Profilváltás két hét alatt

A szükség nagy úr: két hét leforgása alatt lett menő találkozóhelyből profi házhoz szállító az à table! autentikus francia pékség.

Az autentikus francia pékség és süteményező a budai Fény utcai piacnál csaknem tíz éve tart nyitva és várja vásárlóit. A hálózat mára tíz üzlettel rendelkezik, jellemzően Budapest menőbb részein, például a Hegyvidéken és a Lipótvárosban. Az à table! sosem az olcsóságával nyomult: eredeti francia alapanyagokból és technológiákból, na meg a beülős pékségek meghitt hangulatából kovácsolt brandet igényes közönségének. Kis túlzással azt lehet mondani, a reggeliző arculatát laza városi arcok és laptopjuk mellett kávét kortyolgató üzletemberek határozták meg. 

Eddig. Két hét kellett, hogy a kiadós francia reggelikben, ínyenc tortákban utazó cég átálljon a házhoz szállításra. A kínálat is ennek megfelelően módosult. Viszont a minőséget tartják továbbra is. A heti hétnapos szolgáltatást szintúgy, vagyis nemcsak hétköznapokon, hanem szombaton és vasárnap is friss pékárut, süteményt szállítanak azoknak, akik megrendelik.

Házhoz lehet vinni a frissen sütött croissant illatát? „Muszáj!” – adja élete legrövidebb nyilatkozatát az à table! alapító tulajdonosa, Hajdu Péter, aki egyetért azokkal, akik szerint ugyanúgy, ahogy azelőtt volt, már nem lesz soha. Az új helyzetből persze meg kell próbálni a lehető legtöbbet, legjobbat kihozni – osztoznak a tulajdonos derűlátásában az à table! pékjei és cukrászai.

Hajdu Péter az à table! saját házhoz szállítása mellett szakmaközi összefogást indított. A Karanténkalács weboldalt indította el, ahol pékáru-egységcsomagokat lehet házhoz rendelni – megfizethető áron. A kenyereket és kalácsokat különböző helyi pékségek sütik, és önkéntesen viszik házhoz biztonságosan, az „érintésmentes” protokoll szerint. A kezdeményezés kettős célt szolgál: minél több veszélyeztetett embert otthon tartani, a bevételekből pedig munkahelyeket menteni meg magyar kispékségeknél.

Forrás: ad-sense


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.