Karanténban ragadt egy luxushajó több ezer utasa

Karanténban ragadt egy luxushajó több ezer utasa 

Az út dél-afrikai kitérőjét követően néhány utas gyomorpanaszokról számolt be.
Luxushajó-túra, csak felnőtteknek!

Luxushajó-túra, csak felnőtteknek! 

Richard Branson ezúttal nem az űrt akarja meghódítani, hanem a tengert, méghozzá az ő szokásos, különc módján. A Virgin Voyage új luxushajója, a Valiant Lady csak felnőtteknek szól - írja testvérlapunk, a Privátbankár.
Lázadás tört ki egy luxushajón

Lázadás tört ki egy luxushajón 

A Norwegian Spirit luxushajó fedélzetén kisebbfajta lázadás tört ki, miután a tengerjáró több betervezett kikötőben sem tudott megállni.
Vesztegzár egy luxushajón

Vesztegzár egy luxushajón 

Kanyaró miatt karanténba zártak egy luxushajót, amely a karib-tengeri St. Lucia partjainál kötött ki – írta a New York Times.
Belép a luxushajózás piacára a The Ritz-Carlton szállodavállalat

Belép a luxushajózás piacára a The Ritz-Carlton szállodavállalat 

2019-ben belép a hajózási piacra a The Ritz-Carlton luxushotelmárka. Három, egyenként 298 férőhelyes luxusjachtot építtetnek, amelyek viszonylag kis méretüknél fogva olyan különleges kikötőkbe is befuthatnak majd, mint Capri, Portofino, St. Barths vagy Cartagena.

Luxuskörülmények között önkénteskedhetünk az új tengerjáró hajón 

A Carnival Corporation luxus tengerjáró hajókat üzemeltető óriásvállalat a közelmúltban bejelentett új hajóútjain a társadalmi felelősségvállalás kap fontos szerepet – ezzel várhatóan átírja a világ hajós turizmusát. A Dominikai Köztársaságba tartó hajón, majd a desztinációba érkezve is hasznos munkát végezhetnek az utasok.
Európában is felszállhatunk a legújabb luxus óceánjáróra

Európában is felszállhatunk a legújabb luxus óceánjáróra 

A világjáró utasoknak nem kell New Yorkig szaladni, hogy megláthassák a legújabb luxus óceánjárót.

Virtuális koncert és fényfestés a tengerjáró luxushajón 

Úttörő produkciók és események a Quantum of the Seas fedélzetén.

Jamie Oliver a luxus tengerjárón is mindenkit megetet 

Jamie’s Italian Restaurant – Jamie Olasz Étterme – a Quantum of the Seas luxushajó fedélzetén debütál.
Cirkusziskola és bungee jumping  2014 legújabb luxushajóin

Cirkusziskola és bungee jumping 2014 legújabb luxushajóin 

Az idén számos, minden eddiginél nagyobb, szebb és több luxusszolgáltatással felszerelt luxus óceánjáró és folyami hajó áll forgalomba világszerte. 

2015-ben is káprázatos útvonalakon hajózhatunk 

A Norwegian Cruise Line bejelentette 2015-ös útvonalait, amelyből kiderül, hogy a társaság továbbra is számos izgalmas hajóutat kínál, új útvonalakkal kiegészítve.

Elhalasztották a Costa Concordia pert 

Alig negyedóráig tartott a Costa Concordia hajószerencsétlenségének tárgyalása Grosseto bíróságán, mivel a pert július 17-re halasztották.

Giglio szigete is kártérítést követel 

Nyolcvanmillió euró kártérítést követelt Giglio szigete a Costa Crociere hajótársaságtól a Costa Concordia tengerjáró hajó okozta károkért a katasztrófáról hétfőn tartott első előzetes tárgyaláson.

Kiszabták a Costa Crociere büntetését 

Egymillió eurós büntetést szabott ki szerdán a grossetói bíróság a Costa Crociere hajótársaságra a 2012. január 13-án zátonyra futott Costa Concordia tengerjáró okozta katasztrófáért.

Semmilyen kártérítést sem kapott a nagybőgős 

Semmiféle kártérítést nem kapott az egy éve szerencsétlenül járt olasz Costa Concordia luxushajó üzemeltetőjétől a hajó egyik magyar zenésze, akit most már kilakoltatás fenyeget - írta a The Sunday Telegraph.

Új hajót rendelt a Royal Caribbean 

Hosszas tárgyalásokat követően megállapodás született a Royal Caribbean és az STX France hajógyár között. A cég egy, az Oasis-hoz hasonló, 4500 fő befogadására alkalmas úszó luxushotelt szállít le 2016 közepéig a társaságnak. 

Százak hányták végig a hajóutat 

A P&O Cruises által szervezett karácsony előtti luxushajóút utasainak törte ketté kikapcsolódását a hajón elterjedt, bogarak által okozott hányásos járvány.

Vízumkönnyítés a hajós utasoknak Abu Dhabiban 

Az egyre nagyobb hajós forgalomnak köszönhetően könnyítést vezetett be Abu Dhabi. A luxushajók azon utasai is válthatnak ezentúl belépéskor vízumot az Egyesült Arab Emirátusokba, akik olyan útlevéllel rendelkeznek, amellyel erre egyébként nem lenne lehetőségük. 

Először lépte át a hajós utasok száma a 20 milliót 

Világszerte 10 százalékkal nőtt a hajós nyaralások száma tavaly 2010-hez képest. A növekedés közel 2 millióval több hajós utast jelent, amellyel a hajós körutakon résztvevők száma meghaladta a 20 milliót, derül ki egy most kiadott összeállításból. 

Tengeri hajózás: nem veszett el a bizalom 

Jövőre sem lankad a turisták érdeklődése a tengerhajózás iránt. A luxus óceánjárókra úgy tűnik, jóval több jegyet adnak el, mint idén – annak ellenére, hogy a Costa Concordia szerencsétlensége egy időre visszavetette az iparágat.

Szabadlábon a Costa Concordia kapitánya 

Szabadlábon védekezhet Francesco Schettino, a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró hajó kapitánya, aki elhagyhatta a házi őrizetet.

Tensi: önálló katalógust kaptak a tengeri hajóutak 

Miután a hajótársaságok többsége már évek óta erőteljes költségtakarékosságról tesz tanúbizonyságot katalógus-nyomtatás terén, a Tensi közkívánatra 98 oldalas, exkluzív kiadványt jelentetett, melyben 10 hajótársaság 154 hajóútja szerepel. 

12 új luxus tengerjárót raknak vízre idén 

Ahogy a repülési katasztrófák után sem megy el az utazóközönség kedve a repüléstől, a hajós szerencsétlenségek sem gyengítették a hajós utazások keresletét.

A Costa újabb hajója szenvedett balesetet 

A Costa Concordia testvérhajója, a Costa Allegra hányódott több órán keresztül az Indiai óceánon kedden. A hajót szerda reggel elvontatták a Seychelles-szigetek irányába.

Costa Crociere: egyre több kártérítési per indul 

Olaszországban és az Egyesült Államokban egymás után indulnak a kártérítési perek a Costa Crociere és ennek tulajdonosa, a Carnival hajótársaság ellen a január 13-án zátonyra futott üdülőhajó túlélői és az áldozatok rokonai részéről.

Luxushajó-baleset: elállhatnak az utazástól a Costa ügyfelei 

A Costa Crociere hajótársaság és az olasz fogyasztóvédelmi egyesületek megállapodást kötöttek a január 13-án balesetet szenvedett Costa Concordia utasainak nyújtandó kártérítés feltételeiről és a baleset előtt lefoglalt utak visszamondásának lehetőségéről.

Rossz vicc: felrakták az e-Bayre a Costa Concordiát 

Tréfából eladásra kínálta valaki a napokban szerencsétlenül járt Costa Concordia hajót az e-Bay aukciós portálon.

Hamis bejelentést tettek az eltűnt nő édesanyjának nevében 

Az olaszországi óceánjáró balesetében eltűnt nő anyjaként tett bejelentést a Külügyminisztériumnál egy nő, holott az eltűnt édesanyja évekkel ezelőtt meghalt - tájékoztatta a tárca hétfőn az MTI-t.

Az olaszok az eltűnt magyar nőt keresik 

Potyautasoknak nevezte a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró hajóról eltűnt, de az utaslistán nem szereplő személyeket Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője, aki az eltűntek között keresett magyar nő esetét is említette.

"Véletlenül zuhantam a csónakba" 

A Costa Concordia kedd éjszaka óta házi őrizetben levő kapitánya kihallgatásán elismerte, hogy manőverhibát követett el, de szerinte ő nem szegte meg kötelességét. A felborult olasz óceánjáró kapitánya azt állítja, hogy műszaki probléma következtében hagyta magára idő előtt a bajba jutott hajót és az utasokat.

Elavult evakuálási stratégia is közrejátszott a hajótragédiában? 

Egy brit biztonsági szakértő szerint a biztonsági előírások nem tartottak lépést a luxusóceánjáró-ipar gyors fejlődésével. 

A Concordia balesete az eddigi legdrágább tengeri katasztrófa? 

A legalább hat halálos áldozatot követelő Costa Concordia-baleset minden idők legdrágább tengeri katasztrófájaként vonulhat be a történelembe.

Luxushajó-baleset: továbbra keresnek két magyart 

Továbbra is két eltűnt magyart keresnek az olasz óceánjáró pénteki balesete után, közölte a Külügyminisztérium kedden.

Luxushajó-baleset: hazatértek a magyar utasok 

Vasárnap megérkeztek a 2012. január 13-án éjjel homokzátonyra futott Costa Concordia olasz óceánjáró személyzetének magyar tagjai a Liszt Ferenc repülőtérre.

Luxushajó-baleset: két magyarról nem tudni 

Zátonyra futott és oldalára dőlt a Costa Concordia óceánjáró hajó Olaszország partjainál. A hírek három halálos áldozatról szólnak, a magyar utasok sértetlenek.

Hajózási iparág: csúcsra járatva 

A hajózási üzletág stabil növekedést mutatott az elmúlt évtizedben, s ma már 250 hatalmas luxus óceánjáró hasítja a vizeket – jórészt teltházzal.

Virágzik a luxus hajóutak piaca 

Öt és félmillióan választották a nyaralásnak ezt a formáját, 10 százalékkal többen, mint egy évvel korábban - közölte a hajóutak szervezésében piacvezető Costa Kreuzfahrten csütörtökön.

Négy nap múlva indul a Budapest-Tokaj hajójárat 

Az idén nyáron ismét lesz a Dunát a Tiszával kombináló luxushajóút – tájékoztatta szerkesztőségünket az exkluzív programot szervező társaság, a CroisiEurope.

Japán turistának álcázta magát a kilenc kínai 

Mostoha körülmények helyett a lehető legfényűzőbb módon, egy luxushajó utasaként próbált bejutni kilenc kínai illegális bevándorló az Egyesült Államokba.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!