Top 10 vidéki gasztrotúra

Top 10 vidéki gasztrotúra 

Megjelent a Top 10 Gasztrotúra című kiadvány, amelyben 100 tipp található azoknak, akik hazánk legszebb tájait igyekeznek megismerni.
Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha

Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha 

Az vagy, amit megeszel - tartja a kínai mondás. Többek közt ennek igazságtartalmáról is szó esett azon a kiadványbemutatón, ahová szerkesztőségünk is meghívást kapott.
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Ez a legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint

Ez a legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint 

A TasteAtlas nevű gasztronómiai portál a legjobb magyar ételeket vette górcső alá.
A magyar konyha ünneplése

A magyar konyha ünneplése 

15 éves lett a hely, ahol az emberek szeretnek egy kicsit többet enni, kicsit hangosabban beszélni és kicsit több bort megkóstolni, mint egy étteremben általában.
"A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír"

"A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír" 

Saly Noémi művelődéstörténész, egy szerencsés találkozásnak köszönhetően került a századfordulós Budapest bűvkörébe. 
A Magyar Konyha stábja körbeette a Balatont

A Magyar Konyha stábja körbeette a Balatont 

A magazin gasztrokalauzának csapata ismét felkerekedett, bejárta a tó környékét, és felderítették, hol és mit érdemes enni a Balaton körül. A 300 tipp közé 60 új hely is került. 
Magyar Konyha karácsonyra, benne termőföldtől az asztalig

Magyar Konyha karácsonyra, benne termőföldtől az asztalig 

A tízéves múlttal rendelkező nagyközönségi gasztromagazin ünnepi számát már az új szerkesztőség készítette.
Elment, akitől még anyáink tanultak főzni

Elment, akitől még anyáink tanultak főzni 

November 22-én 90. életévében elhunyt F. Nagy Angéla Aranytollas újságíró, gasztronómus szakíró, a Magyar Konyha egykori főszerkesztője, aki teljes generációkat tanított meg a polgári konyha alapvető fogásaira.
Gasztronómiai időutazás Fertődön

Gasztronómiai időutazás Fertődön 

A 17. századi magyar konyha ízvilága és pompája elevenedik meg pénteken és szombaton a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában rendezett Barokk Ételfőző Fesztiválon.

Házias ízek és magyar vendégszeretet 

Az itthon.hu összeállításában olyan hazai kisvendéglőket gyűjtöttek össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait. 

Vasárnap indul a VII. Magyar Világtalálkozó programsorozat 

Május 14-én indul Balatoni szezonnyitóval a VII. Magyar Világtalálkozó. Ezután Bereg-vidéken és Budapesten folytatódik és végül Szegeden zárul. 

A ruhaszárító kötélre akasztott mangalica esete 

Pénteken a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került megrendezésre az első Magyar Sonkafalat Verseny, melyek alkotásai nemcsak ízükben, de a látványban is felülmúltak mindent. A győztes Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje lett. A Magyar Konyha gasztromagazin által rendezett versenyen olyan sztárséfek indultak, mint Bíró Lajos, a Bock Bisztró, Ruprecht László, a SVÉT és Jahni László, a Kistücsök étterem színeiben. A rendezvény egyúttal az 1991-ben elkezdett spanyol-magyar mangalicasonka-gyártási program 25. évfordulójának ünneplése volt, melyen a mangalicasonkákat gyártó spanyol cég vezérigazgatója, Juan Vicente Olmos Llorente és magyar partnere, Tóth Péter elevenítette fel a mangalica megmentésének kalandos történetét.

Hazai ízek a McDonald’s-ban 

A régi időket idéző csalamádés retroburgerrel, lángossal és vasalt csirkeszendviccsel csalogatja a vendégeit a McDonald’s idén tavasszal.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!