Egzotikumok a téli charteres kínálatban

Bár a nyári charterjáratok egy része egészen október végéig közlekedik, a hazai utazásszervezők már lázasan készülnek a téli időszakra.

A magyar charterutasok az idén télen – a tavalyihoz hasonlóan – afrikai, ázsiai és európai úti célok között válogathatnak. A charterező légitársaságok köre ugyanakkor évek óta változatlan és meglehetősen szűk: jóformán alig akad a Travel Service-en kívül játékos a pályán.

A Malév ugyan aktív ezen a piacon is, azonban most azt a tájékoztatást kaptuk tőlük, hogy még folynak az egyeztetések az utazásszervezőkkel.

A Travel Service-től ellenben már részletes - bár még nem végleges - téli chartermenetrendet kaptunk. Ebből a többi között kiderül, hogy Bangkokba 10/11 napos rotációban indít járatot a Best Reisen. Az első járat karácsony előtt indul, és március 5-éig közlekedik.

A Best Egyiptomba is indít járatot a Travel Service-zel, a tunéziai Nouvelle Air-rel pedig Monastirba. Monastirba a Kartago Tours is tervez járatot, szintén a Nouvelle Air gépén. Mivel a két járat ugyanazon a napon indul, így alacsonyabb töltés esetén összevonják a két gépet. A Kartago Tours Hurghadára, illetve Sharm-el sheikh-re indít járatot, míg a Safari Travel és a Neckermann december 28-án indítja heti járatait Afrikába, amely minden héten érinti a kenyai Mombasát, bizonyos időpontokban pedig Zanzibárban, Mauritiuson, illetve a Seychelle-szigeteken is leszáll.

A Neckermann Las Palmasra is indít járatot december végétől április végéig.

Az Anubis Traveltől azt az információt kaptuk, hogy ők a Malévvel repülnek Hurghadára, illetve lesz egy Sharm-el-sheikh – Aqaba kombinált útjuk is, november 5-től április végéig.

A Green Travel is tervez egy téli hurgahdai chartert, de még tárgyalnak a légitársaságokkal, így csak néhány nap múlva derül ki, melyik szállítóval szerződnek.

A charteres lista a közeljövőben elvileg még bővülhet, bár ennek nem túl nagy a valószínűsége.

Az is tény, hogy több utazásszervező immár hagyományosan menetrendszerinti járatokon foglal helyeket (block seat) a népszerű téli üdülőhelyekre, különösen Bangkokba, Phuketre, Balira. Elsősorban a Turkish Airlines és a Qatar Airways járatait veszik igénybe ilyen célra, de a Zöld-foki szigetekre például a TAP portugál légitársasággal utazhatnak lisszaboni átszállással a Kartago Tours utasai.

DESZTINÁCIÓ  REPÜLÉSI NAP REPÜLÉSI IDŐSZAK UTAZÁSI IRODA (csak gépgazda)
Travel Service    
BANGKOK/PHUKET hétfõ/csüt. dec.22.–márc.05.
(10/11 napos rotáció)
BEST REISEN
SHARM EL SHEIK kedd nov.01.–29. KARTAGO TOURS
  febr.28.-ápr.24. KARTAGO TOURS
MOMBASA szerda dec.28.– jan.11. SAFARI TRAVEL, NECKERMANN
MOMBASA/ZANZBIBÁR szerda jan.18.–febr.01. SAFARI TRAVEL, NECKERMANN
MOMBASA/MAURITIUS/ZANZIBÁR szerda febr.08. SAFARI TRAVEL, NECKERMANN
MOMBASA/SEYCHELLE/MAURITIUS szerda febr.15. SAFARI TRAVEL
MOMBASA/SEYCHELLE szerda febr.22. SAFARI TRAVEL
TENEFIRE/LAS PALMAS péntek dec.23.–ápr.27. NECKERMANN
HURGHADA szombat nov.05.–ápr.28. KARTAGO TOURS
  *péntek dec.16,dec.30. KARTAGO TOURS
  *csütörtök dec.22. KARTAGO TOURS
HURGHADA vasárnap nov.06.–máj.27. BEST REISEN
HURGHADA/SHARM-E-Sh. vasárnap nov.06.–máj.27. BEST REISEN
Nouvelle Air    
Monastir (Tunézia) péntek nov.4.–ápr.vége Best Reisen, Kartago Tours
Malév    
Hurghada  szombat nov. 5-től ápr. vége                         
Anubis Travel
Sharm-el-Sheikh - Aqaba szombat nov. 5-től ápr. vége Anubis Travel

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.