Hat vidéki utazási kiállítás lesz, három elmarad

A budapesti Utazás kiállítást követően hamarosan elkezdődnek a vidéki városok turisztikai expói is, kettő vásár azonban nem érte meg a 2015-öt.

A Hungexpóban megrendezett, 38. budapesti Utazás kiállítás után - melyről ide kattintva elolvashatják, hogy mit gondoltak a kiállítók - idén ismét több vidéki városban rendeznek turisztikai expót, a Balatontipp.hu információi szerint ebben az évben azonban elmarad a Veszprémi Megyei Utazás kiállítás, ezzel megszakad a turisztikai vásár 17 éves története. Miközben sok hasonló kiállítás az ország nagyobb városaiban már évekkel ezelőtt megszűnt, a veszprémit minden évben hasonló feltételekkel tartották meg, csak a helyszín került át a Lovassy tornacsarnokába. tavaly és tavalyelőtt még konkurenciát is kaptak az általuk bejáratott időpontra rátelepített Veszprém Expo-val. Az idén már az utóbbinak sem találtuk nyomát a Veszprémi Aréna rendezvénytervében. Az utóbbi években szerényebb körülmények között és megjelenéssel, de továbbra is sikeresen zajlott a kiállítás. A témáról ide kattintva olvashatnak bővebben.

A Veszprém megyein kívül a szervezők tájékoztatása szerint azonban 19 év után idén a Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár is elmarad, a jövő évi kiállítás időpontjáról ősszel tájékoztatják a nagyközönséget. Nyíregyházán már évek óta nem rendeznek utazási kiállítást, és idén sem lesz turisztikai expó.

Törökország a díszvendég Kecskeméten

Március 6-tól 7-ig először Kecskeméten tartanak utazás kiállítást. A Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás, Vásár és Konferencia 25. alkalommal kerül megrendezésre Bács-Kiskun megye székhelyén, melynek idén is a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ ad otthont, az esemény szakmai napja pedig március 6-án, pénteken lesz. A kiállításon a hagyományoknak megfelelően üdülési, turisztikai és idegenforgalmi látnivalókkal, szolgáltatásaikkal mutatkozhatnak be a kiállítók, a konferencia témája pedig „A beszélő köntös” turisztikai programjának elindítása. Az esemény külföldi díszvendége ebben az évben Törökország, az ünnepélyes megnyitóra március 6-án 10:00 órakor kerül sor.

Szegeden a régió legnagyobb utazási kiállítása

Március 13-14-én Szegeden rendezi meg a Majoros International Kiállítás Szervező- és Kivitelező Kft. a IX. Utazási Börze Szakkiállítást. A régió legnagyobb turisztikai rendezvénye ismét Szeged belvárosában, a Mars tér közelében, az Árkád Szeged Bevásárlóközpontban lesz megtartva. A tavalyi expón 70 kiállító, köztük számos utazási iroda, valamennyi magyarországi régió, a Vajdaság, Erdély, valamint szállodák, panziók, élményparkok széles kínálatából válogathatott a két nap alatt a több ezer érdeklődő.

Kísérőprogramok és társkiállítások Debrecenben

Szintén március 13-án kezdődik, és 15-éig tart a debreceni Utazás és Szabadidő 2015 Kiállítás és Vásár, amelyet a Kölcsey Központban immár 25. alkalommal rendeznek meg. A hagyományos kiállítói programok – például a Falusi Porta és a Játszóház – mellett 2015-ben is lesznek olyan kísérőprogramok, mint a „Helyi ízek – helyi értékek” gasztronómiai kulturális rendezvény vagy a III. Debreceni Bringa Kiállítás, ezen kívül a tervek között szerepel a környező külterületeken (Baltazár Dezső tér, Déri tér) a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó Autó-Motor Kiállítás megszervezése is. A kiállítás és a kapcsolódó rendezvények látogatása ingyenes.

Menjünk világgá Miskolcon!

A Szerviz Iroda Kft. idén 22. alkalommal rendezi meg Miskolcon az Észak-magyarországi régió legnagyobb idegenforgalmi kiállítását, a „Menjünk világgá ...!” Utazási Kiállítás 2015. Miskolc elnevezésű rendezvényt március 19-21. között az ITC Székház – Nemzetközi Kereskedelmi Központban. Az expó külföldi díszvendége Bulgária, míg a belföldi Tiszaújváros. 2014-ben az esemény 100 kiállítóját a három nap alatt 9.000 érdeklődő kereste fel, tavaly a külföldi díszvendég a Magas-Tátra, a belföldi pedig Abádszalók volt.Vár a nagyvilág Győrben

Eredetileg úgy volt, hogy március 20-21. között rendezik meg a győri „Vár a nagyvilág” Utazási kiállítást a Győr Pláza Bevásárló Központban, azonban a kiállítás napján tájékoztatott a Stadex rendezvényszervező, hogy az utazás kiállítás idén elmarad.

Tánc- és sportbemutatók a szolnoki kiállításon

Március 27-től 28-ig tart a Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár, amelyet 17. alkalommal rendeznek meg idén az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda szervezésében. A rendezvényen Budapesttől a Nyírségig, a Balatontól a Dél-Alföldig számos kiállító megjelenik. A szakmai programon külföldi és belföldi díszvendégek, turisztikai konferencia és gasztronómiai különlegességek bemutatója is lesz, valamint gyermekprogramok, játszóházak és kézműves vásár is várja majd az érdeklődőket, valamint mindkét nap tánc- és sportbemutatókat is láthatnak vendégek.

Székesfehérvár, a legfiatalabb

Idén március 28-án és 29-én rendezik meg a Hiemer-ház báltermében a Székesfehérvári Utazási és Szabadidő Kiállítást, amely egy igen fiatal eseménysorozat, idén 3. alkalommal kerül rá sor. A rendezvényen a fehérvári utazási irodák hazai és külföldi kínálatával, a Tourinform Székesfehérvár programajánlatával, valamint a régió kiemelkedő turisztikai látnivalóival ismerkedhetnek a kiállítás látogatói. A program ingyenes, délutánonként pedig a gyermekeknek játszóházat szerveznek, hogy közben a szülők zavartalanul megismerhessék a közel húsz stand kínálatát.
Végzetes fürdőzés a tóban

Végzetes fürdőzés a tóban  

Egész éjszakába nyúló kutató tevékenységet folytatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának egyik mentőegysége.
Nem lesz többet Balaton Sound?

Nem lesz többet Balaton Sound? 

A rendezvény esetleges megszűnéséről már korábban is felreppentek pletykák.
Így kerülhetőek el a nyári balesetek

Így kerülhetőek el a nyári balesetek 

A nyári szabadságok veszélyeire figyelmeztetnek a szakértők.
Itt az elmúlt időszakot elemző, legfrissebb Turizmus Konjunktúra Index

Itt az elmúlt időszakot elemző, legfrissebb Turizmus Konjunktúra Index 

A VIMOSZ szakmai társszervezetekkel közösen havi gyakorisággal méri a turizmusban a konjunktúra várható alakulását és publikálja a Turizmus Konjunktúra Indexet.
Sétáló Utca Zene programsorozat Keszthelyen

Sétáló Utca Zene programsorozat Keszthelyen 

A keszthelyi sétálóutcán felállított színpadon keszthelyi és keszthelyi kötődésű zenészek mutatják be produkcióikat a júliusi és augusztusi estéken.
Kulturális turizmus díj  pályázat - hazai településeknek

Kulturális turizmus díj pályázat - hazai településeknek 

Megnyílt a jelentkezési és jelölési lehetőség a 6. Art is Business Díjra.
Zendaya beköltözött a Madame Tussauds-ba

Zendaya beköltözött a Madame Tussauds-ba 

Zendaya egy igazán különleges teremben kapott helyet...
 Látványos Disney szökőkút-show érkezik Budapestre

Látványos Disney szökőkút-show érkezik Budapestre 

A Disney idén nyáron egy különleges műsorral örvendezteti meg a közönséget, kicsiket és nagyok egyaránt elrepítve egy kalandokkal, varázslattal és felejthetetlen hősökkel teli világába
Egyedi koncepció, festői környezet - ez a Váralja Akusztik

Egyedi koncepció, festői környezet - ez a Váralja Akusztik 

Boldogkőváralja kivételes helyszínén, a Téka tábor festői környezetében jön idén is a rusztikus könnyűzenei fesztivál 2024 augusztus 9-10-11 között.
Beindult a koncertszezon a fertődi kastély falai között

Beindult a koncertszezon a fertődi kastély falai között 

A fertődi Esterházy-kastély csodálatos Apolló-terme ad otthont az immár hagyományosnak számító nyári programsorozatnak.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.