Rangos minősítés az a&o számára

A berlini a&o budget szállodacsoport a világ első szállodaláncaként 2-es ESG-minősítést kapott a Sustainable Fitch nemzetközi minősítő ügynökségtől.

Oliver Winter alapító vezérigazgató szerint a kapott minősítés jelentős lépés a vállalat számára, amelynek célja, hogy 2025-re Európa első zéró kibocsátású szállodalánca legyen.

A 9 európai országban 40 szállodával rendelkező a&o 2015-ben kezdte el számolni az ökológiai lábnyomát, a mért érték akkor mintegy 8,5 kilogramm szén-dioxid volt vendégenként és éjszakánként. Azóta elsősorban az ökoáramra (áram és gáz) történő átállással, számos víztakarékossági intézkedéssel, egyablakos szállításokkal, LED fényforrások és hibrid járművek használatával több mint három kilogrammal, 5,8 kilogrammra sikerült lefaragniuk a kibocsátást.

 

A vállalat 23 évvel ezelőtti megalapítása óta elkötelezett az erőforrások felelős felhasználása mellett. Az évek alatt a munkatársak számos, energiatakarékosságot célzó ötletét és javaslatát ültették át a gyakorlatba. Az a&o célszáma 2025-re a 3 kilogrammnyi szén-dioxid-kibocsátás elérése vendégéjszakánként, a fennmaradó rész kompenzálásával.

A Sustainable Fitch a környezeti kritériumok mellett a szociális tényezőket és a felelős vállalatvezetést is figyelembe veszi az értékelésnél. Előbbihez köthető, hogy a vállalat nagyra értékeli a sokszínűséget: a 800 munkatárs nem kevesebb mint 59 különböző országból érkezett, a berlini központban pedig a nők részaránya magasabb, mint 52 százalék.

 


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.