Ezek a Food Truck Show 2023-as adatai

Ezek a Food Truck Show 2023-as adatai 

Kiderült, a mozgó ételárusítás a gasztro-üzletág továbbra is sikeres változata: 40 százalékkal több helyszínre és rendezvényre hívták őket a 2023-as szezonban. 30 városba települt ki a jelenleg 150 darab food truck, így a kereskedők 10-15 százalékos, a Food Truck Show pedig 30-40 százalékos forgalomnövekedéssel zárta a 2023-as évet. Az áremelkedés és az ezzel járó haszonkiesés azonban a kereskedőket is komoly kihívás elé állítja majd a télen.
Klasszis TopDesign 2023: érkeznek a pályázatok

Klasszis TopDesign 2023: érkeznek a pályázatok 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.
Nébih-tapasztalatok street food egységek vizsgálata során

Nébih-tapasztalatok street food egységek vizsgálata során 

A megújult és kibővített nyári szezonális ellenőrzések során a street food vendéglátó létesítményeket is kiemelten ellenőrizték az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők, eközben számos hiányosságra derítettek fényt, áll társlapunk, az Mfor.hu hírében, a Nébih jelentése alapján.
A street food az energiaválság nagy nyertese?

A street food az energiaválság nagy nyertese? 

A megnövekedett munkaerő-, és alapanyagköltségek, valamint az elszállt energiaárak idén is kihívás elé állították a vendéglátóipart. A piaci helyzet hatására 30-40%-kal nőttek az árak, a haszonkulcs jelentősen csökkent, de a street food továbbra is talpon maradt. A fogyasztási szokásokban azonban érezhető volt a különbség az ország keleti és nyugati régiója között.
Street food vendéglátóhelyet függesztett fel a Nébih

Street food vendéglátóhelyet függesztett fel a Nébih 

Felfüggesztette egy fővárosi street food ételeket kínáló vendéglátóhely tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután ellenőrzésekor súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel - tájékoztatta a Nébih az MTI-t.
Toszkán fogásokat kínáló menő hely is beállt a street food sorba

Toszkán fogásokat kínáló menő hely is beállt a street food sorba 

A 20 éves Trattoria Toscana Budapest egyik rég bejáratott vendéglátóhelye. Olasz séfjük, a tulajdonosokkal egyetértésben, most új vállalkozásba kezdett. 

Kedvenc street foodot választanak a győriek 

Az év legrövidebb éjszakáin kiderül, melyik street food a győriek kedvence. A hétvégi Food Truck Show-n kóstolófogásokkal is készülnek a kocsik, a helyiek vasárnapig voksolhatnak a szerintük legízletesebb street food-ra. A június 20-tól 23-ig tartó gasztrofesztiválon gourmet fogásokkal is készülnek: többek között szarvasgombás burgert, holland waffelt és vaddisznóhúsos szendvicset is kóstolhatnak a látogatók.
Pakk Csomagolás-dizájn verseny

Pakk Csomagolás-dizájn verseny 

A vendéglátóhelyi csomagolások mellett idén új kategóriaként az egyre színesebb kínálattal rendelkező Street Food csomagolásokat is várjuk a versenyre.
Büfékamion-konvojjal demonstrálnak a street-foodosok

Büfékamion-konvojjal demonstrálnak a street-foodosok 

Látványos felvonulásra készülnek a magyar street foodosok. Május 4-én 20-30 büfékocsi hajt keresztül az Erzsébet hídon rendőri kísérettel, hogy a truck-ok működésének belvárosi engedélyeztetésére hívják fel a figyelmet. A demonstráció 14 és 15 óra között zajlik, a büfékocsik a Citadellától az Astoriáig vonulnak majd konvojban.

Egyre népszerűbbek Magyarországon az utcai ételek 

A Street Food Egyesült tudja ennek az okát.

Nem tiltják be az utcai kifőzdéket Bangkokban 

A brit Telegraph riogatta az olvasókat azzal, hogy Bangkokban betilthaják az utcai kifőzdéket. Több se kellett a Bangkoki Turisztikai Hivatalnak (TAT), azonnal állásfoglalást kért a városvezetéstől (BMA), ahol leszögezték: szó sincs betiltásról.

Közeledik a Street Food Éjszakája 

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája.

Életmódváltás miatt terjedt el a street food 

A Street Food Egyesület elnöke szerint életmódváltás miatt terjedhetett el világszerte, így Magyarországon is a street foodot, vagyis utcai ételeket kínáló helyek száma.

3D-s fényfestés és street food az idei advent sztárjai a Bazilikánál 

A Szent István téri adventi vásár idejére varázslatos karácsonyi városrésszé változik a Bazilika környéke. Az ünnepváró hangulatú, karácsonyi fényekbe öltözött világba november utolsó hétvégéjétől léphetnek be, ahol öt héten keresztül közel 200 programmal, 80 kiállító kézműves termékeivel, a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez. Esténként a Bazilika monumentális homlokzatának 3D-s fényfestésében gyönyörködhetnek, a kicsiket idén is hatalmas koripálya várja a 9 méteres karácsonyfa körül, de süthetnek mézeskalácsot is a vásárban, és mindenki együtt rophatja hétvégenként a táncházban. Az új évi hagyományokat követve január elsején Lencse Napot tartunk, ahol a szerencsehozó újévi étel – többféle receptúrával elkészítve – minden gasztro kiállítónál és street food árusnál kapható lesz.

Újdonságokkal vár 9. Street Food Show 

Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Street Food Show-t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvége keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus, kitelepül a Belvárosi Piac Giannival, Szabó Győzővel, Bíró Lajossal, jön Lakatos Márk a tihanyi Lakatos Műhellyel és az erőteljes sörfelhozatal mellett borokat, koktélokat, pálinkákat, pezsgőket is töltenek.

Egymilliárd Megawatt - újdonságok a sörpiacon 

Negyven új magyar sörkülönlegességet mutatnak be a péntektől vasárnapig tartó 10. Főzdefeszten a fővárosi Felvonulási téren.

Újdonságokkal jön idén a Főzdefeszt + Street Food Market 

Szeptember 4-6 közt a városligeti Olof Palme sétányon idén is megrendezik a Főzdefesztet.

Főzdefeszt és Street Food Show 

Szeptember 20-21-én ismét új helyszínen, az Andrássy úton jelenik meg a főváros legnagyobb gasztrofesztiválja, a Street Food Show-val felturbózott Főzdefeszt. Ezen a hétvégén az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Napnak köszönhetően a Clark Ádám tértől a Vajdahunyad várig gyalog lehet végigsétálni Budapest szívén.

Duna Parti Piknik a partra vetett Bálnánál 

2014. március 6-án, azaz az idei torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a Budapesti Duna Parti Piknik, amely egészen 2014. március 9-éig várja látogatóit a Duna parton - hangzott el a március 3-én tartott sajtótájékoztaton, amelynek a Jónás Kézműves Sörház biztosított helyszínt. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!