Megújul a fonyódi Sirály Szálló

Pályázati forrásból építenék újjá az ikonikus építményt, szálloda lesz belőle.

Megújul a fonyódi Sirály Szálló - jelentette be Hidvégi József, a település polgármestere Facebook oldalán. A polgármestert a szálló tulajdonosa a helyszínen tájékoztatta a hírről. A bejegyzés szerint nyertes pályázati forrás áll rendelkezésére, hogy újjáépítése után újra szállodaként üzemeljen a több mint száz éves épület. Az információt a napokban a térség országgyűlési képviselője is megerősítette: „A tulajdonosa hamarosan teljesen újjá fogja építeni a Sirály szállót! Jelenleg szerződéskötés van és a kiviteli tervek készülnek. Pár hete nyert a tulajdonos pályázati forrást a felújításra, szép szálloda lesz belőle! Örüljünk annak, hogy hamarosan megújul!" - mondta Móring József Attila a Facebook bejegyzés tanulsága szerint.

A Sirály Szállót 1905-ben Zichy Béla gróf építtette. A szálló fő funkciója a felső középosztály kiszolgálása és a számára igényes szállás és szórakozási lehetőség biztosítása volt. A szállodarész mellett kialakításra került az éttermi, az italozó és a báli rész is, ahol jobbára tehetősebbek ütötték el az időt. A elkövetkezendő évtizedekben a helyi társasági élet központja lett, itt tartották például a híres fonyódi Anna-bált is. A szállónak rendszeres vendégei voltak a köztisztviselők és politikusok is - írja egy 2015-ös írásban a Szellemvárosok Blog.

A szállót 1963-ban átformálták, az akkori kornak megfelelő külsőt kapott, a báltermi részt pedig diszkóvá alakították. Az épület valamikor a kilencvenes évek közepén zárt be és azóta kihasználatlanul áll Fonyódon.

Forrás: Kapos


Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.
Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel 

Két és féléves felújítás után közel két hónapja nyílt meg a Kenese Bay Garden, ahol néhány felejthetetlen napot töltöttünk.
Ötcsillagos hotel lett az év felnőttbarát szállodája

Ötcsillagos hotel lett az év felnőttbarát szállodája 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery nyerte el Magyarországon a 2023-as év felnőttbarát szállodája elismerést Az Utazó magazin szavazása alapján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.