Magyar Konyha cikkek
![Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz](https://turizmusonline.hu/i/7/6/5/8/8/a/4/e/c/9/8/f/b/1/4/c/4/a/9/3/balatoni-gasztrokalauz_md.jpg)
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz
Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
![Ez a legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint](https://turizmusonline.hu/i/6/1/1/2/0/5/8/b/2/f/9/d/a/a/d/5/b/4/9/c/nincs-cim_md.jpg)
Ez a legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint
A TasteAtlas nevű gasztronómiai portál a legjobb magyar ételeket vette górcső alá.
![A magyar konyha ünneplése](https://turizmusonline.hu/i/1/4/0/3/1/d/7/8/5/0/1/1/9/0/0/0/3/5/d/e/a-magyar-konyha-unneplese_md.jpg)
A magyar konyha ünneplése
15 éves lett a hely, ahol az emberek szeretnek egy kicsit többet enni, kicsit hangosabban beszélni és kicsit több bort megkóstolni, mint egy étteremben általában.
!["A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír"](https://turizmusonline.hu/i/f/2/a/3/f/5/f/9/8/8/5/3/f/0/9/3/1/6/5/c/a-magyar-konyhat-1870-korul-elontotte-a-hagymas-zsir_md.jpg)
"A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír"
Saly Noémi művelődéstörténész, egy szerencsés találkozásnak köszönhetően került a századfordulós Budapest bűvkörébe.
![A Magyar Konyha stábja körbeette a Balatont](https://turizmusonline.hu/i/0/c/f/f/4/c/8/0/7/d/2/a/c/c/c/d/e/1/3/1/a-magyar-konyha-stabja-korbeette-a-balatont_md.jpg)
A Magyar Konyha stábja körbeette a Balatont
A magazin gasztrokalauzának csapata ismét felkerekedett, bejárta a tó környékét, és felderítették, hol és mit érdemes enni a Balaton körül. A 300 tipp közé 60 új hely is került.
![Magyar Konyha karácsonyra, benne termőföldtől az asztalig](https://turizmusonline.hu/i/2/e/5/e/5/5/8/a/4/8/4/9/1/f/c/e/8/7/0/b/magyar-konyha-karacsonyra-benne-termofoldtol-az-asztalig_md.jpg)
Magyar Konyha karácsonyra, benne termőföldtől az asztalig
A tízéves múlttal rendelkező nagyközönségi gasztromagazin ünnepi számát már az új szerkesztőség készítette.
![Elment, akitől még anyáink tanultak főzni](https://turizmusonline.hu/i/1/f/2/3/a/1/d/1/5/6/9/2/c/b/3/a/5/b/4/b/elment-akitol-meg-anyaink-tanultak-fozni_md.jpg)
Elment, akitől még anyáink tanultak főzni
November 22-én 90. életévében elhunyt F. Nagy Angéla Aranytollas újságíró, gasztronómus szakíró, a Magyar Konyha egykori főszerkesztője, aki teljes generációkat tanított meg a polgári konyha alapvető fogásaira.
![Gasztronómiai időutazás Fertődön](https://turizmusonline.hu/i/5/8/0/3/4/b/9/5/f/5/c/0/0/c/7/d/9/d/e/a/gasztronomiai-idoutazas-fertodon_md.jpg)
Gasztronómiai időutazás Fertődön
A 17. századi magyar konyha ízvilága és pompája elevenedik meg pénteken és szombaton a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában rendezett Barokk Ételfőző Fesztiválon.
Házias ízek és magyar vendégszeretet
Az itthon.hu összeállításában olyan hazai kisvendéglőket gyűjtöttek össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait.
![Vasárnap indul a VII. Magyar Világtalálkozó programsorozat](https://turizmusonline.hu/i/5/f/8/d/8/8/c/0/5/0/0/3/5/7/9/2/e/c/8/d/vasarnap-indul-a-vii-magyar-vilagtalalkozo-programsorozat_md.jpg)
Vasárnap indul a VII. Magyar Világtalálkozó programsorozat
Május 14-én indul Balatoni szezonnyitóval a VII. Magyar Világtalálkozó. Ezután Bereg-vidéken és Budapesten folytatódik és végül Szegeden zárul.
A ruhaszárító kötélre akasztott mangalica esete
Pénteken a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került megrendezésre az első Magyar Sonkafalat Verseny, melyek alkotásai nemcsak ízükben, de a látványban is felülmúltak mindent. A győztes Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje lett. A Magyar Konyha gasztromagazin által rendezett versenyen olyan sztárséfek indultak, mint Bíró Lajos, a Bock Bisztró, Ruprecht László, a SVÉT és Jahni László, a Kistücsök étterem színeiben. A rendezvény egyúttal az 1991-ben elkezdett spanyol-magyar mangalicasonka-gyártási program 25. évfordulójának ünneplése volt, melyen a mangalicasonkákat gyártó spanyol cég vezérigazgatója, Juan Vicente Olmos Llorente és magyar partnere, Tóth Péter elevenítette fel a mangalica megmentésének kalandos történetét.
Hazai ízek a McDonald’s-ban
A régi időket idéző csalamádés retroburgerrel, lángossal és vasalt csirkeszendviccsel csalogatja a vendégeit a McDonald’s idén tavasszal.