MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) keresi azon hazai szállodákat, amelyek közül kihirdetik majd az „Év Szállodája 2024” győztesét.

A pályázat célja bemutatni azokat a szállodákat, amelyek magas minőségű szolgáltatásokat kínálnak, példaértékű személyzeti politikát és CSR stratégiát követnek, az üzemeltetést segítő innovatív fejlesztésekkel dolgoznak, illetve kiemelkedő piaci teljesítményt nyújtanak.

Ki pályázhat?

  • Minden olyan MSZÉSZ tagszálloda, mely legalább 2023. január 1. óta egész éves nyitva tartás szerint működik és a pályázat beadásának napján érvényes szálláshelyminősítéssel, vagy legalább feltöltött önértékeléssel rendelkezik.

Év Szállodája 2024 nevezési kategóriák:

  • 5* és 5* superior szállodák  
  • 4* „limited service” szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak)
  • 4*-4* superior „full service” szállodák (éttermükben reggelit, ebédet, vacsorát szolgáltatnak)
  • 3*-3* superior „limited service” szállodák (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak)
  • 3*-3* superior „full service” szállodák (éttermükben reggelit, ebédet, vacsorát szolgáltatnak)

Határidők:

  • Regisztrációs határidő ([email protected] címen jelezni az indulási szándékot és elküldeni az Excel fájlt): január 24.
  • Elkészült pályázat (max. 10 oldalas PDF) benyújtása az [email protected] címen: január 31.

Az ünnepélyes díjátadására 2025. február 21-én kerül sor a Kempinski Hotel Covinus Budapest szállodában.

A részletes pályázati felhívás ITT érhető el.


Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.
Tokaj – a turisták kedvelt úti célja

Tokaj – a turisták kedvelt úti célja 

És ez a helyi szálláshelyek foglaltságára is kedvezően hat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.