Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország

A Freyja, Budapest első, kizárólag croissant-ra specializálódott péksége jelenleg Bécsben terjeszkedik, a helyiség kialakítása épp folyamatban, a croissant-ok pedig készenlétben.

Ami jó, az jó, és ezt az egyszerű mondást igazolja az a tény is, hogy a Freyja, a főváros első igazi, kifejezetten croissant-okra specializálódott péksége Bécsben is üzletet nyit - olvastuk a Nosaltyn.

Freyja croissant / Fotó: FB
Freyja croissant / Fotó: FB

Az izgalmas hírt Dormán Péter, a Freyja vezető pékje osztotta meg Instagram-sztorijában, melyen egyértelműen látható, ahogy tervrajzokkal a kezükben szervezik a még üresen álló bécsi pékség nyitását. Ezen felül több információ egyelőre nem derült ki, mi mindenesetre sok sikert kívánunk a csapatnak a terjeszkedéshez!

Évről évre készítenek közös, limitált kollekciót a Chez Dodo macaron műhellyel - az idei akció épp zajlik mindkét márka üzleteiben / Fotó: FB
Évről évre készítenek közös, limitált kollekciót a Chez Dodo macaron műhellyel - az idei akció épp zajlik mindkét márka üzleteiben / Fotó: FB

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a hamarosan megnyíló bécsi üzletünk első videóját! Keményen dolgozunk azon, hogy mindez megvalósuljon, és reméljük, hogy mindannyian meglátogattok minket idén tavasszal! Folyamatosan tájékoztatunk titeket és reméljük, hogy követni fogtok minket ezen az úton!” 

– írják a bejegyzésben.

Freyja croissant / Fotó: FB
Freyja croissant / Fotó: FB

A Freyja egyébként 2019. február 23-án nyitott, és már az első napon az utcán álltak sorba a croissant-költeményekre kiéhezett helyiek. Azóta a pesti, Szövetség utcai illetve a budai, Vadaskerti utcai egységük is bebetonozta magát a gasztroéletbe.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.