Adócsaló vendéglátósok

Stróman cégek nevében működtettek kecskeméti gyanúsítottak csárdákat és pizzériát. Az adófizetés alól kibúvó férfit és két társát a NAV pénzügyi nyomozói őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője.

A bűncselekménnyel kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a következő közleményt adta ki:

A rendelkezésre álló adatok szerint a vendéglátó egységek üzemeltetésével foglalkozó férfi különböző cégek nevében, bérleti szerződések látszatával üzemeltette a vendéglátó egységeket olyan módon, hogy az ingatlanok tulajdonosai valótlan tartalmú bérleti szerződésekkel az ingatlanok üzemeltetését bérbe adták az előzőekben írt cégek részére. Ezeket a cégeket azonban ténylegesen a gyanúsított irányította, nem pedig a cégnyilvántartásba bejegyzett, „stróman” ügyvezetők. A cégek sem a bejelentett foglalkoztatottak után fizetendő járulékot, sem az egyéb köztartozásokat nem fizették meg, így 2008. január 1. napja és 2013. szeptember 20. napja között a költségvetésnek mintegy 310 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A bűnügy két nő gyanúsítottja pedig szándékosan segítséget nyújtott a férfinek a bűncselekmény elkövetéséhez.

A főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mert a bűncselekmény súlyossága és büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani lehet attól, hogy megszöknek, elrejtőznek a hatóságok elől, illetve tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítanák, megnehezítenék, illetve veszélyeztetnék a bizonyítást. Ezen kívül fennáll a veszélye annak is, hogy a gyanúsítottak újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

Az előzetes letartóztatásról a mai napon, azaz 2013. október 24-én döntött a Kecskeméti Járásbíróság, a nyomozási bíró egy hónap időtartamra elrendelte mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzés nem jogerős, ugyanis ellene a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Forrás: Kecskeméti Hírhatár


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.