Egymilliós kedvezménnyel csábít csatlakozásra Norbi

Több, mint 200 termék kiskereskedelmi értékesítési lehetőségét kínálja a Norbi Update franchise, melyet saját, központi logisztikával szolgálunak ki az ország bármely területén, és a határon túl is. A 2010. december 20-ig - megkötött franchise szerződésekre érvényesen - 1 millió forint nyitási kedvezménnyel segítik az indulásban a partnerséget választó vállalkozókat - adta hírül a Franchiseportál.

A hálózat nem csak új tagok, vállalkozók jelentkezését fogadja el, hanem olyan, már működő pékségek belépésének lehetőségét is vizsgálja, akik küzdenek a recesszióval, ezért csatlakoznának a franchise-rendszerhez. A tapasztalat azt mutatja, hogy a forgalmas helyeken megnyitott boltok a nyitást követő 3-4 hét alatt elérték a 4 millió forintos forgalmi átlagot. Ez boltonként az átvevő partnerek számára kb. 5-6 hónapos megtérülést jelent. Recesszió ide, vagy oda, a Norbi-féle péksütemények eladják magukat, mert erős a márka marketingje, és állandó a termékfejlesztés.

A válság ellenére is több céggel folytat nemzetközi tárgyalásokat a hálózat, Szlovákiából, Szerbiából, Ausztriából és Németország is vannak érdeklődők. A válság egy tisztulási folyamatot is elindított a piacon, - állítja Schobert Norbert - mert a gyenge lábakon álló, nem megfelelő menedzsmenttel rendelkező vállalkozások eltűnnek. Így a jól pozícionált, sikeres üzletpolitikával bíró cégek a recesszió ellenére is tudnak fejlődni. (forrás: Franchiseportál)


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.