Az NFM meghosszabbítja a májusi bérletek érvényességi idejét 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) két nappal meghosszabbítja a májusi havi és második félhavi vasúti és autóbuszos bérletek érvényességi idejét a háromnapos hétvége miatt.

Több magyar busz az utakon 

Megalakult a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság - újságolta pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium.

31,6 milliárd forintból fejlesztik a dunai hajózást 

A dunai hajózás fejlesztésére Magyarország rendszeresen és sikerrel pályázik uniós forrásokra: a 2014-2020-as pénzügyi időszakban eddig támogatást nyert 12 projekt 31,6 milliárd forint összértékű beruházás megvalósítását teszi lehetővé - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Ezeket a kerékpártúrákat támogatja az NFM 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a közlekedésért felelős minisztérium összesen 15 millió forinttal járul hozzá a Kerékpárral 7 határon át programsorozat eseményeinek költségeihez. A támogatott rendezvények között a magyar történelem és kultúra nagyjai – Szent István, Dobó István, II. Rákóczi Ferenc, Arany János, Bartók Béla, Liszt Ferenc – emléke előtt tisztelgő kerékpártúrák is szerepelnek.

Határ menti kerékpártúrákat támogat az NFM 

A közlekedésért felelős minisztérium összesen 15 millió forinttal járul hozzá a Kerékpárral 7 határon át programsorozat eseményeinek költségeihez. A támogatott rendezvények között a magyar történelem és kultúra nagyjai – Szent István, Dobó István, II. Rákóczi Ferenc, Arany János, Bartók Béla, Liszt Ferenc – emléke előtt tisztelgő kerékpártúrák is szerepelnek.
Megvan a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője és kormánybiztosa (frissítve!)

Megvan a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője és kormánybiztosa (frissítve!) 

A kormány döntésének megfelelően hétfőtől átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel - jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter sajtóreggelin hétfőn Budapesten, ahol a leendő turisztikai vezetőket is bemutatta.
Megkapta az NFM a turizmusirányítást és az uniós pénzt

Megkapta az NFM a turizmusirányítást és az uniós pénzt 

Hiába üzengetett a sajtón keresztül is az NGM, amióta napvilágot látott a kormány turizmusirányítással kapcsolatos elképzelése, a területet elvették tőlük; az NFM-hez csapták – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Szuhoj-gépekkel jöhet létre az új magyar nemzeti légitársaság 

Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálytalanság a vendéglátóiparban 

Az elmúlt időszak egyik legsikeresebb szezonja volt az idei nyári főszezon, a korábbinál sokkal kevesebb fogyasztóvédelmi szabálytalansággal találkoztak a hatósági ellenőrök – hangsúlyozta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) közösen tartott sajtótájékoztatón.

Rábólintott az új komáromi Duna-hídra az EU 

Mintegy 85,5 milliárd forint támogatásban részesülhet 12 magyar közlekedésfejlesztési projekt első körben az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból, miután az Európai Unió tagállamainak küldötteiből álló bizottság támogatta az Európai Bizottság (EB) korábbi javaslatát - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Titkos akták: kínaiaké lett volna a Malév 

Frissen nyilvánosságra került dokumentumokból kiderül, hogy az állam már hónapokkal korábban készült a Malév "bedöntésére" és egy "új Malév" elindítására kínai befektetők és Demján Sándor bevonásával.

Kötöttpályás kapcsolat épül a repülőtér és a belváros között 

A közlekedés fejlesztése a 2014-2020-as uniós pénzügyi ciklusban a gazdaság élénkítését, a versenyképesség növelését, a foglalkoztatás bővítését szolgálja, az időszak egyik nagy nyertese pedig a vasút - nyilatkozta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Kikötői és kerékpáros fejlesztések 4,4 milliárd forintból 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közelmúltbéli döntéseinek köszönhetően további 25 kikötői és 15 kerékpáros beruházás valósulhat meg 2015 végéig. A fejlesztések végrehajtását összesen mintegy 4 milliárd forint uniós és hazai támogatás segíti.

Kerékpárosbarát települések 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

Így indult a tavaszi Bringázz a Munkába! kampány 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben 13. alkalommal, a Föld napján indítja útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely idén tavasszal április 22-én kezdődik és május 30-ig tart.

Remek kerékpárutak épülhetnek 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ sajtótájékoztatóján kiderült, hogy mely kerékpárutakat tervezik fejleszteni, illetve egy kerékpáros nyilvántartó rendszer létrehozásáról is szó esett.

Olcsóbb lesz a regionális vasúti közlekedés 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium február közepétől újabb 15 mellékvonalra terjeszti ki a 15 helyett már 25 százalékkal olcsóbb regionális tarifákat – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2013. január 19-én, Győrben.

Új fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár 

Csepreghy Nándor lett a fejlesztési tárca új, a fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

NFM: nem esélytelen egy új nemzeti légitársaság létrehozása 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium továbbra sem tartja esélytelennek egy új nemzeti légitársaság létrehozását, ennek érdekében több befektetővel, befektetői csoporttal is tárgyal az együttműködési lehetőségekről - derül ki a fejlesztési miniszter írásos válaszából, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.

Az NFM gondolkodik az új Maléven 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jelenleg egy új, Budapest központú nemzeti légitársaság létrehozásához szükséges feltételeket méri fel, amelybe beletartozik a lehetséges befektetők körének meghatározása is - válaszolt a tárca az MTI kérdésére szerdán.

NFM: ésszerű alku a Budapest Airporttal 

Ésszerű kompromisszumra törekszik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt., valamint annak tulajdonosai a vagyonkezelői szerződés ügyében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya az MTI kérdésére.

Biztonságban lesznek az utasok 

A kormány hatékony és gyors intézkedésekkel készül a Malév Zrt. esetleges leállásakor fellépő, a légi utasforgalomban előálló helyzet kezelésére - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

Szakmai befektetőt vár az állam a Malévhoz 

A kormány szerint szükség van a nemzeti légitársaságra, ezért minél előbb szakmai befektetőt kell találni a Malév további működtetésére. A Jobbik szerint a társaságot magyar kézben kell tartani.

Francia-magyar közlekedési államtitkári találkozó Párizsban 

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára a magyar uniós elnökségi programról és prioritásokról tárgyalt Thierry Mariani közlekedési államtitkárral 2010. december 14-én, Párizsban.

49 milliárd 15 havi munkáért 

December 13-án, délután átadták a 48,6 milliárd forintos beruházás részeként felújított Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasúti pályaszakaszt.

Via Carpatián Égei-tengerig meg ne állj! 

Nemzetközi szándéknyilatkozatot írtak alá a Via Carpatia autópálya létrehozásáról Lengyelországban.

Klasszikus turizmus vs. gyógyturizmus 

Dr. Horváth Endre, helyettes államtitkár a MATUR Budapesti Tagozatának klubnapján értekezett a megjelentekkel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!