Adócsaló vendéglátósok

Stróman cégek nevében működtettek kecskeméti gyanúsítottak csárdákat és pizzériát. Az adófizetés alól kibúvó férfit és két társát a NAV pénzügyi nyomozói őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője.

A bűncselekménnyel kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a következő közleményt adta ki:

A rendelkezésre álló adatok szerint a vendéglátó egységek üzemeltetésével foglalkozó férfi különböző cégek nevében, bérleti szerződések látszatával üzemeltette a vendéglátó egységeket olyan módon, hogy az ingatlanok tulajdonosai valótlan tartalmú bérleti szerződésekkel az ingatlanok üzemeltetését bérbe adták az előzőekben írt cégek részére. Ezeket a cégeket azonban ténylegesen a gyanúsított irányította, nem pedig a cégnyilvántartásba bejegyzett, „stróman” ügyvezetők. A cégek sem a bejelentett foglalkoztatottak után fizetendő járulékot, sem az egyéb köztartozásokat nem fizették meg, így 2008. január 1. napja és 2013. szeptember 20. napja között a költségvetésnek mintegy 310 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A bűnügy két nő gyanúsítottja pedig szándékosan segítséget nyújtott a férfinek a bűncselekmény elkövetéséhez.

A főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mert a bűncselekmény súlyossága és büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani lehet attól, hogy megszöknek, elrejtőznek a hatóságok elől, illetve tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítanák, megnehezítenék, illetve veszélyeztetnék a bizonyítást. Ezen kívül fennáll a veszélye annak is, hogy a gyanúsítottak újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

Az előzetes letartóztatásról a mai napon, azaz 2013. október 24-én döntött a Kecskeméti Járásbíróság, a nyomozási bíró egy hónap időtartamra elrendelte mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzés nem jogerős, ugyanis ellene a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Forrás: Kecskeméti Hírhatár


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.