Spanyolország az abszolút favorit, de utazunk északra is

Spanyolország az abszolút favorit, de utazunk északra is 

Körülbelül fele-fele arányban repülünk melegebb vagy a miénkhez hasonló, esetleg hidegebb éghajlatra a következő hónapokban a foglalási adatok alapján. Majdnem minden 5. magyar Spanyolországba vesz repülőjegyet, ez lehet a legnépszerűbb repülős célpont. Európán kívül Egyiptomba utazhatnak a legtöbben, és a foglalási adatok alapján a skandináv országok is népszerűek
Ezek a rejtett költségek drágíthatják meg a repülést

Ezek a rejtett költségek drágíthatják meg a repülést 

Óriási felárakat számíthatnak fel a légitársaságok például azért, ha elmulasztjuk az online becsekkolást - utazás előtt mindenképpen érdemes tüzetesen átnézni a szabályokat.
Hongkongé a világ eddigi legdrágább turisztikai kampánya?

Hongkongé a világ eddigi legdrágább turisztikai kampánya? 

Félmillió ingyen repülőjegyet oszt ki Hongkong külföldieknek, hogy fellendítse a koronavírus-járvány miatt lebénult turizmusát.
Semmi kétség: tovább nő a repülés költsége

Semmi kétség: tovább nő a repülés költsége 

Ne reménykedjünk, még drágább lesz repülni a jövőben – üzeni nekünk a British Airways volt vezérigazgatója, Willie Walsh. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezetője a BBC-nek arról beszélt, szerinte „minden kétséget kizáróan” emelkedni fog a repjegyek ára az üzemanyagköltségek megugrása miatt - írja a Telex.
Rekordmértékben emelkednek a repülőjegyárak

Rekordmértékben emelkednek a repülőjegyárak 

Új fogalommal ismerkedhetünk meg a turizmusban, amit bosszúálló utazásnak nevezett el egy amerikai cég. „Csakazért” is utazunk – hiszen már lehet!  Ennek következtében rekordszintű a repülőjegyek áremelkedése, amit több más hatásnak tudható be.
Elkerülhetetlennek tűnik a repülőjegyek drágulása

Elkerülhetetlennek tűnik a repülőjegyek drágulása 

Az Air France–KLM légitársaság brit igazgatója nyilatkozott erről a BBC-nek. Fahmi Mahjoub szerint a növekvő üzemanyagköltségek és a reptéri díjak növekedése miatt a jegyek ára is emelkedni fog a közeljövőben - írja a hvg.hu a BBC cikke alapján.
Mi az utas joga?  Brüsszeltől várják a választ

Mi az utas joga? Brüsszeltől várják a választ 

Lazíthatnak-e a visszatérítési szabályokon a törölt járatok esetében avagy sem? 12 uniós ország kérte az Európai Bizottságtól, hogy lazítsák a fogyasztóvédelmi szabályokat a járvány miatt törölt járatok esetében.
Vegyen részletre repülőjegyet!

Vegyen részletre repülőjegyet! 

Az utasforgalom élénkítése érdekében bevezeti az Etihad a részletfizetést. Eddig 17 bank csatlakozott a légitársaság programjához.

Jelentősen csökkenhetnek a spanyolországi repülőjegyárak 

A repülőtéri illeték csökkentéséről döntött pénteki ülésén a spanyol kormány, amely hatással lehet a jegyárakra is - közölte Ínigo de la Serna, fejlesztési miniszter a tanácskozást követő madridi sajtótájékoztatón.
145 ezerért már elrepülhetünk Kuala Lumpurba

145 ezerért már elrepülhetünk Kuala Lumpurba 

Újra itt van a Qatar Airways Travel Fesztivál akciója, mesés árakat kínálva a világ utazóinak.

Egyre több funkció az Amadeus Light Ticketing foglalások során 

Az Amadeus folyamatos fejlesztéseinek következő lépéseként már a légitársaságok által e-mailen küldött visszaigazolások preferált nyelvének beállítására is van lehetőség a Light Ticketing foglalások esetén. 

Törölték a Lufthansa-járatát? Így juthat segítséghez 

Többféle segítség és szolgáltatás járhat a légitársaságok utasainak sztrájk miatti járattörlés esetére - mondta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központjának vezetője.

Vádat emeltek egy repülőjegyekkel csaló nő ellen 

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 52 éves kecskeméti nő ellen, aki 2012-ban és 2013-ban egy cég ügyvezetőjeként repülőjegyekre átvett összegeket sikkasztott el, illetve repülőjegyek vásárlásának ígéretével csalt ki 37 sértettől 15 millió forintot - tájékoztatta az a Bács-Kiskun megyei főügyész csütörtökön MTI-t.

Elindítja repülőjegyes üzletágát az Agra utazási iroda 

Az Agra Kulturális Utazási Társaságnál május 11-től akár egyéni utazáshoz is lehet repülőjegyet vásárolni.

Kihagyhatatlan születésnapi repjegyárak az Air Serbiától 

Kihagyhatatlan születésnapi repjegyárak az Air Serbiától

Három napig olcsóbbak a repülőjegyek 

Szeptember 17-éig tart a Qatar Airways háromnapos villámkampánya, melynek keretében 20 százalékkal olcsóbban kínálják a repülőjegyeket a világ minden részébe.

Furcsa új poggyászszabályok a Wizz Airnél 

A Wizz Air a közelmúltban módosította üzletszabályzatát, és az utazási irodák számára kötelezővé tette olyan szolgáltatás igénybevételét is, amire nem feltétlenül van szüksége az utasnak, így növelve meg a jegyárat.

Csinálj selfie-t, repjegyet nyerhetsz! 

A feladat egyszerű, a határidő június 9., a nyeremény két világkörüli repülőjegy!

Ekkor a legolcsóbb a repülőjegy! 

Végre megérkezett a tudományos válasz arra a kérdésre, hogy egy járat indulása előtt hány nappal érdemes lefoglalni a repülőjegyet ahhoz, hogy a legolcsóbban jussunk hozzá. A kutatás csak az Egyesült Államokból induló gépekre terjed ki.

A bukarestieknek olcsóbb a city-break Londonban, mint Kolozsváron 

Pedig vonzó áron szívesen mennének a Kincses Városba is.

Becsődölt légitársaságnak is vissza kell fizetnie a jegy árát 

Az elfogadás előtt álló európai uniós jogszabálytervezet értelmében hiába kerül a légi fuvarozó fizetésképtelen helyzetbe: a csődje, tevékenységének felfüggesztése vagy beszüntetése miatti járattörléskor ugyanúgy köteles lesz a jegyárak visszatérítésére, átfoglalásra és ellátásra is - tájékoztatott a FEOSZ, Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.

Ha a Ryanair és a Google összefog, 

A jegykeresési, választási és vásárlási szokásokat teljesen átalakító rendszeren dolgozik együtt a Google és az ír Ryanair. A változások már március végén jöhetnek - mondta a légitársaság vezérigazgatója a Sunday Independentnek.

Januártól csökkenhetnek a repülőjegy-kiállítók terhei 

Jövőre jelentős mértékben, akár 20-50%-kal csökkenhet a repülőjegy-kiállító utazási irodák által az IATA részére fizetendő garancia mértéke – tudtuk meg a Magyar Utazásszervezők és –közvetítők Szövetségétől (MUISZ).

Párizs és New York a magyar utazók kedvence 

A magyar utazók 2013 első 5 hónapjában európai desztinációk közül Párizsba, a tengerentúli desztinációk közül New Yorkba vásárolták a legtöbb repülőjegyet, a Pelikan.hu repjegyfoglaló portál adatai szerint.

Spontán utazást támogató magyar startup 

Világszerte már több mint hárommilliószor használták a magyar fejlesztésű, spontán utazást támogató Drungli.com-ot. Az elérhető repülőjegyeket ár szerint listázó oldal segítségével eddig a legtöbben Párizsba, Barcelonába és Milánóba foglaltak jegyet random utazásukhoz, míg Budapestre Brüsszelből ruccantak ki a legtöbben.  

Nem vizsgálják Moszkvában a Kazahsztánig utazó Aeroflot utasok bőröndjeit 

A Sheremetyevo-i repülőtér tájékoztatása alapján a Kazahsztánba utazó - Sheremetyevo repülőtéren átszálló azon utasok, akik nem rendelkeznek az Orosz Föderáció területére való belépéshez érvényes okmánnyal, feladhatják a csomagjaikat kazahsztáni célállomásukig.

A jövő a Travelport szerint 

Az idén nem nő a magyar GDS-piac, hosszabb távon viszont jelentős növekedési potenciállal rendelkezik hazánk és a régió – állítja a Travelport lapunknak nyilatkozó marketingigazgatója.

A Malév eltűnése miatt csökkent a repülőjegy-forgalom 

Az év első hét hónapjában tovább csökkent az utazási irodák által a hagyományos légitársaságok járataira eladott repülőjegyek értéke Magyarországon.

Franciaország helyett Svédországban landolt 

Csak félúton döbbent rá, hogy rossz gépre szállt fel az az utas, aki Cornwalból tartott volna Franciaországba. Ehelyett végül Svédországban ért földet a Ryanair járatával. 

Diszkriminatív repjegyárak 

A légi utasokat még mindig érheti hátrányos megkülönböztetés vásárláskor, attól függően, melyik országban foglalták a jegyet, holott az EU tiltja az ilyen jellegű diszkriminációt, közölte lapunkkal a GEBTA (Gulid of European Business Travel Agents) . 

Debrecen: együttműködik a reptér és az egyetem 

Jegyirodát nyit a Debreceni Egyetemen (DE) az Airport Debrecen Kft.; az erről szóló szándéknyilatkozatot Fábián István rektor és Meleghegyi Tamás ügyvezető igazgató csütörtökön írta alá az egyetemen.

Új repülőjegy üzletág-igazgató a Weco-Online Kft.-nél 

Holczinger Zoltán tölti be 2012. május 2-től a Weco-Online Kft. újonnan kialakított repülőjegy üzletág-igazgatói pozícióját.

Új repülőjegyes vezető a Vistában 

Távozik a Vistából a repülőjegy értékesítésért felelős szakmai vezető, Tóth Attila.

Magasabb repülőjegy árakkal fizetünk a Malév kieséséért? 

A Malév kiesésével egyes vonalakon megszűntek a párhuzamosságok és maradtak a korábbi vetélytársak monopolhelyzetben, mely az árakon is érezteti hatását. Olyannyira, hogy a repjegy akár „elrettentő hatású” is lehet; megsínyli mind a beutazó, mind pedig a kiutazó turizmus.

1000 jegyet osztott szét a Ryanair 

Ezer ingyen repülőjegyet ajándékozott Valentin-nap alkalmából a Ryanair, amely jövő héttől 32 új útvonalat üzemeltet.

MUISZ: február 15. után helyreállíthatatlan lesz a magyar érdekek védelme 

Levélben fordult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárához a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) és a IATA Repülőjegy-értékesítő Irodák Magyarországi Egyesülete (IRIME), hogy felhívják a figyelmet a Malév leállása kapcsán az utazási irodákat és utasokat érintő problémákra, tájékoztatta lapunkat a MUISZ. 

A bankkártyások visszakapják a repjegy árát 

Minden bankkártyával Malév-jegyet vásárló visszakapja a repülőjegy teljes árát, azok is, akik későbbi időpontra váltottak jegyet - közölte a Magyar Bankszövetség hétfőn az MTI-vel.

A fogyasztóvédők szerint visszajár a repülőjegy ára 

Visszajár a repülőjegy ára a Malév csődje esetén, mert a megvásárolt repülőjeggyel rendelkező utasok számára járattörlés történik - hívta fel a figyelmet Baranovszky György, a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) szakértője.

Megszűnik az AllAmerica Airpass 

2012. január 31-től a Hahn Air megszünteti az AllAmerica Airpasst.

A japán ingyenjegyekre még várni kell 

Jelenleg kormányzati jóváhagyásra vár a program és a regisztrációs weboldal beindítása, ahol az ingyenes repülőjegyekért lehet majd pályázni.

Nyerjen ingyenes utat Japánba! 

10 000 ingyenes repülőjegyet ajánl fel Japán azoknak a külföldi turistáknak, akik az országba látogatnának jövőre, hogy felpörgessék az ország turizmusát.

Vigyázat, újabb repjegyes csaló! 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a képen látható személy ellen, adta hírül honlapján a rendőrség.

Megéri minél hamarabb repülőjegyet foglalni az airBaltic légitársaságnál 

Mostantól olcsóbban árusítja Business Class jegyeit a légitársaság.

Elindult a Malév új utazástervezője 

Hétfőn délelőtt indította el legújabb, ügyfélközpontú utazástervezőjét a Malév. 

A fedélzeten árul repjegyet az airBaltic 

Egyedülálló ötlettel rukkolt elő a május közepétől Budapestet is repülő aiBaltic: út közben is árulja menetjegyeit az összes járatán - tájékoztatta a Turizmus Online-t a légitársaság.

Új társaságok a Hahn Airnél 

A Hahn Air 3 újabb partnerrel kötött szerződést.

Elkapták a repjegyes haramiát 

Vádat emelt az V. és XIII. kerületi ügyészség P. István ellen, aki a vád szerint repülőjegyekkel követett el csalást; az utasok csak a repülőtéren tudták meg, hogy nincs is jegyük - közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn,

Fény az alagút végén? 

Tavaly több repülőjegyet adtak el a menetrendszerinti légitársaságok járataira a magyarországi utazási irodák, mint 2009-ben, az értékesítés árbevétele is közel 10%-kal nőtt, ugyanakkor a forgalom a 2008. évit meg sem közelítette.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!