Megújult flotta, bővülő kínálat a Mahart Passnave-nál

A flotta zászlóshajóján, a 300 férőhelyes Budapesten mutatta be partnereinek sokrétű turisztikai kínálatát a Mahart Passnave.

Partnertalálkozót és szakmai napot rendezett a Mahart Passnave a felújított Budapest hajón, amelyen a társaság összes üzletága mellett online fejlesztő partnere, a Travel Gate is bemutatkozott.

Gutman Tivadar, a Mahart Passnave műszaki vezetője bevezetőjében elmondta, hogy a vizes vébére a társaság hajóinak jelentős része, továbbá az üzemeltetett kikötők egy része is megújult.

A flotta büszkesége, a júniusban átadott, teljes mértékben akadálymentesített, 300 férőhelyes Budapest hajó egész évben bérelhető. A fedélzeten télikert és külső terasz, beépített projektor és vászon, tolmácsberendezés és légkondicionálás teszi teljessé a szolgáltatási palettát.

A közepes méretű, maximum 80 főt befogadni képest Győr és Gönyü rendezvényhajók is megfiatalodtak. Ezeken is zárt alsó rész, nyitott terasz, hangosítás, projektor és vászon szolgálja a rendezvényszervezők kényelmét. A társaság három szárnyashajója is ráncfelvarráson esett át.

A Mahart Passnave a korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényhajók mellett kirándulójáratokat is üzemeltet menetrendszerint és megrendelésre. A legnépszerűbb úti cél a Dunakanyar, ahová hétfő kivételével minden nap indultak járatok Vác és Visegrád érintésével Esztergomig. A Mahart Passnave szárnyashajós programok szervezésével is foglalkozik. Az egynapos programok úti célja Solt és Kalocsa, a kétnapos programok Pozsonyba és Bécsbe indulnak. A szárnyashajók csoportok számára bérelhetők is.

A társaság Komáromtól Mohácsig közel kéttucat kikötőt üzemeltet, ezek közül 10-et Budapest területén. A vizes vébére több fővárosi kikötő környezete is megújult, Visegrádon és Komáromban is megújult a hajóállomás. A nemzetközi hajóállomásokon a szállodahajóknak egyebek mellett hulladékelszállítást és vízvételezési lehetőséget biztosítanak. Kikötőikben évente 3000 fölötti kikötés során több mint 130 ezer utas fordul meg.

A Mahart Passnave utazási irodája, a Mahart Tours tengeri és folyami hajóutakat, továbbá kompjegyeket értékesít több mint 60 komptársaság járataira. Tengeri hajós programokat kínálnak több mint 10 nagy társaság útjaira a világ minden részébe. Magyarországon a mediterrán programok a legnépszerűbbek. A Mahart Tours folyami hajóutakat is értékesít: a legnépszerűbb útvonalak közé tartozik a Duna és Európa más folyói, de lehet náluk foglalni dél-amerikai és ázsiai programokat is. A kompjegyekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy minél előbb foglal valaki, annál nagyobb az esélye, hogy jó áron kap jegyet. Érdekesség, hogy még Dániából Izlandra is lehet kompjegyet foglalni. Mint kiderült, horvát kompjegyek viszont csak a helyszínen vásárolhatók meg. Jó hír ellenben, hogy jövőre várhatóan újraindul a magyarok körében népszerű Rijeka-Dubrovnik járat.

Komplex turisztikai szoftvert fejleszt a TravelGate

A rendezvényen bemutatkozott a négy éve működő, utazási irodáknak és utazásszervezőknek informatikai rendszereket és honlapokat készítő TravelGate. Bodza Ferenc ügyvezető elmondta, hogy jelenleg már 130-nál is több viszonteladó a partnerük, adatbázisukban pedig 70 magyar tour-operátor árualapja érhető el. Mint elhangzott, 10-20 millió magyar utazási ajánlat volt foglalható a Travel Gate rendszerében nyáron. A társaság folyamatos oktatással, nyílt napokkal, ingyenes tanácsadással várja az utazási irodákat.

A közelmúltban debütált a megújult utasoldali, vagyis ún. frontend oldaluk, új fajta régió- és találati listával, keresőoptimalizálva, reszponzív módon. Az árualap naponta frissül, a cél az lenne, hogy real-time elérhetők legyen az ajánlatok. Bodza Ferenc elmondta, hogy üdvözli az invia.hu lépését a teljes árak kommunikálására. Rendszerükbe a tour-operátorok a fakultatív programat is feltölthetik.

A társaság külön keresőt fejlesztett ki a tengeri és folyami hajóutak számára, amelyben az összes jelentős szolgáltató kínálata szerepel. „Jövő februárra nálunk lesz a legnagyobb árualap, benne külföldről behozott élő adatokkal” – emelte ki Bodza Ferenc.

Van sportút-keresőjük is, amely a Neckermann ilyen jellegű árualapját összesíti. Minden viszonteladó díjmentesen megkapja a sportkeresőt A Travel Gate leszerződött az osztrák-német tour-operátori árualap értékesítésére a traffics rendszerrel, szerződésük szeptember óta kizárólagos a magyar piacon. Ennek értelmében a Cosmo foglalási rendszerén keresztül 140 utazásszervező ajánlatai érhetők el, ráadásul magyar nyelven.

A Travel Gate terméke a Magellan utazási rendszer is, amely egy komplex irodai háttérrendszer az ügyfelek, ajánlatok és adatbázisok kezelésére, benne egy profi hírlevelező rendszerrel.

Bodza Ferenc felhívta a figyelmet az adatvédelmi szabályok betartására: kihágás esetén a minimális bírság 500 ezertől 20 millió forintig terjedhet. Végezetül kiemelte, hogy céljuk egy teljes, komplex turisztikai szoftver létrehozása, ennek érdekében elkezdték egy pénzügyi modul kidolgozását.


Code-share megállapodás az airBaltic és a Bulgaria Air között

Code-share megállapodás az airBaltic és a Bulgaria Air között 

Ennek értelmében utasaiknak nagyobb rugalmasságot biztosítanak a két ország közötti utazás esetén.
Rekordnyereség a Singapore Airlines-nál

Rekordnyereség a Singapore Airlines-nál 

Tovább bővül a flotta és az útvonalhálózat.
Elektromos járműveken döcögünk a zöld átállás felé

Elektromos járműveken döcögünk a zöld átállás felé 

A hagyományos autók már nem kelendőek.
Átlépték a 130 milliárd forintot a repülőtéri fejlesztések

Átlépték a 130 milliárd forintot a repülőtéri fejlesztések 

...és a nagyszabású építkezések folytatódnak tovább.
Luxusdivatmárka a fedélzeten

Luxusdivatmárka a fedélzeten 

A készletet a China Airlines környezeti fenntarthatósági filozófiája jellemzi.
Nyáron hat új célállomás a lett légitársaság kínálatában

Nyáron hat új célállomás a lett légitársaság kínálatában 

Az idei nyári szezonban az airBaltic hat új célállomásra indít járatot Rigából, ezzel már több mint 70 útvonalat kínálnak a lett fővárosból.
Mindig is érdekelte, hogy milyen lehet egy buszgarázs belseje?

Mindig is érdekelte, hogy milyen lehet egy buszgarázs belseje? 

Ha igen, akkor május 11-én, szombaton módja lesz rá, hogy alaposan megtekintse.
Hétvégén Tour de Hongrie - forgalomkorlátozásokra számítson

Hétvégén Tour de Hongrie - forgalomkorlátozásokra számítson 

A Tour de Hongrie miatt május 10-11-én számíthatunk korlátozásokra és lezárásokra.
Látta már a Turkish Airlines reklámját José Mourinhóval?

Látta már a Turkish Airlines reklámját José Mourinhóval? 

A partnerség alapja a két globális óriás kiválóság és győzelem iránti közös szenvedélyét.
így újítja fel utaskabinjait az Emirates

így újítja fel utaskabinjait az Emirates 

A flotta felújítását teljes egészében a légitársaság saját központjában végzik, ahol a hét minden napján, 0-24 órában több mint 250 fős szakembergárda dolgozik.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.