Egy pékségben echte nagymamák sütik a sütit

Egy német sütöde az „ó, a nagymamám is ilyet sütött!” – életérzés előidézéséhez nagymamákat alkalmaz a süteményei elkészítéséhez.

Egy német pékség a „bezzeg a nagymamám régen micsoda tortákat sütött!” – felkiáltásban megbúvó igény kielégítése céljából a süteményei elkészítéséhez valódi nagymamákat (na, jó, és nagypapákat) alkalmaz.

A régimódi, ámde ízletes, kézműves finomságok elméletileg sok látogatót röptetnek vissza a gondtalan gyermekéveikbe, és közben előállításukkal a nyugdíjas emberek is szert tehetnek egy kis mellékesre. További előny még, hogy ismét hasznosnak, illetve kevésbé magányosnak érezhetik magukat. A koncepciót kiötlő müncheni Kuchentratsch pékség a 65. életévüket betöltő, vállalkozó szellemű nagyszülőket részmunkaidőben foglalkoztatja. A 35 idősebb korú alkalmazott szemlátomást lelkes.


Rosemarie Nagymama például úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeret sütni, de otthon egyedül saját magára fordítva nem éri meg a befektetett energiát. Elmondása szerint másfél órára lakik a pékségtől, de hetente csak egyszer jár be, és alig várja a munkát.

A cég tulajdonosa, Katharina Mayer szerint az üzleti modell célja idősebb emberek rugalmas foglalkoztatása, hogy így egy kis plusz pénzt kereshessenek, érdemes legyen kiszakítani magukat a magányból, emberek közé menjenek, és egy hasznos csapat tagjának érezhessék magukat.

Forrás: Élelmiszer Online


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.