Egymilliós kedvezménnyel csábít csatlakozásra Norbi

Több, mint 200 termék kiskereskedelmi értékesítési lehetőségét kínálja a Norbi Update franchise, melyet saját, központi logisztikával szolgálunak ki az ország bármely területén, és a határon túl is. A 2010. december 20-ig - megkötött franchise szerződésekre érvényesen - 1 millió forint nyitási kedvezménnyel segítik az indulásban a partnerséget választó vállalkozókat - adta hírül a Franchiseportál.

A hálózat nem csak új tagok, vállalkozók jelentkezését fogadja el, hanem olyan, már működő pékségek belépésének lehetőségét is vizsgálja, akik küzdenek a recesszióval, ezért csatlakoznának a franchise-rendszerhez. A tapasztalat azt mutatja, hogy a forgalmas helyeken megnyitott boltok a nyitást követő 3-4 hét alatt elérték a 4 millió forintos forgalmi átlagot. Ez boltonként az átvevő partnerek számára kb. 5-6 hónapos megtérülést jelent. Recesszió ide, vagy oda, a Norbi-féle péksütemények eladják magukat, mert erős a márka marketingje, és állandó a termékfejlesztés.

A válság ellenére is több céggel folytat nemzetközi tárgyalásokat a hálózat, Szlovákiából, Szerbiából, Ausztriából és Németország is vannak érdeklődők. A válság egy tisztulási folyamatot is elindított a piacon, - állítja Schobert Norbert - mert a gyenge lábakon álló, nem megfelelő menedzsmenttel rendelkező vállalkozások eltűnnek. Így a jól pozícionált, sikeres üzletpolitikával bíró cégek a recesszió ellenére is tudnak fejlődni. (forrás: Franchiseportál)


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.