1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők

1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők 

Csaknem 1 milliárdos, 900,57 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Az MTÜ-höz kerülnek az állami hajós cégek 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja a jövőben a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft. és a Balatoni Hajózási Zrt. feletti tulajdonosi jogokat – derül ki Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a Magyar Közlönyben közzétett rendeletéből.

Erdőbe fát, Dunába vizet 

A Duna extrém alacsony vízállása hátráltatja a hajózást, az árufuvarozók kapacitásuk egyharmadát tudják csak kihasználni, a személyszállító hajók forgalmát korlátozták, a kikötők kihasználtsága is csökken.

Ha Dömösön vagy, hívd a révészt! 

Hiánypótló járatot indított újra a Mahart a Dunakanyarban.
Megújult flotta, bővülő kínálat a Mahart Passnave-nál

Megújult flotta, bővülő kínálat a Mahart Passnave-nál 

A flotta zászlóshajóján, a 300 férőhelyes Budapesten mutatta be partnereinek sokrétű turisztikai kínálatát a Mahart Passnave.
Dunakanyar: nyári programdömping és napi gyorshajó

Dunakanyar: nyári programdömping és napi gyorshajó 

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Dunakanyar TDM-szervezetei, a MAHART Passnave és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös szezonnyitó sajtótájékoztatóján az idei év újdonságairól és a jövőbeli tervekről beszéltek.

Szárnyasok és patások: Révbérpusztán a Maharttal 

Nincs 2017-es szezon a Mahart PassNave Solt-révbérpusztai járata nélkül. Az első fecske, vagyis Vöcsök az utazásszervezők számára kedvcsináló különjáratként április 6-án lódult neki a Belgrád rakparti hajóállomásról.
Délvidéki gőzkompból lett látogatóközpont Budapesten

Délvidéki gőzkompból lett látogatóközpont Budapesten 

Néhány napja megnyílt Budapesten a jövő évi vizes vb-t és a budapesti olimpiai pályázatot bemutató két interaktív látogatóközpont. Az egyiket egy több mint 100 éves gőzkompból alakították ki. 

Hová kerül a budapesti szállodahajók szemete? 

A címben feltett kérdésre örvendetes választ adhatunk: egy frissen kialakított zöld kikötőbe viszi a Mahart Passnave speciális hajója a szállodahajókon összegyűlő hulladékot. A példás környezetvédelmi projektet ma mutatták be a sajtó munkatársainak. 
Átadták a megújult visegrádi hajóállomást

Átadták a megújult visegrádi hajóállomást 

A 75 millió forintból nemcsak a hajóállomás épületét, de a környező területet és a három kikötőt is felújított a Mahart Passnave, jövőre pedig egy negyedik kikötőt is kialakítanak.

Nosztalgiahullám a Dunán 

Keddtől szombatig minden nap kora este kifut a kikötőből a MAHART Passnave élőzenés, táncos vacsorahajója Budapesten, amelynek fedélzetén a 60-70-es évek slágereire rophatják az érdeklődők. 

A hétvégén indulnak a menetrendi hajójáratok a Dunakanyarba 

A Mahart PassNave e hét végétől megkezdi a napi rendszeres menetrendi közlekedést a Dunakanyarba - tájékoztatott a társaság. 

„200 fő vitatkozik azon, mennyi hely van még a Dunán” 

És egyáltalán van-e még hely? - toldotta meg címbeli a felkonferálást Sztojanovits Kristóf, a Mahart PassNave marketing igazgatója a konferencia sajtóktájékoztatóján. Hellyel vélhetően nem állhatnak rosszul a szállodahajózásból élő Duna menti országok, mivel a tájékoztatón felszólalók mindegyike a fejlődés további lehetőségeiről beszélt.

Új pozícióban Sztojanovits Kristóf 

Marketingvezetőként folytatja pályafutását Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketingigazgatóságának igazgatója.

Kettévágott MSC-hajók, dunai kalandozás 

Kettévágják és egy modullal kibővítik az MSC hajóstársaság négy kisebb hajóját - egyebek mellett erről is hallhattak a Mahart Tours Utazási Iroda partnertalálkozójának résztevői. 

Indul a Dömös: a Margitszigeten is kiköt a felújított hajó 

Nem csak Dömös nevű, felújított kirándulóhajóját avatta fel a 2013 őszén többségi állami tulajdonba került Mahart PassNave, de a cég stratégiai együttműködésről szóló megállapodást is kötött a Volánbusszal szerda délelőtt.

Na, ez méltatlan a Dunakanyarhoz 

A Dunakanyar hajóközlekedésének visszaállítását szeretnék elérni a térség önkormányzatai.

A Mahart PassNave többségi tulajdonosa lett az állam 

Megvásárolta a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. 51 százalékos részesedését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. - jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Márton Péter, az MNV vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Mi lesz a szegedi kikötő sorsa? 

Más vizekre hajózik a Tiszáról a Mahart Passnave, amennyiben nem talál bérlőt szegedi saját tulajdonú sétahajójára és kikötőjére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!