Pékbisztró nyílt a Káli-medence szívében

FRISSÍTVE  Izgalmas gasztrokombó nyílt augusztus 20-án Kővágóörsön: az Andriska Pékbisztró pékség, amely kávézó és reggeliző egyben. Igény van rá, már első nap kígyózó sorok vártak beboccsátásra a bejáratnál.

A helyiek jól emlékeznek: épp 15 éve csukott be ugyanott a település egyetlen péksége, ahová mindenki járt kifliért, zsömléért, kalácsért, kenyérért. Sőt, a falusiak még azt is felemlegették várakozás közben, az milyen isteni volt, ahogy délutánra megmaradt a kenyér, kifli tésztájából egy darab, és abból lángost készítettek Törökék, a hely gazdái. Azonban a pékség egyik napról a másikra bezárt, és Csipkerózsika álmából egy másik Török, nevezetesen Török András és neje, Major Zsófia ébresztette fel. Megvették az épületet, teljesen átalakították, péküzemét a legmodernebb technológiával szerelték fel, a vendégteret kultúráltan berendezték, kis külső terasszal is az előtérben, és nem utolsó sorban munkát adtak benne jónéhány embernek a környékről, ők maguk pedig elköltöztek Pestről Kővágóörsre, teljesen életmódot váltva - és belevágtak életük nagy álmába.

Igaz, a nyitás csúszott jó pár hetet, azonban annak megvalósulása, az Új Kenyér ünnepén tényleg csodásan édes lett. A pult tele finomságokkal, nagyon trendi módon kovásszal készített kenyerekből is bőséges a választék, az árak ugyan az átlagosnál magasabbak, azonban a kereslet óriási, Törökék nyilván megtalálják majd a számításukat. Eggyel azonban biztos számolni kellene: bár nyakunkon a Covid2, és sokan itt ragadtak a Káli-medencében - vagy a saját házukban, vagy bérelnek továbbra is valamely ingatlant a járvány idején -, azonban ha elmúlik a pandémia, és csak a helyiek igényeire szorítkozik majd a Pékbisztró - az árakon érdemes módosítani, mert nem a környékbeli helyi lakosok pénztárcájára szabták és kalkulálták azokat.

Azonban egyelőre biztos sikertörténet a hely: az alapanyagok minőségiek, a kiszolgálás kedves és kultúrált, ugyan maszkban érkező vásárlót, akárcsak eladót a pult mögött, lasszóval sem lehetne fogni, de ez legyen a legkevesebb. Ilyen színvonalú üzletre egyre többre lenne szükség, a környék ma Magyarország egyik legfelkapottabb vidéke, Török Andrásnak és nejének, kisfiúkkal érdemes volt a Balaton-felvidékre költözniük, biztos megtalálják a számításukat, és amikor épp zárva tartanak - akkor a megérdemelt nyugalmukat is. 

x x x

Az írás megjelenését követően Törökék a következő kiegészítő információt küldték szerkesztőségünkbe, annak előremutató tartalma miatt fontosnak tartjuk közlését, íme:

Fontosnak tartjuk még háttérinfomációként megemlíteni azt, hogy a pékség és a termék portfólió tervezésekor alapvető szempont volt számunkra, hogy a helyi és környékbeli lakosokra, és az ő igényeikre is gondoljunk. Nem egy kizárólag turizmusból élő helyet álmodtunk, hanem egy olyat, ahol széles körű vendégkör talál magának olyan termékeket, amiket meg tud, és meg szeretne vásárolni. Nekünk nagyon jó volt látni, hogy a csütörtöki nyitást követően másnap, és harmadik nap is nagyon sok helyi jött vissza, akik nemcsak alap pék termékeket, hanem leveles tésztákat, tortákat is vásároltak, és azt mesélték, nagyon értékelik azt, hogy itt Kővágóörsön hozzájutnak magas minőségű termékekhez, amire hajlandóak is költeni, mert ez számukra eddig nem volt elérhető.


 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: képek forrása: Facebook.com


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.