Top 10 vidéki gasztrotúra

Megjelent a Magyar Konyha áprilisi lapszáma, amelyhez ezúttal Top 10 Gasztrotúra című kiadványát adja ajándékba. A hiánypótló könyv 10 kategóriában listázza Magyarország legjobb vendéglátóhelyeit, 100 tippet ad nem csak ínyenceknek.

A könyv tíz fejezetében a régiók hagyományairól, ismert ételeiről mesélnek, de ezúttal kiegészítik a környék kulturális látnivalóival is.


Fotó: Magyar Konyha

Régen mindig valamilyen kulturális célpontot választottunk kirándulásainkhoz és ahhoz kerestünk (sokszor kapkodva) éttermet. Ma óriási divat a gasztroturizmus, egy-egy csillagos étterem miatt kelünk útra, és ha már ott vagyunk, megnézzük a környék látnivalóit is. Bertolt Brecht szerint ugyanis „előbb a has jön, aztán a morál”. De ezen nem érdemes vitatkozni, fogadjuk el, hogy testünknek és lelkünknek mindkét táplálék fontos.

Ehhez a harmóniához nyújt segítséget ez a rendhagyó könyvecske.

A könyv az alábbi helyeket térképezi fel alaposabban: Budapest környéke, Sopron és környéke, Zalaegerszeg és környéke, Balaton – déli part és környéke, Balaton – északi part és környéke, Pécs és környéke, Szeged és környéke, Eger és környéke, Tokaj és környéke, Debrecen és környéke.

.


 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.