Top 10 vidéki gasztrotúra

Megjelent a Magyar Konyha áprilisi lapszáma, amelyhez ezúttal Top 10 Gasztrotúra című kiadványát adja ajándékba. A hiánypótló könyv 10 kategóriában listázza Magyarország legjobb vendéglátóhelyeit, 100 tippet ad nem csak ínyenceknek.

A könyv tíz fejezetében a régiók hagyományairól, ismert ételeiről mesélnek, de ezúttal kiegészítik a környék kulturális látnivalóival is.


Fotó: Magyar Konyha

Régen mindig valamilyen kulturális célpontot választottunk kirándulásainkhoz és ahhoz kerestünk (sokszor kapkodva) éttermet. Ma óriási divat a gasztroturizmus, egy-egy csillagos étterem miatt kelünk útra, és ha már ott vagyunk, megnézzük a környék látnivalóit is. Bertolt Brecht szerint ugyanis „előbb a has jön, aztán a morál”. De ezen nem érdemes vitatkozni, fogadjuk el, hogy testünknek és lelkünknek mindkét táplálék fontos.

Ehhez a harmóniához nyújt segítséget ez a rendhagyó könyvecske.

A könyv az alábbi helyeket térképezi fel alaposabban: Budapest környéke, Sopron és környéke, Zalaegerszeg és környéke, Balaton – déli part és környéke, Balaton – északi part és környéke, Pécs és környéke, Szeged és környéke, Eger és környéke, Tokaj és környéke, Debrecen és környéke.

.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.