Profilváltás két hét alatt

A szükség nagy úr: két hét leforgása alatt lett menő találkozóhelyből profi házhoz szállító az à table! autentikus francia pékség.

Az autentikus francia pékség és süteményező a budai Fény utcai piacnál csaknem tíz éve tart nyitva és várja vásárlóit. A hálózat mára tíz üzlettel rendelkezik, jellemzően Budapest menőbb részein, például a Hegyvidéken és a Lipótvárosban. Az à table! sosem az olcsóságával nyomult: eredeti francia alapanyagokból és technológiákból, na meg a beülős pékségek meghitt hangulatából kovácsolt brandet igényes közönségének. Kis túlzással azt lehet mondani, a reggeliző arculatát laza városi arcok és laptopjuk mellett kávét kortyolgató üzletemberek határozták meg. 

Eddig. Két hét kellett, hogy a kiadós francia reggelikben, ínyenc tortákban utazó cég átálljon a házhoz szállításra. A kínálat is ennek megfelelően módosult. Viszont a minőséget tartják továbbra is. A heti hétnapos szolgáltatást szintúgy, vagyis nemcsak hétköznapokon, hanem szombaton és vasárnap is friss pékárut, süteményt szállítanak azoknak, akik megrendelik.

Házhoz lehet vinni a frissen sütött croissant illatát? „Muszáj!” – adja élete legrövidebb nyilatkozatát az à table! alapító tulajdonosa, Hajdu Péter, aki egyetért azokkal, akik szerint ugyanúgy, ahogy azelőtt volt, már nem lesz soha. Az új helyzetből persze meg kell próbálni a lehető legtöbbet, legjobbat kihozni – osztoznak a tulajdonos derűlátásában az à table! pékjei és cukrászai.

Hajdu Péter az à table! saját házhoz szállítása mellett szakmaközi összefogást indított. A Karanténkalács weboldalt indította el, ahol pékáru-egységcsomagokat lehet házhoz rendelni – megfizethető áron. A kenyereket és kalácsokat különböző helyi pékségek sütik, és önkéntesen viszik házhoz biztonságosan, az „érintésmentes” protokoll szerint. A kezdeményezés kettős célt szolgál: minél több veszélyeztetett embert otthon tartani, a bevételekből pedig munkahelyeket menteni meg magyar kispékségeknél.

Forrás: ad-sense


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.