Tíz év nagy idő, ezalatt bemutatták az itthoni és a külföldi séfek elitjét, közöltek 3000 eredeti receptet és megismerkedtek 300 gazdával, akik közül a 100 legjobbnak a portréját most külön karácsonyi ajándékként adják át a olvasónak TOP 100 termelő címmel.
A kiadvány mottója: „A termőföldtől az asztalig” és olyan gazdákat mutat be, akik terményeiket maguk dolgozzák fel, kerülik a vegyszerek, adalékanyagok használatát, ügyelnek a fenntarthatóságra és termékeikhez piacokon, boltokban, a saját portájukon bárkinek hozzá lehet jutni. Kiderül, hol kaphatunk friss tejet, tojást, vajat, hol szerezhető be kiváló mangalica-, angus-, vagy bárányhús, kik készítik a legfinomabb sajtokat, mézet, lekvárt, szörpöt, ecetet, a mustárt, vagy tormát. A 136 oldalas - térképpel kiegészült - kiadványban szerepel a családi gazdaságok leírása is, a jellemző termékeik, valamint egy gazdag címlista, amelyből az is kiderül, mi hol kapható, és melyik termelő vállal házhoz szállítást.
A magazin karácsonyi számában terítékre kerül a gesztenye, a sáfrány, lehet segítségével főzni kocsonyát és püspökkenyeret. Az ünnepi számban több mint harminc ádventi és szilveszteri fogás szerepel a gesztenyés kelkáposztától a mákos gubáig.
Forrás: Magyar Konyha