Magyar Konyha cikkek
Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha
Az vagy, amit megeszel - tartja a kínai mondás. Többek közt ennek igazságtartalmáról is szó esett azon a kiadványbemutatón, ahová szerkesztőségünk is meghívást kapott.
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz
Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Ez a legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint
A TasteAtlas nevű gasztronómiai portál a legjobb magyar ételeket vette górcső alá.
A magyar konyha ünneplése
15 éves lett a hely, ahol az emberek szeretnek egy kicsit többet enni, kicsit hangosabban beszélni és kicsit több bort megkóstolni, mint egy étteremben általában.
"A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír"
Saly Noémi művelődéstörténész, egy szerencsés találkozásnak köszönhetően került a századfordulós Budapest bűvkörébe.
A Magyar Konyha stábja körbeette a Balatont
A magazin gasztrokalauzának csapata ismét felkerekedett, bejárta a tó környékét, és felderítették, hol és mit érdemes enni a Balaton körül. A 300 tipp közé 60 új hely is került.
Magyar Konyha karácsonyra, benne termőföldtől az asztalig
A tízéves múlttal rendelkező nagyközönségi gasztromagazin ünnepi számát már az új szerkesztőség készítette.
Elment, akitől még anyáink tanultak főzni
November 22-én 90. életévében elhunyt F. Nagy Angéla Aranytollas újságíró, gasztronómus szakíró, a Magyar Konyha egykori főszerkesztője, aki teljes generációkat tanított meg a polgári konyha alapvető fogásaira.
Gasztronómiai időutazás Fertődön
A 17. századi magyar konyha ízvilága és pompája elevenedik meg pénteken és szombaton a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában rendezett Barokk Ételfőző Fesztiválon.
Házias ízek és magyar vendégszeretet
Az itthon.hu összeállításában olyan hazai kisvendéglőket gyűjtöttek össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait.
Vasárnap indul a VII. Magyar Világtalálkozó programsorozat
Május 14-én indul Balatoni szezonnyitóval a VII. Magyar Világtalálkozó. Ezután Bereg-vidéken és Budapesten folytatódik és végül Szegeden zárul.
A ruhaszárító kötélre akasztott mangalica esete
Pénteken a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került megrendezésre az első Magyar Sonkafalat Verseny, melyek alkotásai nemcsak ízükben, de a látványban is felülmúltak mindent. A győztes Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje lett. A Magyar Konyha gasztromagazin által rendezett versenyen olyan sztárséfek indultak, mint Bíró Lajos, a Bock Bisztró, Ruprecht László, a SVÉT és Jahni László, a Kistücsök étterem színeiben. A rendezvény egyúttal az 1991-ben elkezdett spanyol-magyar mangalicasonka-gyártási program 25. évfordulójának ünneplése volt, melyen a mangalicasonkákat gyártó spanyol cég vezérigazgatója, Juan Vicente Olmos Llorente és magyar partnere, Tóth Péter elevenítette fel a mangalica megmentésének kalandos történetét.
Hazai ízek a McDonald’s-ban
A régi időket idéző csalamádés retroburgerrel, lángossal és vasalt csirkeszendviccsel csalogatja a vendégeit a McDonald’s idén tavasszal.