Gasztropiknik Pannonhalmán

Szeptember 11-12 - én rendezik meg a hazai gasztronómia egyik legszínesebb fesztiválját, az ART Pikniket. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.

Az ART Piknik a legjobb hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és ízekkel várja a gasztronómia szerelmeseit, új helyszínen, Pannonhalma központjában. A gasztroshow idén termelői piaccal bővült, ezzel is támogatva a hazai kézműves termelőket, ők a rendezvény mindkét napján várják portékáikkal a fesztivál látogatóit.

Aki járt már az elmúlt években az – akkor még Győrben megrendezett – ART Pikniken, az tudja, a program két napja alatt a hazai gasztronómia krémjének alkotásait kóstolhatják. Köztük olyanokat, mint az encsi Anyukám mondta, a tatai Platán, vagy Szabadfi Szabolcs, azaz „Szabi, a pék” szentendrei étterme, a Panificio Il Basilico. A megye is képviselteti magát, a pannonhalmi Viatorral és a soproni Harrer Chocolat finomságaival, de érkeznek kitelepülő éttermek az ország számos tájáról, Palkonyától Köveskálig.

 

A pikniket művészeti programok is kísérik, itt nyílik az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep, valamint Mr. Tibowsky kiállítása, és kerekasztal-beszélgetésen derül ki, mit jelent az innováció a gasztronómiában. Lesz még könyvbemutató és művészbeszélgetések, szabadtéri festés és pop-up galéria, egyszóval minden, mi szem-szájnak ingere – és ez most szó szerint értendő!

Az ingyenes programoknak a Fő tér, a Major (Pausa-udvar), és a Liget ad helyet, szombaton 12-21 óra, vasárnap 12-18 óra között.

Részletes program, további információk: ITT

Forrás: Turizmus Online


Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik

Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik 

Karácsonyi ajándékként megnyílt a főváros egyik legizgalmasabb gasztronómiáját és álomdesign megoldásait kínáló rooftop bár és étterme, a BiBo Budapest.
Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók

Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók 

December 5-én gurult le az utolsó Mozart golyó Salzburgban, ugyanis az azt gyártó nagyvállalat bezárta ausztriai üzemét.
Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok

Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) tavalyi felmérése szerint 2017-hez képest 5 százalékkal nőtt a magyarországi rozéfogyasztás, míg a vörösboré mérséklődött.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél? 

Ez az ital is szerepel a Zazie Bistro & Bar új koktélkínálatában.
MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara

Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara 

Az Arena Mall új és megújult üzletei mellett üde oázissá alakított ételudvarával várja a karácsonyi bevásárlásra indulókat.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.