Magyar Konyha karácsonyra, benne termőföldtől az asztalig

A tízéves múlttal rendelkező nagyközönségi gasztromagazin ünnepi számát már az új szerkesztőség készítette.

Tíz év nagy idő, ezalatt bemutatták az itthoni és a külföldi séfek elitjét, közöltek 3000 eredeti receptet és megismerkedtek 300 gazdával, akik közül a 100 legjobbnak a portréját most külön karácsonyi ajándékként adják át a olvasónak TOP 100 termelő címmel.

A kiadvány mottója: „A termőföldtől az asztalig” és olyan gazdákat mutat be, akik terményeiket maguk dolgozzák fel, kerülik a vegyszerek, adalékanyagok használatát, ügyelnek a fenntarthatóságra és termékeikhez piacokon, boltokban, a saját portájukon bárkinek hozzá lehet jutni. Kiderül, hol kaphatunk friss tejet, tojást, vajat, hol szerezhető be kiváló mangalica-, angus-, vagy bárányhús, kik készítik a legfinomabb sajtokat, mézet, lekvárt, szörpöt, ecetet, a mustárt, vagy tormát. A 136 oldalas - térképpel kiegészült - kiadványban szerepel a családi gazdaságok leírása is, a jellemző termékeik, valamint egy gazdag címlista, amelyből az is kiderül, mi hol kapható, és melyik termelő vállal házhoz szállítást.

A magazin karácsonyi számában terítékre kerül a gesztenye, a sáfrány, lehet segítségével főzni kocsonyát és püspökkenyeret. Az ünnepi számban több mint harminc ádventi és szilveszteri fogás szerepel a gesztenyés kelkáposztától a mákos gubáig.

Forrás: Magyar Konyha


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.