Friss perecet kínál az új magyar gyorsétteremlánc

Egy több mint 30 éve működő magyar cégcsoport leányvállalatának üzletfejlesztési terveit támogatja az Széchenyi Tőkebefektetési Alap 49 millió forintos befektetéssel – határozott az Alap igazgatósága. A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel új gyorséttermi szegmens meghonosítását tűzte ki célul a Crown Foods Kft. A BITE bakery café első budapesti üzlete február 13-án nyílik a Nyugati téren.

Egy új magyar bakery café hálózatot kíván kialakítani és elindítani a magyar Thermotechnika csoport leányvállalata, a Crown Foods Kft. a Széchenyi Tőkebefektetési Alap partnerségével. A cégcsoport vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során.

A BITE bakery café elnevezésű étteremlánc megjelenését a társaság közel másfél éve tervezi és készíti elő, ez idő alatt számos piackutatást végzett Magyarországon és külföldön. Az éttermi hálózat olyan újszerű szolgáltatással és termékkel kíván megjelenni a magyar piacon, amely friss, minőségi élelmiszerével kiválóan illeszkedik a hazai fogyasztók elvárásaihoz és ízlésvilágához.

A termékeket egy pékséghez hasonlóan az alapanyok összekeverésétől a készre sütésig a helyszínen végzik. Ez a kategória tőlünk nyugatra, illetve a tengerentúlon egyre elterjedtebb. Friss alapanyagból készülő kelt tésztából, forró, ropogós és omlós perecet és tekercseket kínál majd különböző ízvilágban és kiegészítőkkel. A frissen sütött tradicionális perecformához mártogató szószok széles választékát kínálják majd.

A cégcsoport az eddigi befektetéseken túl 13 millió forintos tőkeemelést hajt végre, amelyet az SZTA befektetése két ütemben egészít ki, mondta el Kiss János a Thermotechnika cégcsoport tulajdonosa.

A társaság számos hasonló amerikai és külföldi márka tapasztalatait is figyelembe vette, illetve átfogó piackutatást végzett több magyar bevásárlóközpontban, alaposan megvizsgálva a gyorséttermi fogyasztói szokásokat. Nyolc hónapi előkészítés és fejlesztés eredményeként született meg a BITE bakery café márka, amely február 13-án nyitja meg első budapesti éttermét. Az első üzletnyitást követően a társaság egy fővárosi üzlethálózat kiépítését tervezi, amellyel mintegy 50 főt foglalkoztathat.

A BITE bakery café üzletek kizárólag nagy forgalmú helyeken, kerülnek kialakításra. Az üzlethálózat megjelenését a cégcsoport gasztronómiai rendezvényeken való megjelenése is segíti. A társaság a tervek szerint a következő 5 évben 8 saját működtetésű éttermet indít el. Az SZTA befektetésére két ütemben kerülhet sor, összesen 49 millió forintos tőkeemelés révén. Az SZTA ezen összeggel 42,86 százalékos részesedést szerez a cégben. A tervek szerint az eredeti tulajdonos az ötödik év végére az SZTA tőkebefektetését hozamokkal növelve fizeti vissza.


Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.