Pékbisztró nyílt a Káli-medence szívében

FRISSÍTVE  Izgalmas gasztrokombó nyílt augusztus 20-án Kővágóörsön: az Andriska Pékbisztró pékség, amely kávézó és reggeliző egyben. Igény van rá, már első nap kígyózó sorok vártak beboccsátásra a bejáratnál.

A helyiek jól emlékeznek: épp 15 éve csukott be ugyanott a település egyetlen péksége, ahová mindenki járt kifliért, zsömléért, kalácsért, kenyérért. Sőt, a falusiak még azt is felemlegették várakozás közben, az milyen isteni volt, ahogy délutánra megmaradt a kenyér, kifli tésztájából egy darab, és abból lángost készítettek Törökék, a hely gazdái. Azonban a pékség egyik napról a másikra bezárt, és Csipkerózsika álmából egy másik Török, nevezetesen Török András és neje, Major Zsófia ébresztette fel. Megvették az épületet, teljesen átalakították, péküzemét a legmodernebb technológiával szerelték fel, a vendégteret kultúráltan berendezték, kis külső terasszal is az előtérben, és nem utolsó sorban munkát adtak benne jónéhány embernek a környékről, ők maguk pedig elköltöztek Pestről Kővágóörsre, teljesen életmódot váltva - és belevágtak életük nagy álmába.

Igaz, a nyitás csúszott jó pár hetet, azonban annak megvalósulása, az Új Kenyér ünnepén tényleg csodásan édes lett. A pult tele finomságokkal, nagyon trendi módon kovásszal készített kenyerekből is bőséges a választék, az árak ugyan az átlagosnál magasabbak, azonban a kereslet óriási, Törökék nyilván megtalálják majd a számításukat. Eggyel azonban biztos számolni kellene: bár nyakunkon a Covid2, és sokan itt ragadtak a Káli-medencében - vagy a saját házukban, vagy bérelnek továbbra is valamely ingatlant a járvány idején -, azonban ha elmúlik a pandémia, és csak a helyiek igényeire szorítkozik majd a Pékbisztró - az árakon érdemes módosítani, mert nem a környékbeli helyi lakosok pénztárcájára szabták és kalkulálták azokat.

Azonban egyelőre biztos sikertörténet a hely: az alapanyagok minőségiek, a kiszolgálás kedves és kultúrált, ugyan maszkban érkező vásárlót, akárcsak eladót a pult mögött, lasszóval sem lehetne fogni, de ez legyen a legkevesebb. Ilyen színvonalú üzletre egyre többre lenne szükség, a környék ma Magyarország egyik legfelkapottabb vidéke, Török Andrásnak és nejének, kisfiúkkal érdemes volt a Balaton-felvidékre költözniük, biztos megtalálják a számításukat, és amikor épp zárva tartanak - akkor a megérdemelt nyugalmukat is. 

x x x

Az írás megjelenését követően Törökék a következő kiegészítő információt küldték szerkesztőségünkbe, annak előremutató tartalma miatt fontosnak tartjuk közlését, íme:

Fontosnak tartjuk még háttérinfomációként megemlíteni azt, hogy a pékség és a termék portfólió tervezésekor alapvető szempont volt számunkra, hogy a helyi és környékbeli lakosokra, és az ő igényeikre is gondoljunk. Nem egy kizárólag turizmusból élő helyet álmodtunk, hanem egy olyat, ahol széles körű vendégkör talál magának olyan termékeket, amiket meg tud, és meg szeretne vásárolni. Nekünk nagyon jó volt látni, hogy a csütörtöki nyitást követően másnap, és harmadik nap is nagyon sok helyi jött vissza, akik nemcsak alap pék termékeket, hanem leveles tésztákat, tortákat is vásároltak, és azt mesélték, nagyon értékelik azt, hogy itt Kővágóörsön hozzájutnak magas minőségű termékekhez, amire hajlandóak is költeni, mert ez számukra eddig nem volt elérhető.


 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: képek forrása: Facebook.com


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.