Hatodik éve folyamatos a növekedés az Orbisnál

Hatodik éve folyamatos a növekedés az Orbisnál 

Lengyelország és Kelet-Európa legnagyobb szállodaipari befektetőcsoportja, az Orbis eredménye hatodik éve folyamatosan nő. A bevétel 4,6 százalékkal, az üzemeltetési EBITDA pedig 12,6 százalékkal emelkedett 2018-hoz képest. Az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) csoportszinten 5,5%-kal, Magyarországon pedig jelentősen átlag felett, 9,1%-kal növekedett.

Az Accor megválik az Orbis ingatlanportfóliójától 

Az Accor megállapodott az Orbis szállodaüzletágának az átvételéről 286M Euró értékben és megkezdte az ingatlan-menedzsment üzletág eladását, melynek együttes értéke (kizárva a vállalati költségeket) 1.18 milliárd Euróban lett meghatározva 2018 végén.
Stabil növekedés a működési mutatókban

Stabil növekedés a működési mutatókban 

„Nagyon jó eredményt értünk el 2018 első félévében is, a tavalyi magas mércéhez képest az Orbis +5.3%-os RevPAR növekedést ért el. A jó teljesítményt leginkább az átlagos szobaár előző félévhez viszonyított +5.2%-os növekedése hajtotta. A kihasználtsági ráta általánosan stabil maradt. Ki szeretném emelni, hogy a RevPAR növekedés minden kiemelt piacunkon jelentős: Lengyelországban (+4.6%), Magyarországon (+8.4%) és Csehországban (+4.8%), mely a körülményekhez alkalmazkodó kelet-európai környezetnek köszönhető” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis SA Elnök-vezérigazgatója.

Az Orbis házat vesz Bukarestben 

Összhangban az üzleti stratégiájával, melynek része a tőke legígéretesebb piacokra való allokációja, ami támogatja a fenntartható eredményeket a jövőben, az Orbis aláírta a Mercure Bucharest Unirii szálloda megvásárlásáról szóló szerződést 11.35 millió Euró értékben, melynek része a telek, az épület és a hozzá tartozó szálloda-üzemeltetői üzleti tevékenység is.
„Ez a befektetés az egyik legnagyobb Nyugat-Macedóniában”

„Ez a befektetés az egyik legnagyobb Nyugat-Macedóniában” 

Vezető állami tisztségviselők és nagykövetek jelenlétében, május 10-én hivatalosan is megnyílt az első Mercure szálloda Macedóniában, Tetovo központjában - közölte pénteken az Orbis.
A kormány elhappolta a Sofitelt a Starwood elől

A kormány elhappolta a Sofitelt a Starwood elől 

Egy tavaly karácsonykor, sebtében hozott kormányrendelet elővásárlási jogot biztosított az államnak a világörökségi területeken lévő ingatlanoknál, és ezzel belenyúlt a kormány egy budapesti szálloda adás-vételébe - írja a G7 portál.

Folytatja az Orbis a balkáni terjeszkedést 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere tovább erősíti terjeszkedését a Balkánon helyi partnerével és befektetővel, a Tareq Hospitality d.o.o. Sarajevoval az első bosznia-hercegovinai ibis Styles szálloda megnyitásáról szóló franchise-szerződés aláírásával — közölte kedden az Orbis-csoport.

Rekordnövekedés Magyarországon és a régióban az Orbisnál 

Az Orbis Hotel Group, a régió legnagyobb szállodacsoportja és az AccorHotels kizárólag képviselője kiadta 2017-es pénzügyi eredményeit.
Megnyitotta első két szállodáját Szlovéniában az Orbis Hotel Group

Megnyitotta első két szállodáját Szlovéniában az Orbis Hotel Group 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere megnyitotta első szállodáit Szlovéniában, a Mercure és ibis Styles Maribort, helyi partnerével, a befektető Terme Mariborral közösen - közölte pénteken a vállalat.

Ki emlékszik még a Hotel Wienre? 

Nem messze attól a helytől, ahol a derék szovjet parlamenter, Ilja Afanaszjevics Osztapenko bronzba öntött mása lengette zászlóját, állt és fogadta vendégeit a Hotel Wien. A legfeljebb érdekesnek mondható épületben az Orbis Hotel Group ver tanyát ibis Styles márkájával — közölte szerdán a szállodaipari vállalat.

A belgrádi Mercure-ben a fenntarthatóságra esküsznek 

A nemzetközileg ismert és elismert Mercure márka első szállodája Szerbiában, a Mercure Belgrade Excelsior hivatalosan is megnyitott.

Adománygyűjtés kétkeréken 

Az Orbis/AccorHotels “Velo Team” csapata egy több, mint 300 kilométeres biciklitúrán vett részt Budapest és Hajdúböszörmény között, mellyel a céljuk az volt, hogy személyesen adják át a Bocskai István Általános Iskolának összegyűjtött adományt. 

Két új szállodával lép be a szlovén piacra az Orbis 

Az Orbis Hotel Group, a világ vezető utazási és lifestyle csoportja, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere és a kizárólagos képviselője az AccorHotels márkáknak a régióban, helyi partnerével, a Terme Mariborral kötött, egy Mercure és egy ibis Styles szállodára vonatkozó franchise megállapodással belép a Szlovén piacra.

Új szállodamárkát vezet be a bukaresti piacra az Orbis Hotel Group 

Az Orbis Hotel Group az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnereként új ibis Styles szállodát nyit Bukarestben. 

Rekordbevételekből terjeszkedik az Orbis Hotel Group 

A sikeres 2016-os év után tovább tudta növelni bevételeit a magyarországi Accor-szállodákat is üzemeltető Orbis Hotel Group. A cég hazánkban és a régióban is terjeszkedik. 

Épül az első lengyel MGallery by Sofitel  

Az Orbis Hotel Group megnyitja első MGallery by Sofitel szállodáját a lengyel piacon. 

Megnyitja első szállodáját Szerbiában az Orbis Hotel Group és az AccorHotels 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels stratégiai partnere, illetve valamennyi AccorHotels márka kizárólagos képviselője a kelet-európai régióban, megnyitja első szállodáját Szerbiában, a Mercure Belgrade Excelsior-t. 

Új tulajdonosa lesz a Sofitel Budapestnek 

Az Orbis Hotel Group szerződést írt alá az Universale International Realitaeten vállalattal a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda megvásárlásáról - jelentette be közleményben az Orbis.

Jól ment az Orbisnak az első negyedévben 

2017 első negyedévében az Orbis forgalma 4,4 millió Euróval emelkedett (+7,6%) 62 millió euróra.

Még mindig csúcson az Orbis Hotel Group 

Az Orbis Hotel Group jelentős pénzügyi eredményeket ért el 8,6%-os árbevétel-növekedéssel. A magas eredmény főleg az átlagos szobaár 8,1%-os növekedésének, illetve a kihasználtság emelkedésének köszönhető, mely a régió összes országában tapasztalható.

Jelentős eredményeket ért el az Orbis Hotel Group 

Az Orbis Hotel Group jelentős pénzügyi eredményeket ért el 8,6%-os árbevétel-növekedéssel. A magas eredmény főleg az átlagos szobaár 8,1%-os növekedésének, illetve a kihasználtság emelkedésének köszönhető, mely a régió összes országában tapasztalható.

Ilyen lesz az új ferihegyi repülőtéri szálloda 

A napokban elkezdődött a régóta várt szállodaépítés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 145 szobás hotel közvetlenül elérhető lesz a terminálról és az Orbis Hotels regionális leányvállalata, az Accor-Pannonia fogja üzemeltetni.

A videojáték és a bicikli adta az ihletet 

Az ibis Styles hivatalosan is megnyitotta első két szállodáját Magyarországon: az egyik ház dizájnja a retro-videójátékok jegyében fogant, a másikban minden a kerékpározás körül forog. Az ünnepélyes megnyitón a finom falatok mellett biciklis akrobaták bemutatóját is élvezhettük.

Az AccorHotels a nőkért 

Az AccorHotels, ezáltal az Orbis Csoport is egyike azon 10 vállalatnak világszerte, melyet aktív résztvevőnek választottak a #HeForShe kampányban. A kezdeményezés célja, hogy bevonja a férfiakat a nők helyzetének a javításába és olyan intézkedések szülessenek, melyek növelik a nemek közötti egyenlőséget. A kampány arca Emma Watson.

Kelet-európai sikertörténet 

„A kelet-európai AccorHotels szállodák üzemeltetésének 2015. januári átvételével a Csoport nemzetközivé vált, megteremtve az új piacokon való további növekedés lehetőségét” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis SA elnök-vezérigazgatója. Egy év telt el azóta, hogy az Orbis Hotel Group átvette az AccorHotels valamennyi márkájának kelet-európai üzemeltetését, ezzel a régió legnagyobb szállodahálózatává vált, több mint 100 szállodával, melyből 17 Magyarországon Sofitel, MGallery, Novotel, Mercure és ibis márkanevek alatt üzemel.

Kiváló évet zárt az Orbis Csoport 

A 2015-ös év jelentős változásokat hozott, melyek megerősítették az Orbis Csoport stratégiájának sikerét - közölte a társaság a 2015-ös pénzügyi év lezárását követően.

Ibis Styles néven új szálloda brand jelent meg a magyar piacon 

Egy évvel azután, hogy az AccorHotels valamennyi márkájának üzemeltetését átvette Közép- és Kelet-Európában és ezzel a legnagyobb szállodavállalattá vált a régióban több mint 100 szállodával, melyből 17 Magyarországon található Sofitel, MGallery, Novotel, Mercure és ibis márkanevek alatt, az Orbis Hotel Group új szállodamárkát vezet be a magyar piacon két új ibis Styles szálloda megnyitásával Budapesten.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!