Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

A budapesti étterem két napra kitelepül a június 14–15-i ART Piknikre, ahol kultúra, természet és gasztronómia elegyedik a világörökségi környezetben.

A gasztrofesztiválon több közkedvelt fővárosi egység is feltűnik: a 101 Bistro a tajvani konyha izgalmas világát hozza el, ötvözve a hazai alapanyagokat és a távol-keleti technikákat. Mellettük az esemény már visszajáró vendégeként érkezik Szabadfi Szabolcs, ismertebb nevén Szabi a pék, a kovászos kenyerek és péksütemények mestere, valamint az egri Macok Bisztró, akik három egymást követő évben is elnyerték a Michelin Bib Gourmand díjat.


Fotó: Art Piknik


A gasztroszínpadon pedig élő főzőshow-k keretében olyan ismert séfek és influenszerek tartanak bemutatókat, mint Bernáth József, Havas Dóra, Kárai Dávid és Kiss Zaida és Li Mengyi, akik interaktív látványfőzéssel és kóstolókkal is várják az érdeklődőket.

Az izgalmas ételek mellett a szervezők az italok változatosságáról is gondoskodtak:

Az esemény vendége lesz Farkas Fruzsina Green Sommelier is, aki a Michelin-csillagos és zöld csillagos SALT étteremben szerzett tapasztalatok után saját fermentált italait mutatja be az érdeklődőknek.


Fotó: Art Piknik


Az ART Piknik gasztroszínpada a Pannonhalmi Főapátság közvetlen közelében kap helyet, ahol a kulináris élmények kortárs művészeti installációkkal és könnyűzenei koncertekkel egészülnek ki.


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.