Cacao néven pékség nyílt az Émile földszintjén

Az Émile ház alsó szintjét átalakítoták és friss péksütikkel, kovászos kenyerekkel, finom szendvicsekkel, egészséges reggelikkel és smoothie-kal töltötték meg a pultot. A pékség nyitásával egy olyan profilukat szerették volna megerősíteni, amelyre évek óta büszkén építenek. Az első osztályú pékárut a Gerbeaud Termelőműhelyében készítik.

 Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia Executive Chefjének vezetésével remek cukrászaik és pékeik a Gerbeaud cukrászda és kávéház, az Onyx étterem és az Émile süteményeit, péksüteményeit, csokoládéit, macaronjait és kenyereit is készítik. „A jó kenyérnél néha nem is kell több egy tökéletes étkezéshez. A ház kenyere, egy tartalmas porózus kenyér, amelynek tésztájába megannyi pirított magot - lenmagot, fekete és fehér szezámot, tökmagot és napraforgómagot kevertünk.” – osztotta meg Tóth Ágnes.

„Az emberek egyre tudatosabbak a pékáruk választásakor, a minőség mind nagyobb szerepet kap a vásárláskor. Mi ezt az igényt szeretnénk kiszolgálni a Cacaoban helyben sütött ciabattakkal, bagelekkel, klasszikus péksüteményekkel és szendvicsekkel” – tette hozzá Niszkács Anna, ügyvezető-tulajdonos.

Az Émile ház földszintjén kialakított kávézó enteriőrjét – a jól bevált recepthez ragaszkodva – Varró Zoltán belsőépítésznek köszönhetik.

A kávét sem bíztáka véletlenre: a napinditó fekete Molnár Attila négyszeres barista bajnok One Eleven specialty kávé pörkölőjéből érkezik.

Zöld szemlélet

Elindultak egy környezettudatosabb úton, így a siető vendégek elviteles finomságait lebomló,
az előállítás során alacsony széndioxid kibocsátással készülő csomagolásban vihetik magukkal.

Mindeközben Émile továbbra is várja vendégeit az emeleti Szalonban és mesébe illő kertjében.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.