Egy pékségben echte nagymamák sütik a sütit

Egy német sütöde az „ó, a nagymamám is ilyet sütött!” – életérzés előidézéséhez nagymamákat alkalmaz a süteményei elkészítéséhez.

Egy német pékség a „bezzeg a nagymamám régen micsoda tortákat sütött!” – felkiáltásban megbúvó igény kielégítése céljából a süteményei elkészítéséhez valódi nagymamákat (na, jó, és nagypapákat) alkalmaz.

A régimódi, ámde ízletes, kézműves finomságok elméletileg sok látogatót röptetnek vissza a gondtalan gyermekéveikbe, és közben előállításukkal a nyugdíjas emberek is szert tehetnek egy kis mellékesre. További előny még, hogy ismét hasznosnak, illetve kevésbé magányosnak érezhetik magukat. A koncepciót kiötlő müncheni Kuchentratsch pékség a 65. életévüket betöltő, vállalkozó szellemű nagyszülőket részmunkaidőben foglalkoztatja. A 35 idősebb korú alkalmazott szemlátomást lelkes.


Rosemarie Nagymama például úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeret sütni, de otthon egyedül saját magára fordítva nem éri meg a befektetett energiát. Elmondása szerint másfél órára lakik a pékségtől, de hetente csak egyszer jár be, és alig várja a munkát.

A cég tulajdonosa, Katharina Mayer szerint az üzleti modell célja idősebb emberek rugalmas foglalkoztatása, hogy így egy kis plusz pénzt kereshessenek, érdemes legyen kiszakítani magukat a magányból, emberek közé menjenek, és egy hasznos csapat tagjának érezhessék magukat.

Forrás: Élelmiszer Online


Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.