Magyar Konyha karácsonyra, benne termőföldtől az asztalig

A tízéves múlttal rendelkező nagyközönségi gasztromagazin ünnepi számát már az új szerkesztőség készítette.

Tíz év nagy idő, ezalatt bemutatták az itthoni és a külföldi séfek elitjét, közöltek 3000 eredeti receptet és megismerkedtek 300 gazdával, akik közül a 100 legjobbnak a portréját most külön karácsonyi ajándékként adják át a olvasónak TOP 100 termelő címmel.

A kiadvány mottója: „A termőföldtől az asztalig” és olyan gazdákat mutat be, akik terményeiket maguk dolgozzák fel, kerülik a vegyszerek, adalékanyagok használatát, ügyelnek a fenntarthatóságra és termékeikhez piacokon, boltokban, a saját portájukon bárkinek hozzá lehet jutni. Kiderül, hol kaphatunk friss tejet, tojást, vajat, hol szerezhető be kiváló mangalica-, angus-, vagy bárányhús, kik készítik a legfinomabb sajtokat, mézet, lekvárt, szörpöt, ecetet, a mustárt, vagy tormát. A 136 oldalas - térképpel kiegészült - kiadványban szerepel a családi gazdaságok leírása is, a jellemző termékeik, valamint egy gazdag címlista, amelyből az is kiderül, mi hol kapható, és melyik termelő vállal házhoz szállítást.

A magazin karácsonyi számában terítékre kerül a gesztenye, a sáfrány, lehet segítségével főzni kocsonyát és püspökkenyeret. Az ünnepi számban több mint harminc ádventi és szilveszteri fogás szerepel a gesztenyés kelkáposztától a mákos gubáig.

Forrás: Magyar Konyha


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.