Ilyen lesz az ünnepi vonatmenetrend

Ilyen lesz az ünnepi vonatmenetrend 

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje.
Légkondícionált kényelemben az Adriára

Légkondícionált kényelemben az Adriára 

A nyári utazási főszezonban Budapest és Zágráb között naponta két pár nappali és egy pár éjszakai vonat közlekedik. Az éjszakai nemzetközi járat a tengerpartra, Splitig közlekedik. Az Agram és Gradec nappali expresszvonatok a Déli pályaudvarról reggel és kora délután indulnak.

A vonatok karácsonykor is járnak 

Karácsonykor és év végén változik a vonatok közlekedési rendje. A könnyebb eljutás érdekében mentesítő vonatok is indulnak, az InterCity-vonatokhoz pedig a helyjegyek igénylésének figyelembevételével plusz kocsikat kapcsol a vasúttársaság. Az utasok az ünnepi időszakban is csaknem napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel. A menetjegyek vásárlásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni - tájékoztatott közleményben a MÁV.
Még nyolc KISS jön

Még nyolc KISS jön 

Újabb nyolc darab emeletes KISS motorvonat szállításáról írt alá szerződést a MÁV-START Zrt. és a Stadler Bussnang AG a Dunakeszi Járműjavító Kft. telephelyén, ahol hamarosan elkezdődik a már korábban megrendelt 11 KISS jármű kocsijainak összeszerelése. Az aláírási ünnepségen bemutatták az első fényezett kocsiszekrényt is. A motorvonatok várhatóan 2019 végétől szállíthatnak utasokat a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalakon.

2018 legrendezettebb vasútállomása: Ófehértó! 

Ófehértón ma ünnepélyes keretek között felavatták „A legrendezettebb vasútállomás 2018” emléktáblát. A MÁV idén nyáron kiírt országos versenyét 45 vasútállomás közül az ófehértói nyerte - közölte kedden a MÁV.

Budapest-Munkács járat indul 

December 9-én, 7:23-kor elindult az első közvetlen Budapest–Munkács InterCity-járat a Nyugati pályaudvarról - közölte vasárnap a MÁV.

Cluj és Wien via Magyarország 

Vasárnap lép életbe a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje, amelynek egyik fontos újdonsága, hogy az utasok a nemzetközi összeköttetésben egy új járattal, a Transilvania EuroCity-vel utazhatnak a Kolozsvár–Budapest–Bécs vonalon - közölte hétfőn a MÁV.
Az alkotók falfestményeit tartsa mindenki tiszteletben!

Az alkotók falfestményeit tartsa mindenki tiszteletben! 

A MÁV „Színezd újra! Alkotói Napok 2018” című aluljárófestő-pályázatának keretében Bicskén és Mendén elkészült a gyalogos aluljárók dekorációs festése. Közben Tárnokon megszépült az aluljáró és a zajvédő fal is - közölte hétfőn a MÁV.
Rövidülhet a Budapest-Munkács vasúti menetidő

Rövidülhet a Budapest-Munkács vasúti menetidő 

Jövő héten tárgyalnak a fővárosban a Budapest-Munkács menetrend szerinti járat indításáról, a tarifáról, a végleges menetrendről és a költségek megosztásáról a MÁV-csoport és az Ukrán Vasutak (UZ) szakértői - közölte a MÁV-Start csütörtökön.
Így holnap hajnalban újraindulhat a közlekedés

Így holnap hajnalban újraindulhat a közlekedés 

A Budapest-Déli pályaudvar mintegy 150 szakember közreműködésével és 25 munkagéppel zajló karbantartása ütemezés szerint fejeződik be ma este, így holnap hajnalban újraindulhat a közlekedés. A 477 millió forintba kerülő, I. ütemben megvalósult munkálatoknak köszönhetően megelőzhető a sebességkorlátozások bevezetése, felére csökkenhet a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma - közölte szerdán a MÁV.

Hónap végéig rövidebb a gyermekvasút 

Keddtől október végéig rövidebb útvonalon közlekedik a gyermekvasút, a vonatok csak Szépjuhászné és Széchenyihegy állomás között járnak pályakarbantartás miatt - közölte a MÁV hétfőn.

Desiróval a Hortobágyon át 

Korszerű Desiro dízel motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-START Kelet-Magyarországon, a motorvonatok hétfőtől közlekednek a Debrecen-Nagykereki és a Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony vonalon - közölte a MÁV-Start Zrt. hétfőn.

300 millióért viszik el a MÁV területéről az illegális hulladékot 

Háromszáz millió forint értékű keretszerződést írt alá a MÁV a vasúti területeken létrejött illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében. A jogellenesen keletkező hulladéktömeg gyors elszállítása mellett a vasúttársaság a környezettudatos magatartás fontosságára hívja fel a figyelmet, és aktívan részt vesz az illegális szemételhelyezés megszüntetése érdekében szükséges jogszabály-módosítások előkészítésében - közölte csütörtökön a vasúttársaság.

Festene MÁV-aluljárót? 

Jövő hét szerda éjfélig lehet jelentkezni a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Színezd Újra! Alkotói Napok 2018. című pályázatára. A múlt évben sikerrel megrendezett versenyhez hasonlóan a vasúttársaság gyalogos aluljáróinak dekorációs festésére vállalkozhatnak az alkotók - közölte csütörtökön a vasúttársaság.

580 milliót hagyott az utasok zsebében a MÁV 

Több mint 580 millió forintot hagyott az utasok zsebében a MÁV-START az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt vasúti jegyekre adott 5, 10, 20 százalékos kedvezmények révén. Az online megváltott vonatjegyek növekvő népszerűségének köszönhetően 275 millió forinttal több menetdíjbevételt könyvelhetett el eddig a vasúttársaság - közölte szerdán a MÁV.

Megvan a véleménye a MÁV üzletszabályzatáról? 

A decemberi menetrendváltáskor megváltozik a MÁV-START üzletszabályzatának több pontja. A vasúttársaság közzétette a honlapján a tervezett módosításokat, amelyeket szeptember 22-éig bárki véleményezhet - közölte szerdán a vasúttársaság.

Ha elmulasztotta, pótjegyet fizet 

2018. szeptember 1-jétől új jegyvásárlási szabályok lépnek életbe a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre - hívta fel szerdán a figyelmünket a változásra a MÁV.

Fessen vasúti aluljárót! 

A múlt év sikerére tekintettel ismét meghirdeti aluljárófestő pályázatát a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Idén a korábbinál szélesebb alkotói kört szólít meg a vasúttársaság; az öt vidéki és egy budapesti helyszínt érintő programba 12. életévét betöltött egyéni és csoportos alkotók jelentkezését várják - közölte szerdán a vasúttársaság.

Kötött pályán a Szigetre 

Ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START azoknak, akik az augusztus 8. és 15. között zajló Sziget Fesztiválra utaznak. A kedvezmény igénybe vehető a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, illetve Kelenföld, Kőbánya-Kispest és Zugló állomásokra induló vonatokra, bármely belföldi állomásról. A Sziget ideje alatt nappal a megszokottnál sűrűbben indítja és éjjel is közlekedteti a H5-ös (szentendrei) járatokat a MÁV-HÉV - tájékoztatta kedden szerkesztőségünket a társaság.

A MÁV-val a kutya sem egyeztetett a Teleki Blanka utcai aszfaltozásról 

Bizonyára nem mi vagyunk az egyetlen portál, amelyik ezúttal voltáztatás nélkül használja egy MÁV-közlemény címét, de ezúttal tényleg abban a van a Kutya elásva. Közleményben reagált a vasúttársaság Kétfarkúék civil kezdeményezésére. Az MKKP látva, hogy az említett utcán, a Máv üzemterületén lévő kerékpár-útszakaszon évek óta nem történik jövőbe mutató, kerékpárkímélő felületváltozás, maga kezdett akcióba. A történet jelen állása meglehetősen régióspecifikus.

A Tisza-tó leuralja a MÁV kerékpárjegy értékesítéseit 

Idén az első fél évben 10 százalékkal, több mint 210 ezerre nőtt a vasúttársaság által értékesített kerékpárjegyek száma, az ebből származó nettó árbevétel pedig mintegy 7 százalékkal emelkedett. A számok azt mutatják, hogy az utasok körében egyre népszerűbb a vasúti kerékpárszállítás - tudtuk meg kedden a vasúttársaságtól.

Instázik a vasút 

Twitter-oldalának tavalyi indulása után az Instagramon is igyekszik összekötni egymással a vonatozás rajongóit a MÁV - közölte a MÁV.

Csökken a sztrájkolók lelkesedése 

A szakaszos munkabeszüntetés 33. napján a vasutasok 9,87, de a mozdonyvezetőknek még 38 százaléka nem vette fel a munkát. A szuperexpresszek (TGV) 90 százaléka, a többi vonatnak mintegy kétharmada közlekedett. 

Hív a vasút, vár a Balaton! 

Június 16-ától, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok a Balatonra - közölte szerdán a MÁV.

Budapest-Belgrád gyorsvasúti vonal 

A  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Budapest-Belgrád vasútvonal háromoldalú projektjéről először a kínai nemzeti fejlesztési és reformbizottság alelnökével, Ning Csi-csövel tárgyalt egy kétoldalú megbeszélésen. Ezután volt a háromoldalú magyar-szerb-kínai kormányközi munkacsoport hetedik ülése.

Szükség van a vasúti reformra 

 A nemzetgyűlés után kedden a szenátus is elfogadta nagy többséggel első olvasatban az állami vasúttársaság (SNCF) reformját előíró törvénytervezetet, amely ellen a szakszervezetek több mint két hónapja gördülő sztrájkkal tiltakoznak.

A Dunakanyar legfelsőbb városa gyorsabban elérhető 

A Budapest–Esztergom vonalon, május 20-án, vasárnaptól a villamos üzemű FLIRT motorvonatok jobb menetdinamikáját kihasználó zónázó menetrendet vezet be a MÁV-START. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökken a menetidő a Nyugati pályaudvar és Esztergom között.

Rendőrkézen a jegyvizsgáló bántalmazója 

A MÁV-csoport múlt héten adott tájékoztatást arról, hogy április 15-én, hajnalban egy Lajosmizsére tartó személyvonaton brutálisan bántalmaztak egy jegyvizsgálót, akit az esetet követően súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Az emberkedő haramiát hamar elfogták.

Harmadával csökkent a balesetek száma a vasúti átjárókban 

Az első negyedévben az előző évi huszonhétről tizennyolcra, azaz 33 százalékkal csökkent az ütközések, gázolások száma a vasúti átjárókban. Idén március végéig egy halálos, egy súlyos és öt könnyű sérüléssel járó baleset történt, mindegyik jól működő sorompóval biztosított átjáróban. 2017-ben a MÁV biztonsági szakemberei – gyakran a rendőrséggel közösen – csaknem kétszázszor tartottak forgalombiztonsági ellenőrzést a sorompóknál; hasonló kampányakciókra idén is lehet számítani - közölte csütörtökön a MÁV.

Folytatódik a francia vasúti sztrájk 

A francia nemzetgyűlés kedden nagy többséggel elfogadta az állami vasúttársaság (SNCF) reformját előíró törvénytervezetet. A parlament 577 fős alsóházában a jelen lévő képviselők közül 454-en szavaztak igennel 80 ellenében. A szakszervezetek újabb sztrájknapokat hirdettek szerdára és csütörtökre.

Suhan a szerelvény 

A pályafelújításnak és villamosításnak köszönhetően április 9-től elektromos FLIRT-szerelvények közlekednek a Budapest–Esztergom vonal teljes szakaszán a dízel motorvonatok helyett. A jelenlegi menetrend várhatóan május 20-ig marad érvényben, akkortól viszont 62 perc alatt el lehet jutni Budapestről Esztergomba a gyorsított vonatokkal - közölte kedden a MÁV.

Húsvétkor még a vonat is máshogy jár 

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. Ma a pénteki, 30-án a szombati, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - figyelmeztetett a MÁV.

2019 végén jön Vácra a KISS 

A 2019-es év végére, a váci szakaszon Magyarországon elsőként fognak járni a Stadler KISS emeletes motorvonatok — tájékoztatott az MTI.

Mi lesz a Budapest-Belgrád vasúttal? 

Nem láttak még hozzá a Budapest–Belgrád közötti vasúti összeköttetéshez tartozó Budapest–Kelebia-vasútvonal felújításához - írta a vg.hu a a projekt előkészítésére létrehozott Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt.-től kapott értesülésre hivatkozva.

Korszerűsítik a Kelenföld-Százhalombatta vasúti szakaszt 

Több mint 51 milliárd forintból korszerűsítik a Kelenföld-Százhalombatta közötti, 20,5 kilométeres vasúti vonalszakaszt, a fejlesztésnek köszönhetően 2020 végétől óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok - hangzott el a korszerűsítési projekt alapkőletételén szerdán, Budapesten.

A pécsi és a soproni vasúti járatokat is érinti a pályazár 

Pályazár lesz érvényben május 17-től június 1-ig a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, emiatt több vonat is módosított menetrend szerint közlekedik.

Hamarosan ilyen emeletes vonatokon utazhatunk itthon 

A magyar vasút életében kiemelt jelentőségű keretmegállapodást írt alá a MÁV-START Zrt. és a Stadler Bussnang AG. Ezzel belátható közelségbe kerül a vasúti személyszállítás fejlesztésének következő állomása, az első kétszintes személyszállító járművek forgalomba állítása 2019 tavaszán.

Leállt a linzi pályaudvar nemzetközi és helyi vasútforgalma 

Kábeltűz miatt teljesen megbénult a felső-ausztriai Linz pályaudvarának forgalma pénteken kora reggel, a leállás a nemzetközi és a helyi vonatforgalmat is érinti.

Rövidülnek a menetidők a magyar-osztrák vasútvonalon 

Határon átnyúló osztrák-magyar vasúthálózati és közúti infrastruktúrafejlesztésről szóló koncepciót mutatottak be a burgenlandi Pándorfaluban (Parndorf) szerdán.

Jelentős változások lesznek az esztergomi vasútvonalon 

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. Három hétvégén péntek estétől hétfőn hajnali 3:00 óráig Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Húsvétkor nem lesznek korlátozások.

Ismét közlekedhetnek a vonatok Magyarország és Románia között 

Befejeződött a romániai vasutas sztrájk, így Magyarország és Románia között már mindegyik határállomáson közlekedhetnek a menetrend szerinti nemzetközi vonatok - közölte a Mávinform szerda este.

Magyarországra tartó vonatot is érint a román vasutassztrájk 

Spontán munkabeszüntetést kezdtek szerda reggel a román államvasutak (CFR) alkalmazottai, amely több mint 140, köztük két Magyarországra tartó nemzetközi vonat leállítását okozta.

Megkezdte működését a Hungrail Vasútakadémia 

Megkezdte működését a Hungrail Vasútakadémia, amely a vasúti alágazat versenyképességének növelését és magas színvonalú szakemberképzését támogatja - közölte a vasutas szakmai szervezet.

Ilyen lett a felújított kaposvári vasútállomás 

Kaposváron – a műemlékvédelmi szempontok szerinti felújításnak köszönhetően – már eredeti szépségében pompázó pályaudvar fogadja a vasúton utazókat, a kaposváriakat, somogyiakat és a városba érkező sok ezernyi turistát, színházlátogatót.

Így készül a nyárra a MÁV-START 

A MÁV-START a nyári turisztikai főszezonban gyakoribb és gyorsabb utazást biztosít a balatoni vonalakon, amelyeken több légkondicionált járművet és bicikliszállító kocsit állít forgalomba, a nemzetközi úticélok közül pedig a nyári főszezonban naponta indulnak vonatok Magyarországról Splitbe, Rijekába és Koperbe. A montenegrói Bar településre, a bulgáriai Burgaszba és Várnába pedig hetente kétszer lehet vonattal eljutni - közölte az Utazás kiállításon az újdonságait bemutató vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Budapest-Belgrád, Ferihegy és a többiek: 1500 milliárd vasútfejlesztésre 

Több mint 1500 milliárd forintnyi vasútfejlesztés indul el vagy fejeződik be a következő években hazai és európai uniós forrásokból, valamint kínai hitelből - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Velencén, a X. Kő- és Kavicsbányász Napok konferencián.

Felújítja elöregedett vasúti parkját Szlovénia 

A szlovén vasutak (SZ) 50 millió euró hitelből, valamint saját forrásból 2030-ig felújítja vasúti parkját - közölte a helyi sajtó szerdán.

Közvetlen vonatok indulnak Pécsről a mohácsi busójárásra 

Átszállás nélkül juthatnak el február 26-án Pécsről Mohácsra, a mohácsi sokácok hagyományos, télbúcsúztató, tavaszköszöntő népszokására a busójárásra utazók.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!