Nagy veszteség érte a Káli-medence gasztronómiáját

Megszűnik a környék egyik legkedvesebb színfoltja, az Andriska Pékbisztró. Az egység 2023. szeptember 4-én zárta be kapuit bizonytalan időre, ezután mindenki várta az újranyitás időpontját. Végül 2024 március 4-én jelentették be Török Andrásék FB oldalukon, hogy ebben a formában nem nyit ki többé a Pékbisztró.

Török András / fotó: Dining Guide
Török András / fotó: Dining Guide

“Mostanra meghoztuk azt a döntést, hogy itt és most, nem folytatjuk. Az Andriska története ezzel biztosan nem ér véget, mert az, ami miatt elkezdtük, hogy ételt és  élményt kínálhassunk Nektek, továbbra is a szenvedélyünk marad. Köszönjük Mindenkinek, aki velünk volt ezen az úton.”

– írják a tulajdonosok.

Török András és Major Zsófia / Fotó: Dining Guide
Török András és Major Zsófia / Fotó: Dining Guide

2020-ban Török András és felesége, Major Zsófia régi álma vált valóra, amikor megnyittották Kővágóörsön az Andriska Pékbisztrót. A fővárosból vidékre költözött tulajdonos pár egy régi pékség épületének adott új életet, miközben az Andriska Pékbisztró termékei a magas minőséget és a hagyományokat képviselték. 2024 márciusában azonban arra a döntésre jutottak, hogy végleg bezárják a népszerű balatoni pékség kapuit, olvastuk a Dining Guide-on.

Mi is megkerestük őket, hogy a döntés hátteréről megkérdezzük a Török házaspárt, de egyelőre nem szeretnének többet mondani - viszont megígérték, amint jövőbeni terveik körvonalazódnak, interjúban számolnak be róluk lapunknak.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.