Zarándok Akadémia az idén 800 éves Pannonhalmán

Zarándok Akadémia az idén 800 éves Pannonhalmán 

Úton - két napos szakrális-spirituális látogatómenedzsment műhelytalálkozó Pannonhalmán.
Minden második kávékapszulát újrahasznosítanak a magyarok

Minden második kávékapszulát újrahasznosítanak a magyarok 

Az alumíniumból használati tárgyak készülnek, a kávézacc egy részét a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra: most megcsodálható az eredmény.
Elkészült az új kerékpárút Győr és Pannonhalma között

Elkészült az új kerékpárút Győr és Pannonhalma között 

A Modern városok program részeként épült meg a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút 18,4 kilométer hosszan, nettó 1,7 milliárd forintból.
Gasztropiknik Pannonhalmán

Gasztropiknik Pannonhalmán 

Szeptember 11-12 - én rendezik meg a hazai gasztronómia egyik legszínesebb fesztiválját, az ART Pikniket. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.
Apátság söre

Apátság söre 

Pannonhalma és a Pannonhalmi Főapátság legújabb színfoltja a saját sörfőzdéjük.

Lombkorona tanösvény Pannonhalmán 

Csütörtökön ünnepélyesen átadták — tudtuk meg Földművelésügyi Minisztériumtól
Pannonhalmán épül az ország első vidéki Marriottja

Pannonhalmán épül az ország első vidéki Marriottja 

A Pannonhalmai Főapátság a tulajdonában lévő Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galéria műemlékileg védett épületegyüttesének áttervezése és bővítése **** superior besorolású szállodává megkezdődött.
Pénzt kap két világörökség

Pénzt kap két világörökség 

Huszonöt mikro-, kis- és középvállalkozás 5,5 milliárd forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében versenyképességének és termelékenységének erősítésére, amellyel csaknem 11 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg - jelentette be pénteken Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Hozzátette: ezen felül 2 milliárd forint támogatást ítéltek meg turizmusfejlesztésre is.

Álomszép imázsfilm készült Pannonhalmáról 

A videóban a Pannonhalmi Főapátság komplexumának mindennapjai jelennek meg négy csodálatos percben.
Időív múlt és jelen között Pannonhalmán

Időív múlt és jelen között Pannonhalmán 

Augusztus 22-24. között rendezik meg az Arcus Temporum XI – Pannonhalmi Művészeti Fesztivált.

Új kulturális színtérrel bővült Pannonhalma 

Felavatták Pannonhalmán az Apátsági Major Látogatóközpontot; a korábban üresen álló és omladozó gazdasági épületben regionális kiállítótér, múzeum, közösségi tér és kávéház kapott helyet.

Illatos koncertek Pannonhalmán 

Elkezdődött a Pannonhalmi levendulahetek programsorozat.

Új műalkotásokat láthatunk Pannonhalmán 

A nagyközönség számára eddig ismeretlen, a bencés rendhez köthető tárgyakat, műalkotásokat állítanak ki az Apátsági Major Látogatóközpontban Pannonhalmán. Az Európai Uniós forrásból létrejövő fejlesztés az új kiállítástípusok és egyéb szolgáltatások mellett így a főapátság több évszázadot átfogó tárgyi kulturális örökségét is a látogatók elé tárja.

Újjáéled a Pannónia Szőlőskertje kiállítás 

Még a középkorra nyúlik vissza a pannonhalmi szerzetesek szőlőtermesztésének múltja. A borkedvelők napjainkban betekintést nyerhetnek az évi 300 000 palackot előállító Pannonhalmi Apátsági Pincészet életébe, és exkluzív kóstoló keretében ismerhetik meg a borászat termékeit. A bortermelési tradíciót a „Pannónia Szőlőskertje” című kiállítás dolgozza fel. és turisztikai központ létrehozása a térségben.

És jöjjön létre az első magyar „regionális kiállítótér”! 

Európai Uniós pályázati forrás segítségével valósítják meg a Pannonhalmi Főapátság majorsági épületének látogatóközponttá fejlesztését. 

Gyógynövényáldás Pannonhalmán 

Számos nagyszabású fejlesztés valósult meg az elmúlt tíz év során Pannonhalmán, a Bencés Főapátságban, jelentős részben uniós forrásból. A beruházásoknak meg is van az eredményük: öt év alatt a duplájára nőtt a turisták száma.

Világörökséghez méltó főteret kap Pannonhalma 

Megújul a városközpont Pannonhalmán európai uniós és magyar állami támogatással. A fejlesztés célja, hogy a világörökséghez tartozó bencés főapátsághoz méltó főtere legyen Pannonhalma városának.

Áldott borral hintik meg Pannonhalma szőlőit 

Évszázados hagyományt, a Vince-járást elevenítik fel szombaton Pannonhalmán.

Kiállítótér lesz az egykori apátsági major 

Kiállítótérré és rendezvényközponttá alakítják rekonstrukciója után a pannonhalmi Bencés Főapátság egykori gazdálkodásának központját európai uniós támogatással.

Harminc éves Magyarország első magánkempingje 

Harminc évvel ezelőtt, 1982. június 11-én az MCCC Észak-Pesti Szervezetének kempingezői teltházzal nyitották meg Magyarország első magánkempingjét Pannonhalmán.

Megújul a Pannonhalmi Bazilika belső tere 

Megújul a Pannonhalmi Bazilika belsőtere, a főapátság látogatói számára pedig új bejáratot építenek európai uniós és magyar állami támogatással.

58 díjazott a Pannon mustrán 

Száztizenkét pincészet 270 fajta bora versengett a XII. Pannon Bormustrán Pannonhalmán, melynek eredményhirdetésére és a díjátadó gálára június 2-án a budapesti Millenáris Parkban, a Budai Gourmet gasztronómiai fesztivál szakmai napján került sor, ahol összesen 58 díjat adtak át.

Lezárult a Pannonhalmi Főapátság turisztikai fejlesztése 

Október végére befejezéséhez érkezett a Pannonhalmi Főapátság turisztikai vonzerő fejlesztési programjának II., III. és IV. üteme.

Pannonhalma nyerte idén az „Év Pincészete” díjat 

Pannonhalmi Apátsági Pincészet nyerte el a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Borakadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben alapított „Év Pincészete” címet.

Vendégházat nyitott a Pannonhalmi Főapátság 

A kellemesen marasztaló vendégház az „átutazó turizmus” felszámolása érdekében épült: hosszú évek óta jelentett gondot az apátság számára a korlátozott számú szálláslehetőség.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére