Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország

A Freyja, Budapest első, kizárólag croissant-ra specializálódott péksége jelenleg Bécsben terjeszkedik, a helyiség kialakítása épp folyamatban, a croissant-ok pedig készenlétben.

Ami jó, az jó, és ezt az egyszerű mondást igazolja az a tény is, hogy a Freyja, a főváros első igazi, kifejezetten croissant-okra specializálódott péksége Bécsben is üzletet nyit - olvastuk a Nosaltyn.

Freyja croissant / Fotó: FB
Freyja croissant / Fotó: FB

Az izgalmas hírt Dormán Péter, a Freyja vezető pékje osztotta meg Instagram-sztorijában, melyen egyértelműen látható, ahogy tervrajzokkal a kezükben szervezik a még üresen álló bécsi pékség nyitását. Ezen felül több információ egyelőre nem derült ki, mi mindenesetre sok sikert kívánunk a csapatnak a terjeszkedéshez!

Évről évre készítenek közös, limitált kollekciót a Chez Dodo macaron műhellyel - az idei akció épp zajlik mindkét márka üzleteiben / Fotó: FB
Évről évre készítenek közös, limitált kollekciót a Chez Dodo macaron műhellyel - az idei akció épp zajlik mindkét márka üzleteiben / Fotó: FB

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a hamarosan megnyíló bécsi üzletünk első videóját! Keményen dolgozunk azon, hogy mindez megvalósuljon, és reméljük, hogy mindannyian meglátogattok minket idén tavasszal! Folyamatosan tájékoztatunk titeket és reméljük, hogy követni fogtok minket ezen az úton!” 

– írják a bejegyzésben.

Freyja croissant / Fotó: FB
Freyja croissant / Fotó: FB

A Freyja egyébként 2019. február 23-án nyitott, és már az első napon az utcán álltak sorba a croissant-költeményekre kiéhezett helyiek. Azóta a pesti, Szövetség utcai illetve a budai, Vadaskerti utcai egységük is bebetonozta magát a gasztroéletbe.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.