Apátság söre

Pannonhalma és a Pannonhalmi Főapátság legújabb színfoltja a saját sörfőzdéjük.

Főként az odalátogatók kedvéért vágott bele a Főapátság a sörfőzésbe.

Ahogy Bokros Márk fogalmaz: „Nagyon sokszor jönnek olyanok, akik meglátogatják az apátságot, beülnek mondjuk a Viatorba, és hát a Viator fő profilja nyilván a bor, de azért nagyon jól mutatna, ha egy apátsági sört is tudnánk kínálni”.

Aki pedig kevésbé komoly környezetben kóstolná meg a sörfőzde új termékeit, az megtalálja őket a Pausa cukrászdában, és a szintén a főapátság által üzemeltetett Omnibus food truck kínálatában is.

A négyféle erőségű és ízvilágú sört az odalátogatók palackozva haza is vihetik majd, és idővel elérhetőek lesznek a nagyobb boltok kínálatában is.

Ahogy a pannonhalmi tradíció diktálja, az apátság mindegyik sörét a modern sörházban is világi főzőmesterek felügyeletével készítik. „Ott van bennünk, hogy szeretnénk a hagyományt, a tradíciót meg a megújulást, innovációt egyben kezelni, és a hagyományhoz is úgy állunk hozzá, hogy mi az, amit lehet belőle tanulni, hogyan lehet adaptálni a mai viszonyok közé” – mondja erről Bokros Márk.

A Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjének meglátogatása egy újabb program, amiért érdemes elmennii az apátságba, egy olyan tradicionális, mégis újító elem Pannonhalma életében, amely tovább gazdagítja az ott eltöltött időt.

Forrás: Altagrand


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.