Az angol nyelvű TasteAtlas oldal az ízek, ételek, helyi hozzávalók és autentikus éttermek enciklopédiájaként definiálja magát, írja a Vince.hu. Adatbázisukban töb mint 10 ezer étel és ital található meg, ezek mindegyikét ráadásul térképre is tették lelőhelyük alapján. A regisztrált tagok pontozhatják is az egyes tételeket a szerint, hogy mennyire szeretik az adott fogást, helyet stb. A szerkesztőség aztán időről időre megjelentet egy-egy listát egy általuk választott tematika mentén.
Spoiler: nem a gulyásleves, nem a hortobágyi palacsinta és nem a kürtőskalács végzett az első helyen.
A minap közzétették, melyek a legrosszabb és a legjobb magyar ételek: a győztes igazából egy élelmiszer, mégpedig a csabai kolbász, mely a maximális 5 pontból átlag 4,5 pontot kapott a szavazóktól.
Az alábbiakat írják a csabai kolbász ismertetőjében:
„Hengeres felvágott, a hozzá felhasznált sertés vágósúlyának el kell érnie a minimum 135 kg-ot. Ami egyedivé teszi ezt a kolbászt, hogy az elkészítés során a csontozásnak mindenképpen kézzel kell történnie és minden inas részt el kell távolítani az alapanyagból. A húst és a zsírt aprítják, majd paprikával, fokhagymával, köménnyel (egész köménnyel – a szerk.) és sóval ízesítik. Végül töltik, füstölik, szárítják.”