Egy dédelgetett álom megvalósulása

Kovászos kenyér, babka, saját készítésű granola, szendvicsek, mediterrán ihletésű tálak és sütemények – az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.

Bár még csak pár napja vannak nyitva, a Baraka egykori vendégei és a környék lakói olyannyira nem tudnak betelni a hellyel, hogy zárvatartási idő alatt is kitartóan kopognak az ajtón, hogy bejussanak. David Seboek a régi álmok megvalósításáról, a fine dining étterem és pékség vezetés közötti hasonlóságokról és különbségekről és a pékség koncepciójáról mesélt a Dining Guide-nak.

David és Leora / Fotó: David’s Kitchen
David és Leora / Fotó: David’s Kitchen

David fiatal éveiben, New Yorkban egy olyan pékségben dolgozott, mely francia-amerikai péksüteményeket készített – a cookie-k, croissant-ok, tart-ok, muffinok voltak a középpontban. Később  Franciaországban, a Loire völgyben található Angers városában ásta bele magát igazán a kenyérkészítésbe. Amikor Budapestre költöztek és megnyitották a Barakát, Ő sütötte a süteményeket és a kenyereket az éttermüknek. Eleinte még élesztővel dolgozott, majd később, 2010 környékén teljesen áttért a kovászra. 

A pékség egy nagyon régóta dédelgetett álma volt. Miután bezárt a Baraka, édesanyja említette, hogy az Egyesült Államokban is megnyithatná a pékségét. De azt érezte, hogy ott sokkal nagyobb a zaj és a nulláról indulna. Budapesten már megvetették a lábukat, ismerik őket, sokan nagyon várták, hogy mi lesz a következő lépésük a feleségével, Leorával, aki az összes egységük nyitásában jelen volt.

Minden ételünkön érezhető a mediterrán hatás / Fotó: David’s Kitchen
Minden ételünkön érezhető a mediterrán hatás / Fotó: David’s Kitchen

Egy ideje tudták, hogy elérhető ez az üzlethelyiség a Klauzál téren, de végül tavaly döntötték csak el, hogy itt nyitják meg a pékséget. Látták, hogy tökéletesek a tér adottságai, besüt a nap, a parkra néznek az ablakok, és első ránézésre úgy tűnt, hogy kaptak egy kész teret, amit azonnal birtokba is vehetnek. 

Ez természetesen nem egészen így történt, de a történet pozitív véget ért, hiszen a vásárlóik nagy örömére megnyitottak és David kenyerei és süteményei mellett mesés mediterrán fogások várnak bennünket náluk.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.