Hat vidéki utazási kiállítás lesz, három elmarad

A budapesti Utazás kiállítást követően hamarosan elkezdődnek a vidéki városok turisztikai expói is, kettő vásár azonban nem érte meg a 2015-öt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Hungexpóban megrendezett, 38. budapesti Utazás kiállítás után - melyről ide kattintva elolvashatják, hogy mit gondoltak a kiállítók - idén ismét több vidéki városban rendeznek turisztikai expót, a Balatontipp.hu információi szerint ebben az évben azonban elmarad a Veszprémi Megyei Utazás kiállítás, ezzel megszakad a turisztikai vásár 17 éves története. Miközben sok hasonló kiállítás az ország nagyobb városaiban már évekkel ezelőtt megszűnt, a veszprémit minden évben hasonló feltételekkel tartották meg, csak a helyszín került át a Lovassy tornacsarnokába. tavaly és tavalyelőtt még konkurenciát is kaptak az általuk bejáratott időpontra rátelepített Veszprém Expo-val. Az idén már az utóbbinak sem találtuk nyomát a Veszprémi Aréna rendezvénytervében. Az utóbbi években szerényebb körülmények között és megjelenéssel, de továbbra is sikeresen zajlott a kiállítás. A témáról ide kattintva olvashatnak bővebben.

A Veszprém megyein kívül a szervezők tájékoztatása szerint azonban 19 év után idén a Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár is elmarad, a jövő évi kiállítás időpontjáról ősszel tájékoztatják a nagyközönséget. Nyíregyházán már évek óta nem rendeznek utazási kiállítást, és idén sem lesz turisztikai expó.

Törökország a díszvendég Kecskeméten

Március 6-tól 7-ig először Kecskeméten tartanak utazás kiállítást. A Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás, Vásár és Konferencia 25. alkalommal kerül megrendezésre Bács-Kiskun megye székhelyén, melynek idén is a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ ad otthont, az esemény szakmai napja pedig március 6-án, pénteken lesz. A kiállításon a hagyományoknak megfelelően üdülési, turisztikai és idegenforgalmi látnivalókkal, szolgáltatásaikkal mutatkozhatnak be a kiállítók, a konferencia témája pedig „A beszélő köntös” turisztikai programjának elindítása. Az esemény külföldi díszvendége ebben az évben Törökország, az ünnepélyes megnyitóra március 6-án 10:00 órakor kerül sor.

Szegeden a régió legnagyobb utazási kiállítása

Március 13-14-én Szegeden rendezi meg a Majoros International Kiállítás Szervező- és Kivitelező Kft. a IX. Utazási Börze Szakkiállítást. A régió legnagyobb turisztikai rendezvénye ismét Szeged belvárosában, a Mars tér közelében, az Árkád Szeged Bevásárlóközpontban lesz megtartva. A tavalyi expón 70 kiállító, köztük számos utazási iroda, valamennyi magyarországi régió, a Vajdaság, Erdély, valamint szállodák, panziók, élményparkok széles kínálatából válogathatott a két nap alatt a több ezer érdeklődő.

Kísérőprogramok és társkiállítások Debrecenben

Szintén március 13-án kezdődik, és 15-éig tart a debreceni Utazás és Szabadidő 2015 Kiállítás és Vásár, amelyet a Kölcsey Központban immár 25. alkalommal rendeznek meg. A hagyományos kiállítói programok – például a Falusi Porta és a Játszóház – mellett 2015-ben is lesznek olyan kísérőprogramok, mint a „Helyi ízek – helyi értékek” gasztronómiai kulturális rendezvény vagy a III. Debreceni Bringa Kiállítás, ezen kívül a tervek között szerepel a környező külterületeken (Baltazár Dezső tér, Déri tér) a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó Autó-Motor Kiállítás megszervezése is. A kiállítás és a kapcsolódó rendezvények látogatása ingyenes.

Menjünk világgá Miskolcon!

A Szerviz Iroda Kft. idén 22. alkalommal rendezi meg Miskolcon az Észak-magyarországi régió legnagyobb idegenforgalmi kiállítását, a „Menjünk világgá ...!” Utazási Kiállítás 2015. Miskolc elnevezésű rendezvényt március 19-21. között az ITC Székház – Nemzetközi Kereskedelmi Központban. Az expó külföldi díszvendége Bulgária, míg a belföldi Tiszaújváros. 2014-ben az esemény 100 kiállítóját a három nap alatt 9.000 érdeklődő kereste fel, tavaly a külföldi díszvendég a Magas-Tátra, a belföldi pedig Abádszalók volt.Vár a nagyvilág Győrben

Eredetileg úgy volt, hogy március 20-21. között rendezik meg a győri „Vár a nagyvilág” Utazási kiállítást a Győr Pláza Bevásárló Központban, azonban a kiállítás napján tájékoztatott a Stadex rendezvényszervező, hogy az utazás kiállítás idén elmarad.

Tánc- és sportbemutatók a szolnoki kiállításon

Március 27-től 28-ig tart a Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár, amelyet 17. alkalommal rendeznek meg idén az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda szervezésében. A rendezvényen Budapesttől a Nyírségig, a Balatontól a Dél-Alföldig számos kiállító megjelenik. A szakmai programon külföldi és belföldi díszvendégek, turisztikai konferencia és gasztronómiai különlegességek bemutatója is lesz, valamint gyermekprogramok, játszóházak és kézműves vásár is várja majd az érdeklődőket, valamint mindkét nap tánc- és sportbemutatókat is láthatnak vendégek.

Székesfehérvár, a legfiatalabb

Idén március 28-án és 29-én rendezik meg a Hiemer-ház báltermében a Székesfehérvári Utazási és Szabadidő Kiállítást, amely egy igen fiatal eseménysorozat, idén 3. alkalommal kerül rá sor. A rendezvényen a fehérvári utazási irodák hazai és külföldi kínálatával, a Tourinform Székesfehérvár programajánlatával, valamint a régió kiemelkedő turisztikai látnivalóival ismerkedhetnek a kiállítás látogatói. A program ingyenes, délutánonként pedig a gyermekeknek játszóházat szerveznek, hogy közben a szülők zavartalanul megismerhessék a közel húsz stand kínálatát.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.