszi Fesztivál

Kecskeméten is Tavaszi Fesztivál 

Idén márciusban végre megtarhatják a Tavaszi Fesztivált Kecskeméten, március 11 - 30 között, és így immár 37. alkalommal várja az érdeklődőket.

Fapadosok nélkül eltűnnek a turisták Budapestről? 

Léket kaphat a budapesti turizmus növekedése, a magyar főváros elveszítheti a legnagyobb konkurenseivel, Béccsel és Prágával szemben megszerzett pozícióját, ha a fapadosokat vidéki repülőtérre száműzik - vélik a Világgazdaság által megkérdezett piaci szereplők.
Hilton helyett háromcsillagos épül Kecskeméten

Hilton helyett háromcsillagos épül Kecskeméten 

Háromcsillagos, 40–50 szobás szálloda épülhet Kecskeméten, a fürdő mellett, az egykori kemping területén – ott, ahova korábban egy négycsillagos, 100 szobás Hilton hotelt terveztek.

Több magyar város is összeköttetésbe kerül Szófiával 

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató magyar városokkal kapcsolja össze először hálózatának legújabb országát, Bulgáriát. Budapestről, Kecskemétről és Szegedről március 23-tól napi rendszerességgel indulnak éjszakai buszok Szófiába, a két megyeszékhely Bécs irányába is új összeköttetést kap a hónap második felétől. 

Kiemelt üggyé vált a kecskeméti repülőtér fejlesztése 

A kormány öt és fél milliárd forintot biztosít a Modern városok program keretében a kecskeméti repülőbázis polgári célú fejlesztésére. 

Kecskeméti Tavaszi Fesztivál: fókuszban Kodály és a szecesszió 

Március végéig tart a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amelynek programjai a Kodály és a szecesszió mottó köré szerveződtek - közölte a szervező Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója.

Desztinációvá fejlesztik Bács-Kiskun megyét 

Bács-Kiskun megye hosszú idő után újra képviselte a megye turisztikai értékeit az Utazás kiállításon mintegy 72 négyzetméternyi, önálló standon, nyolc Bács-Kiskun megyei társkiállítóval (Kecskemét, Baja, Kiskőrös, Tiszakécske, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kalocsai Érsekség, Bócsa). A megye a települések összefogásával, közös megjelenéssel, egységes arculattal vett részt a kiállításon.

Polgári repülőtérré alakítják a kecskeméti katonai repteret 

Több mint ötmilliárd forintból alakítják át a kecskeméti repülőteret, hogy polgári gépeket is fogadhasson. Így az Audi után a Mercedes is közeli reptérről utaztathatja Magyarország és Németország között az alkalmazottait.

Padlástúrák is lesznek a négymilliárdból megújuló kecskeméti városházán 

Négymilliárd forintot fordítanak a kecskeméti városháza műemléképületének felújítására, további egymilliárd forintból pedig látogatóközpontot is kialakíthatnak a 120 éves épületben - közölte a város főépítésze.

Elfogták, majd szabadon engedték az elmaradt utazást szervező tanárnőt 

Bilincsben vitték a nyomozók a Kecskeméti Járásbíróságra azt a 46 éves tanárnőt, aki a gyanú szerint 130 embert csapott be egy párizsi út meséjével, összesen 6 millió forinttal. A nő végül szabad emberként hagyhatta el a tárgyalótermet -  olvasható a Kecskemét Online oldalán.

Meghiúsult az utazás, csalás miatt nyomoz a rendőrség 

120 ember összesen ötmillió forintot fizetett ki egy kecskeméti tanárnőnek, aki az őszi szünetre hirdetett franciaországi utazást a diákoknak, családtagjaiknak és ismerőseiknek. Az utazás előtti este kiderült, nem mennek sehova. A rendőrség csalás miatt indított nyomozást.

1500 robbanómotoros repülőgép gyártása indul Kecskeméten 

Több mint 30 millió eurós beruházásról és közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a kecskeméti székhelyű  Magnus Aircraft repülőgépgyártó a kínai Tianshan Industrial Grouppal.

Ötven helyszín, több száz program Kecskeméten a Múzeumok éjszakáján 

Ötven helyszínen több száz programmal várják a látogatókat Kecskeméten június 25-én, a Múzeumok éjszakáján - közölte a helyi rendezvénysorozat főszervezője, a Bozsó Gyűjtemény kurátora. 

Rockabilly-járat és didzseridu Kecskeméten 

2016. július 25-én rendezik a legnépszerűbb nyári múzeumos rendezvényt, a Múzeumok Éjszakáját, melynek idén Kecskemét lesz a központi helyszíne. A minden évben óriási közönségsikert arató esemény előtt (június 7-én) Kecskemét városa és a Magyar Turisztikai Ügynökség sajtótájékoztatót és sajtóbejárást szervezett a negyvennél is több kiállítótér és résztvevő néhány izgalmas helyszínén. 

Kecskeméti szállodások részesültek rangos elismerésben 

A Hotel Három Gúnár tulajdonosai a 2015. év vállalkozója díjat kapták meg.

Kecskeméti múzeumot újítottak fel 

Átadták a kecskeméti Ráday Múzeum felújított raktárát, ötvösműhelyét és foglalkoztató terét csütörtökön.

Mégsem lesz Nemzetközi Repülőnap Kecskeméten 

Simicskó István honvédelmi miniszter úgy döntött, hogy elhalasztják a jövő évre tervezett Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden.

Moziból lett turisztikai központ Kecskeméten 

A volt Városi Mozi műemlék épületének felújításával turisztikai központot hoztak létre Kecskeméten. 

500 millió forintos támogatással épült kerékpárút Kecskemétnél 

Átadták a Kecskemétet Városfölddel összekötő, 9,3 kilométer hosszú kerékpárutat csütörtökön, a beruházás az Európai Unió és a magyar kormány 500 millió forintos támogatásából épült.

Átadták a 445-ös főút Kecskemétet északról elkerülő szakaszát 

A kormány az elkövetkező években minden nagyvárost bekapcsol a gyorsforgalmi úthálózat vérkeringésébe, az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak és a döntések megszülettek - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a 445-ös főút Kecskemétet észak felől elkerülő szakaszának hétfői átadásán.

Hétfőtől használható a Kecskemétet északról elkerülő útszakasz 

Augusztus 31-én, hétfőn ünnepélyesen átadják a forgalomnak a Kecskemétet északról elkerülő, a 44-es és az 5-ös számú főutat összekötő útszakaszt.

Palócok, parasztkomédia és sárkányeregetés húsvétkor 

A trivago.hu utazási weboldal a közelgő ünnep alkalmából összeállított egy toplistát a legjobb húsvéti úti célokról vidéken. Az 5 város hagyományőrző programjaival, kulturális látnivalóival vívta ki magának az elismerést; mindegyik tökéletes választás egy családi hosszú hétvégéhez.

Hat vidéki utazási kiállítás lesz, három elmarad 

A budapesti Utazás kiállítást követően hamarosan elkezdődnek a vidéki városok turisztikai expói is, kettő vásár azonban nem érte meg a 2015-öt.

Imádják a vendégek a Four Points by Sheratont 

A Starwood franchise hotelek között a Four Points by Sheraton Kecsemét Hotel és Konferenciaközpontban a legmagasabb vendégelégedettség.

Puszta vagabond - ilyen a fiatalos Dél-Alföld 

Az Y-generációt célozza a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának legújabb, téli kampánya. Az itthon.hu/delalfold portálon „Puszta Vagabond" elnevezéssel futó akció három turisztikai csomópont, Gyula, Kecskemét és Szeged köré csoportosítva vonultat fel kedvcsináló cikkeket és kedvezményes szolgáltatói ajánlatokat. A kampány Google Adwords hirdetések segítségével is el kívánja elérni a fiatalokat, Magyarországon tanuló bel- és külföldi diákokat, valamint családtagjaikat.

Bevlo buli 

Látott már olyan textil bemutatótermet, ahol az igazi buli indulásának kezdetén átváltják a helyiség világítását bulifényekre, és a vérpezsdítő zene még a mosdóban is topminőségben szól?

Multifunkcionális közösségi központ lesz Kecskeméten 

Az Európai Unió és a magyar kormány 650 millió forintos támogatásával multifunkcionális közösségi központot alakítanak ki Kecskeméten – jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Üzemeltetőt váltott a kecskeméti hotel 

November elsejétől új üzemeltetővel működik tovább a kecskeméti Juniperus Park Hotel. 

Kiderült, mit keresett a Wizz Air gépe Kecskeméten 

Sokaknak feltűnt pár napja Kecskeméten a Wizz Air repülőgépe, az interneten pedig rögtön számos konspirációs teória ütötte fel a fejét.  

Így ünnepel a kecskeméti szülinapos 

Nyitásának első évfordulóját ünnepli a Four Points by Sheraton Kecskemét.

SOS gyerekek és a Mikulás a kecskeméti Sheratonban 

A Four Points by Sheraton Kecskemét vendégül látta a kecskeméti SOS gyermekfalvak 60 gyerekét és nevelőszüleiket egy Mikulás napi ünnepségre és egy azt követő vacsorára.

Adócsaló vendéglátósok 

Stróman cégek nevében működtettek kecskeméti gyanúsítottak csárdákat és pizzériát. Az adófizetés alól kibúvó férfit és két társát a NAV pénzügyi nyomozói őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője.

A szenzációs bugaci lelet újra értékeli az Árpádkort 

A Kecskeméti Múzeum régészei rátaláltak az „Árpád-kori Kecskemétre” a bugaci pusztában, írja a Bácsmegye.hu.

Regionális Gyógyfürdő lett a Kecskeméti Fürdő 

2013. szeptember 1-jén Regionális Gyógyfürdő minősítést kapott a 2011 decemberében nyílt Kecskeméti Fürdő, ezzel Bács-Kiskun megye lakosai számára lehetőség nyílt, hogy igénybe vehessék a fürdő összes gyógyszolgáltatását.

Szállodaavatás Kecskeméten 

Ünnepélyes keretek között adták át Magyarország első Four Points by Sheraton szállodáját május 23-án Kecskeméten. 

Próbavendégek Kecskeméten 

„Profin flexibilis a szék háttámlája.” „Jó a kivetítő vászon is.” „Meg az is, hogy természetes fény van a teremben, de a szőnyegpadló nem lesz egy főnyeremény – a vörösbor ebből aztán ki nem jön.”, azonnal nyilvánvaló, szállodások méregetik szakértő szemmel a kecskeméti, vadonatúj Sheraton-ház most debütáló konferenciatermét, ahol a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tartja idei tavaszi, XXXIX. Közgyűlését.

Csak erős idegzetűeknek! 

Aki figyelmesen tanulmányozta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavaszi közgyűlését megelőző nap programját, annak nyilvánvaló volt, hogy a nulladik nap előadásainak témái több mint érdekesek, ezért nagyon sokan érkeztek a közgyűlés előtti napon Kecskemétre, az éppen ekkor átadásra került Four Points by Sheratonba, amely a nemzetközi lánc első magyarországi négycsillagos business hotelként üzemelő tagja.

Mathiász Jánosra emlékeztek Kecskeméten 

(MTI) - Ünnepségsorozatot rendeztek Kecskeméten Mathiász János világhírű szőlőnemesítő születésének 175. évfordulója alkalmából.

Az idén újra lesz repülőnap Kecskeméten 

Augusztus első hétvégéjén ismét nemzetközi repülőnapot rendez a Magyar Honvédség.

Főutca avatás a Cifrapalotában 

Az Európai Unió és a magyar állam 1,5 milliárd forintos támogatásával, összesen 2,1 milliárd forintot meghaladó beruházással elkészült Kecskemét főutcájának és környezetének felújítása, melynek átadó ünnepségét szerdán tartották.

Megvan a Four Points by Sheraton értékesítési igazgatója 

December 1-jétől Juszkó Anita tölti be a jövő tavasszal nyitó Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont értékesítési igazgatói posztját.

Jurta tábor épül Lajosmizsén 

A hazánkban egyedülálló, komplex szolgáltatásokkal rendelkező turisztikai központot, hagyományőrző jurta tábor épül a közeljövőben Lajosmizsén, közölte lapunkkal az építtető Top Euro Profit Kft.

Bokrétaünnepet tartottak Kecskeméten 

Elérte legmagasabb pontját a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!