Vendégházat nyitott a Pannonhalmi Főapátság

A kellemesen marasztaló vendégház az „átutazó turizmus” felszámolása érdekében épült: hosszú évek óta jelentett gondot az apátság számára a korlátozott számú szálláslehetőség.

A több mint 1,5 milliárd forintos beruházás-sorozat utolsó előtti állomásaként megnyílt a Szent Jakab Ház a Pannonhalmi Apátság területén.

A vendégház a május végén megnyílt VIATOR Apátsági Étterem és Borbár alatti csendes völgyben épült. A központi épületből, a négy vendégházból és a kápolnából álló épületegyüttes nettó beruházási értéke 324 millió forint volt.

A 67 főt befogadó Szent Jakab Ház épületeinek kialakításakor figyelembe vették az akadálymentesítés követelményeit és létesítettek egy családi szállásépületet, két hat főt befogadó apartmannal, valamint kialakítottak egy egyfős remetelakot, illetve három ifjúsági szállásépületet 16 fős szobákkal és hozzájuk tartozó egy-egy kétfős helyiséggel. A ház átadásával lehetőség nyílik zarándokcsoportok, családok, iskolai kirándulások, ifjúsági csoportok, baráti társaságok elszállásolására kulturált körülmények között, pénztárcabarát módon.

A projekt további ütemeiben befejeződnek az arborétum felújítási munkálatai, szeptemberre elkészül a biomassza fűtőmű mögötti területen egy bemutató gyógynövénykert, valamint a levendulaolaj látvány-lepárló és vele egy épületben kap helyet az a teázó is, amelyben az apátsági teakeverékekből főzött italokat lehet megkóstolni.

„Pannonhalma az a hely, ahová ˝bárki˝ betérhet, érkezzen busszal, autóval vagy éppen kerékpárral. Itt mindenki megtalálja az anyagi lehetőségeihez illeszkedő programot, hiszen mind az étterem, mind pedig a vendégház kialakításának elsődleges célja volt az, hogy elérhető áron kínáljuk a minőségi kikapcsolódást, a testi-lelki és szellemi feltöltődésre egyaránt vágyó vendégeinknek” – mondta Hansághy Péter az apátság turisztikai és marketing igazgatója.

A főapátságot évente átlagosan mintegy 100 000 turista keresi fel, és a szakember elmondása szerint, a fejlesztéseknek köszönhetően további 15 - 20%-os látogatószám növekedést várnak, elsősorban a hosszú hétvégeken pihenni vágyó családokat és párokat.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.