Bár még csak pár napja vannak nyitva, a Baraka egykori vendégei és a környék lakói olyannyira nem tudnak betelni a hellyel, hogy zárvatartási idő alatt is kitartóan kopognak az ajtón, hogy bejussanak. David Seboek a régi álmok megvalósításáról, a fine dining étterem és pékség vezetés közötti hasonlóságokról és különbségekről és a pékség koncepciójáról mesélt a Dining Guide-nak.
David fiatal éveiben, New Yorkban egy olyan pékségben dolgozott, mely francia-amerikai péksüteményeket készített – a cookie-k, croissant-ok, tart-ok, muffinok voltak a középpontban. Később Franciaországban, a Loire völgyben található Angers városában ásta bele magát igazán a kenyérkészítésbe. Amikor Budapestre költöztek és megnyitották a Barakát, Ő sütötte a süteményeket és a kenyereket az éttermüknek. Eleinte még élesztővel dolgozott, majd később, 2010 környékén teljesen áttért a kovászra.
A pékség egy nagyon régóta dédelgetett álma volt. Miután bezárt a Baraka, édesanyja említette, hogy az Egyesült Államokban is megnyithatná a pékségét. De azt érezte, hogy ott sokkal nagyobb a zaj és a nulláról indulna. Budapesten már megvetették a lábukat, ismerik őket, sokan nagyon várták, hogy mi lesz a következő lépésük a feleségével, Leorával, aki az összes egységük nyitásában jelen volt.
Egy ideje tudták, hogy elérhető ez az üzlethelyiség a Klauzál téren, de végül tavaly döntötték csak el, hogy itt nyitják meg a pékséget. Látták, hogy tökéletesek a tér adottságai, besüt a nap, a parkra néznek az ablakok, és első ránézésre úgy tűnt, hogy kaptak egy kész teret, amit azonnal birtokba is vehetnek.
Ez természetesen nem egészen így történt, de a történet pozitív véget ért, hiszen a vásárlóik nagy örömére megnyitottak és David kenyerei és süteményei mellett mesés mediterrán fogások várnak bennünket náluk.