Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként szerezte meg a Green Key minősítést, fenntarthatósági törekvéseinek elismeréseként. A program szigorú követelményrendszert állít a turisztikai egységek számára, amely célja a fenntartható és környezetbarát működés biztosítása a szektorban.

A Green Key küldetése különböző turisztikai egységek környezetvédelmi felelősségvállalásának és fenntartható működésének elősegítése. 

A program több, mint száz elemből álló kritériumrendszerrel rendelkezik,

amelyben többek között a hulladékgyűjtéstől az energia- és vízgazdálkodáson át a zöld övezetek védelméig számos terület szerepel.

Az egykori andezitbánya helyén létesült Minaro működésében mindig is kiemelt fontosságú volt a környezettudatos működés, és

a Green Key programhoz történő csatlakozással még magasabb szintre lépett. Ezen belül is külön említésre méltó a környező élővilág védelme, ezért márciusban gólyafészek épül a szállodánál, míg májusban három méhkast telepítenek a szálloda mellett.

Mindezeken túl a kert is átalakul, olyan növényeket telepít ugyanis a Minaro csapata, amelyek a méheknek kifejezetten hasznosak, mint például a levendula.

Környezettudatos hotelként elkezdtük a csatlakozási folyamatot a Green Key programhoz. Tokaj-Hegyalja természeti értékeinek megőrzése központi kérdés számunkra, mivel szeretnénk a lehető legteljesebb harmóniában együtt élni a minket körülölelő, csodálatos tájjal – ezt erkölcsi kötelességünknek is érezzük

– mondta Dana Janigova, a Minaro Hotel Tokaj MGallery szállodaigazgatója.

 


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.