Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország

A Freyja, Budapest első, kizárólag croissant-ra specializálódott péksége jelenleg Bécsben terjeszkedik, a helyiség kialakítása épp folyamatban, a croissant-ok pedig készenlétben.

Ami jó, az jó, és ezt az egyszerű mondást igazolja az a tény is, hogy a Freyja, a főváros első igazi, kifejezetten croissant-okra specializálódott péksége Bécsben is üzletet nyit - olvastuk a Nosaltyn.

Freyja croissant / Fotó: FB
Freyja croissant / Fotó: FB

Az izgalmas hírt Dormán Péter, a Freyja vezető pékje osztotta meg Instagram-sztorijában, melyen egyértelműen látható, ahogy tervrajzokkal a kezükben szervezik a még üresen álló bécsi pékség nyitását. Ezen felül több információ egyelőre nem derült ki, mi mindenesetre sok sikert kívánunk a csapatnak a terjeszkedéshez!

Évről évre készítenek közös, limitált kollekciót a Chez Dodo macaron műhellyel - az idei akció épp zajlik mindkét márka üzleteiben / Fotó: FB
Évről évre készítenek közös, limitált kollekciót a Chez Dodo macaron műhellyel - az idei akció épp zajlik mindkét márka üzleteiben / Fotó: FB

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a hamarosan megnyíló bécsi üzletünk első videóját! Keményen dolgozunk azon, hogy mindez megvalósuljon, és reméljük, hogy mindannyian meglátogattok minket idén tavasszal! Folyamatosan tájékoztatunk titeket és reméljük, hogy követni fogtok minket ezen az úton!” 

– írják a bejegyzésben.

Freyja croissant / Fotó: FB
Freyja croissant / Fotó: FB

A Freyja egyébként 2019. február 23-án nyitott, és már az első napon az utcán álltak sorba a croissant-költeményekre kiéhezett helyiek. Azóta a pesti, Szövetség utcai illetve a budai, Vadaskerti utcai egységük is bebetonozta magát a gasztroéletbe.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.