Linz megint kitalált valamit: tematikus trendtúrák

Linz megint kitalált valamit: tematikus trendtúrák 

2021-ben minden idők legtöbb magyar vendégéjszaka számát regisztráltak a linzi szálláshelyek, így Németország és Lengyelország után hazánk már dobogós küldőpiac Linz számára - írja a GD Consulting.
Ausztria a turizmus "soft power" nagyhatalma

Ausztria a turizmus "soft power" nagyhatalma 

Ez is kiderült a múlt héten lezajlott MSZÉSZ közgyűlés egyik nagyon érdekes előadásából.
Tinédzser korba lépett Linz

Tinédzser korba lépett Linz 

Nagyszabású szakmai összejövetellel, egy önálló kiállítás megnyitásával és nemzetközi workshoppal emlékeztek, s értékelték a kereken 10 éve megvalósult Európa Kulturális Fővárosa Projekt (EKF) tapasztalatait a felső-ausztriai Linzben.
A turizmusfejlesztés- és márkaépítés legjobb gyakorlata

A turizmusfejlesztés- és márkaépítés legjobb gyakorlata 

2019-ben is meghirdeti az Európai Bizottság a  European Capitals of Smart Tourism pályázatot. Az eredményhírdetésig még hátra néhány nap, de annyit már most tudni lehet, hogy Linz városa a megmérettetés során a kreatívtiás kategóriában különdíjat nyert - tudtuk meg Kovács Balázstól, a Linz Tourismus megbízottjától.
Linz a sikeres kreatív turizmusfejlesztés nemzetközi mintavárosa

Linz a sikeres kreatív turizmusfejlesztés nemzetközi mintavárosa 

A 2009-ben az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viselő Linz város turizmusa továbbra sem állt le. Mára a kreatív városfejlesztés és jövőorientált turisztikai márka- és stratégiaképzés területén számos nemzetközi elismeréssel és annál is több szakmai követővel rendelkező jó példává vált. Erre erősített rá az ENSZ turisztikai szakosított szervezetének, az UNWTO-nak legutóbbi városi turizmusról szóló tanulmánya, amelyben Linzet a profeszionálisan szervezett, kretatív és fenntartható szemléletű turizmusfejlesztés- és márkaépítés legjobb gyakorlatának nevezik — közölte hétfőn a város magyarországi képviseletét ellátó GD Consulting részéről Kovács Balázs.
Változások éve Linzben

Változások éve Linzben 

A város turisztikai szervezetének, a Linz Tourismusnak már nem az informálás az első számú feladata, hanem a városban lakók és a látogatók kíváncsiságának felkeltése, újszerű gondolatokhoz és reflexiókhoz történetek „szállítsa”.
Az utazás boldoggá tesz

Az utazás boldoggá tesz 

A héten nyitotta meg Utak a boldogsághoz címmel kiállítását a felső-ausztriai Linz városának Nordico Múzeuma (www.nordico.at), amely a turizmus és a városi lét szemszögéből járja - 35 témán keresztül - körbe a kérdést, hogy mitől leszünk boldogok? Az érdekes és színes interaktív kiállítás szerves része a Linz turisztikai szervezete, - a Linz Tourismus – által az idei évre meghírdetett ÉLETMŰVÉSZET fokuszú tematikus évnek. 
Új tematikus évvel rukkolt elő Linz városa

Új tematikus évvel rukkolt elő Linz városa 

Április 27-én mutatja be a felső-ausztriai Linz városvezetése az idei tematikus év turisztikai koncepcióját és programjait, amelyek fókuszában az életművészet áll – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, aki GD Consulting cégén keresztül látja el Linz város bécsi és magyarországi képviseletét is. Kovács Balázs 2008-tól az idei év elejéig a Magyar Turizmus Zrt., majd a Magyar Turisztikai Ügynökség bécsi irodájának vezetőjeként képviselte a magyar turisztikai szakmát Ausztriában.

Leállt a linzi pályaudvar nemzetközi és helyi vasútforgalma 

Kábeltűz miatt teljesen megbénult a felső-ausztriai Linz pályaudvarának forgalma pénteken kora reggel, a leállás a nemzetközi és a helyi vonatforgalmat is érinti.

Linzben nincs büdös! 

Ha Linz, akkor sokakban az a város rémlik fel, ami mellett a salzburgerlandi síelésre, nyaralásra igyekezve elsuhannak. Talán látják az autópályáról a vasművek nagyolvasztóit és gondolhatják, hogy egy iparvárosban minek megállni? Mert Felső-Ausztria fővárosa, Linz ennél jóval többet kínál. Az se tévesszen meg senkit, hogy a Lajtán innen Dunaújváros a testvérvárosa!

Magyarország a díszvendég az osztrák utazási kiállításon 

Magyarország termálfürdőivel és Budapest nevezetességeivel van jelen a Linzben tartott nemzetközi turisztikai vásáron, ahol első ízben díszvendég.

Dunai hajós kerekasztal fórum Linzben 

Linz egyre nagyobb szerepet tölt be a dunai hajós turizmusban - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Ausztria nyugati részein javul a helyzet 

Tovább emelkedik a Duna és az Inn vízállása Ausztriában az előrejelzések szerint hétfőn, míg a nyugatabbra fekvő tartományokban már nagyrészt levonult az árhullám a folyókon.

Rég volt ilyen jó sajtóvisszhangja Magyarországnak Ausztriában 

Mint arról korábban hírt adtunk 2013. május 16. és 18. között az ’Auf nach Ungarn/Fel Magyarországra’ szlogen jegyében, háromnapos kulturális- és turisztikai fesztivál keretében rendezték meg az elmúlt évtizedek legnagyobb volumenű, egyben legkoncentráltabb Magyarország-bemutatkozását a felső-ausztriai Linzben. 

Az Óperencián túl Magyarországról mesélnek 

Soha ekkora figyelem nem irányult még talán Magyarországra a felső-ausztriai Linzben, mint ezekben a napokban, amikor kezdetét vette az "Auf nach Ungarn" azaz Fel Magyarországra címet viselő nagyszabású rendezvény, melynek keretében három napon keresztül a magyar gasztronómiával, borokkal, söreinkkel, kézműves termékeinkkel, a magyar kultúrával és turisztikai kínálatunk legjavával találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a város központjába. A Magyar Turizmus Zrt. jóvoltából a május 16-18. között zajló eseményre egy hazai újságírókból álló csoport is eljutott.

Grandiózus magyar díszvendégség Felső-Ausztriában 

Már teljes fordulatszámon folynak az építkezési és installációs munkálatok a felső-ausztriai Linzben, hogy május 16-án csütörtökre minden készen álljon az elmúlt évtizedek legnagyobb volumenű és legkoncentráltabb Magyarország-bemutatkozására a Magyar turizmus Zrt. kiemelt projektjeként. 

Budapesti "csillagtúra" Ausztria nyári újdonságairól 

Ausztria leginkább téli desztinációként népszerű a hazai utazni vágyók körében, most azonban arra igyekezett ráirányítani a hazai újságírók figyelmét az Österreich Werbung, hogy melyek azok a nyári attrakciók, újdonságok, amelyek miatt a melegebb hónapokban is érdemes felkereseni a szomszédos országot.

Auf nach Ungarn - turisztikai- és kulturális fesztivál Linzben 

Az április 5-ei hatósági helyszínbejárás és engedélyezési eljárás után minden fontosabb előkészület megtörtént és minden feltétel adott, hogy a Magyar Turizmus Zrt. idei kiemelt projektjeként az elmúlt évtizedek legnagyobb volumenű és legkoncentráltabb Magyarország-bemutatkozása valósulhasson meg a felső-ausztriai Linzben, 2013. május 16-18. között.

Gasztronómiánkról a felső-ausztriai SKAL tagoknak 

A vezető osztrák turisztikai szakembereket tömörítő felső-ausztriai SKAL-klub meghívására november 12-én, egész estét betöltő magyar gasztro-turisztikai prezentációra került sor Linzben, közölte lapunkkal az MT Zrt.

Stratégiai kooperáció Linz városával 

A Magyar Turizmus Zrt. stratégiai céljai közé tartozik a Felső-Ausztriában való magyar jelenlét további fokozása.

Hangsúlyos magyar részvétel a linzi turisztikai vásáron 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete – a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitónapján, március 16-án – a kulturális utazásokra szakosodott piacvezető felső-ausztriai touroperátor (www.kastler.at) utazási vásárán prezentálta a hazai turisztikai és kulturális ajánlatokat Linzben.

Szállodai szobák szennyvízcsőből 

Különleges szálloda nyitotta meg kapuit a Linz közelében található Ottenheimben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!