Egy dédelgetett álom megvalósulása

Kovászos kenyér, babka, saját készítésű granola, szendvicsek, mediterrán ihletésű tálak és sütemények – az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.

Bár még csak pár napja vannak nyitva, a Baraka egykori vendégei és a környék lakói olyannyira nem tudnak betelni a hellyel, hogy zárvatartási idő alatt is kitartóan kopognak az ajtón, hogy bejussanak. David Seboek a régi álmok megvalósításáról, a fine dining étterem és pékség vezetés közötti hasonlóságokról és különbségekről és a pékség koncepciójáról mesélt a Dining Guide-nak.

David és Leora / Fotó: David’s Kitchen
David és Leora / Fotó: David’s Kitchen

David fiatal éveiben, New Yorkban egy olyan pékségben dolgozott, mely francia-amerikai péksüteményeket készített – a cookie-k, croissant-ok, tart-ok, muffinok voltak a középpontban. Később  Franciaországban, a Loire völgyben található Angers városában ásta bele magát igazán a kenyérkészítésbe. Amikor Budapestre költöztek és megnyitották a Barakát, Ő sütötte a süteményeket és a kenyereket az éttermüknek. Eleinte még élesztővel dolgozott, majd később, 2010 környékén teljesen áttért a kovászra. 

A pékség egy nagyon régóta dédelgetett álma volt. Miután bezárt a Baraka, édesanyja említette, hogy az Egyesült Államokban is megnyithatná a pékségét. De azt érezte, hogy ott sokkal nagyobb a zaj és a nulláról indulna. Budapesten már megvetették a lábukat, ismerik őket, sokan nagyon várták, hogy mi lesz a következő lépésük a feleségével, Leorával, aki az összes egységük nyitásában jelen volt.

Minden ételünkön érezhető a mediterrán hatás / Fotó: David’s Kitchen
Minden ételünkön érezhető a mediterrán hatás / Fotó: David’s Kitchen

Egy ideje tudták, hogy elérhető ez az üzlethelyiség a Klauzál téren, de végül tavaly döntötték csak el, hogy itt nyitják meg a pékséget. Látták, hogy tökéletesek a tér adottságai, besüt a nap, a parkra néznek az ablakok, és első ránézésre úgy tűnt, hogy kaptak egy kész teret, amit azonnal birtokba is vehetnek. 

Ez természetesen nem egészen így történt, de a történet pozitív véget ért, hiszen a vásárlóik nagy örömére megnyitottak és David kenyerei és süteményei mellett mesés mediterrán fogások várnak bennünket náluk.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.