Mint ismeretes, a Hotelstars Union (HSU) egy Európa 17 országában elfogadott szállodai követelményrendszer, amely egységes módon pontozza és minősíti az adott házakat, és különböző kategóriákba sorolja azokat. A vizsgált és elbírált házak minősítése 3 évre szól, utána újra kell kérvényezni a minősítési eljárást.
Horváth Anikó, az immár hivatalosan is ötcsillagos, azaz a luxuskategória minden követelményének megfelelő Podmaniczky utcai ház vezetője elmondta, a topbesorolás nagyban köszönhető a ház teljes belsőépítészeti koncepcióját kialakító és csapatával megvalósító Varró Zoltán belsőépítésznek, aki különlegesen varázslatos módon alakította át az eredetileg is mesébe illő történetettel rendelkező, ámde sokáig Csipkerózsika-álmot alvó épület összes belső terét. Bizonyítja ezt már a ház 2019-ben megvalósult megnyitása óta megítélt hazai és nemzetközi rangos belsőépítészeti díj és elismerés.
Pár hete érkeztek különben a szigorú ítészek a hotelbe, meséli az igazgatónő, akik nemcsak a szolgáltatásokat, a teljes szervízt, a különböző anyagok használatát vizsgálták, hanem szobatípusonként ellenőrizték az egész ház minden egyes porcikáját, górcső alá vették a vendégélmény legapróbb részletét.
Tény, a szálloda csapatát nem érte meglepetésként, hogy ötcsillagossá minősítették házukat, hiszen pontosan tudták előtte is, hogy a legmagasabb luxust kínálják vendégeiknek, akik közt sok a visszatérő - ami egy szállodás számára a legjobb visszajelzés. De azért, árulja el az igazgatónő, "rátettek még egy lapáttal" a vizsgálatok előtt: például selyemmel vontak be minden egyes fogast a vendégszobák fogadótereiben és szekrényeiben, valamint új üvegburkolatot kaptak az antik bútorok, amelyeknél - a szálloda hírnevéhez és stílusához, koncepciójához méltóan - volt egy kis csavar: az épület eredeti nyitásakor nyomtatott röplapjának másolatát csempészték rá.
Valamint, mivel a minősítési procedúra épp egybeesett a Valantin-napi készülődésekkel a házban, ezért a szerelmesek ünnepének közeledtével kézműves csokikat helyeztek el a szobák különbőző pontján, személyes üzenetekkel ellátva. Valamint a nagy napon meglepetés bekészítést is sokan rendeltek: amely friss rózsaszirom szórásból, pezsgőből, prosecco-ból és különböző finomságokból állt. Hiszen sokan évfordulóra érkeztek a házba a nagy napra: volt, aki korábban itt kérte meg kedvese kezét, vagy éppen most az idei Valentin-napon tette fel a nagy és életre szóló kérdést.
Forrás: Turizmus Online