Duna Parti Piknik a partra vetett Bálnánál

2014. március 6-án, azaz az idei torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a Budapesti Duna Parti Piknik, amely egészen 2014. március 9-éig várja látogatóit a Duna parton - hangzott el a március 3-én tartott sajtótájékoztaton, amelynek a Jónás Kézműves Sörház biztosított helyszínt. 

Először kerül megrendezésre A Bálna Budapest területén a négynapos gasztrofesztivál, ahol bemutatkoznak az ország legkiválóbb streetfood ételei, kézműves italok, valamint az „Év Hala” címet elnyert magyar bucó is. 

A hétfő reggeli sajtótájákoztatón Necz István a Budapesti Duna Parti Piknik szervezője köszöntötte a sajtó munkatársait, majd a a Jónás Kézműves Sörház és a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselője ismertette a négynapos fesztivál bőséges kínálatát. 

A szervezők kulturális programokkal, könnyűzenei koncertekkel, valamint ismeretterjesztő előadásokkal várják a látogatókat. Köztük a hölgyeket, akiknek Nőnap alkalmából szombaton különleges meglepetésekkel készülnek. A fesztiválra ingyenes a belépés, a látogatók csütörtökön fél áron vásárolhatnak a kijelölt kiállítók ételkínálatából. A vállalkozó szelleműek számára szombaton a Mahal Szövetséggel karöltve halászléfőző versenyen is kipróbálhatják magukat. 

A HALadás színpadon mindkét nap könnyűzenei koncertek és utcabál fogadja az érdeklődőket. Vasárnap a Poroszlói Ökocentrum segítségével az őshonos és a mai halfajokról ingyenes ismeretterjesztő előadáson is részt vehetnek a vendégek. A Halbazár mellett a Bálnában kiállított, kézzel faragott Budapest makett, több festő- és fotóművész kiállítása is megtekinthető. A gyerekeket az Égbolt kiállítás, játszóház és rajzszakkör várja. 

 

 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.