Egy dédelgetett álom megvalósulása

Kovászos kenyér, babka, saját készítésű granola, szendvicsek, mediterrán ihletésű tálak és sütemények – az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.

Bár még csak pár napja vannak nyitva, a Baraka egykori vendégei és a környék lakói olyannyira nem tudnak betelni a hellyel, hogy zárvatartási idő alatt is kitartóan kopognak az ajtón, hogy bejussanak. David Seboek a régi álmok megvalósításáról, a fine dining étterem és pékség vezetés közötti hasonlóságokról és különbségekről és a pékség koncepciójáról mesélt a Dining Guide-nak.

David és Leora / Fotó: David’s Kitchen
David és Leora / Fotó: David’s Kitchen

David fiatal éveiben, New Yorkban egy olyan pékségben dolgozott, mely francia-amerikai péksüteményeket készített – a cookie-k, croissant-ok, tart-ok, muffinok voltak a középpontban. Később  Franciaországban, a Loire völgyben található Angers városában ásta bele magát igazán a kenyérkészítésbe. Amikor Budapestre költöztek és megnyitották a Barakát, Ő sütötte a süteményeket és a kenyereket az éttermüknek. Eleinte még élesztővel dolgozott, majd később, 2010 környékén teljesen áttért a kovászra. 

A pékség egy nagyon régóta dédelgetett álma volt. Miután bezárt a Baraka, édesanyja említette, hogy az Egyesült Államokban is megnyithatná a pékségét. De azt érezte, hogy ott sokkal nagyobb a zaj és a nulláról indulna. Budapesten már megvetették a lábukat, ismerik őket, sokan nagyon várták, hogy mi lesz a következő lépésük a feleségével, Leorával, aki az összes egységük nyitásában jelen volt.

Minden ételünkön érezhető a mediterrán hatás / Fotó: David’s Kitchen
Minden ételünkön érezhető a mediterrán hatás / Fotó: David’s Kitchen

Egy ideje tudták, hogy elérhető ez az üzlethelyiség a Klauzál téren, de végül tavaly döntötték csak el, hogy itt nyitják meg a pékséget. Látták, hogy tökéletesek a tér adottságai, besüt a nap, a parkra néznek az ablakok, és első ránézésre úgy tűnt, hogy kaptak egy kész teret, amit azonnal birtokba is vehetnek. 

Ez természetesen nem egészen így történt, de a történet pozitív véget ért, hiszen a vásárlóik nagy örömére megnyitottak és David kenyerei és süteményei mellett mesés mediterrán fogások várnak bennünket náluk.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.