Duna Parti Piknik a partra vetett Bálnánál

2014. március 6-án, azaz az idei torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a Budapesti Duna Parti Piknik, amely egészen 2014. március 9-éig várja látogatóit a Duna parton - hangzott el a március 3-én tartott sajtótájékoztaton, amelynek a Jónás Kézműves Sörház biztosított helyszínt. 

Először kerül megrendezésre A Bálna Budapest területén a négynapos gasztrofesztivál, ahol bemutatkoznak az ország legkiválóbb streetfood ételei, kézműves italok, valamint az „Év Hala” címet elnyert magyar bucó is. 

A hétfő reggeli sajtótájákoztatón Necz István a Budapesti Duna Parti Piknik szervezője köszöntötte a sajtó munkatársait, majd a a Jónás Kézműves Sörház és a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselője ismertette a négynapos fesztivál bőséges kínálatát. 

A szervezők kulturális programokkal, könnyűzenei koncertekkel, valamint ismeretterjesztő előadásokkal várják a látogatókat. Köztük a hölgyeket, akiknek Nőnap alkalmából szombaton különleges meglepetésekkel készülnek. A fesztiválra ingyenes a belépés, a látogatók csütörtökön fél áron vásárolhatnak a kijelölt kiállítók ételkínálatából. A vállalkozó szelleműek számára szombaton a Mahal Szövetséggel karöltve halászléfőző versenyen is kipróbálhatják magukat. 

A HALadás színpadon mindkét nap könnyűzenei koncertek és utcabál fogadja az érdeklődőket. Vasárnap a Poroszlói Ökocentrum segítségével az őshonos és a mai halfajokról ingyenes ismeretterjesztő előadáson is részt vehetnek a vendégek. A Halbazár mellett a Bálnában kiállított, kézzel faragott Budapest makett, több festő- és fotóművész kiállítása is megtekinthető. A gyerekeket az Égbolt kiállítás, játszóház és rajzszakkör várja. 

 

 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg

Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg 

A Jammertal Borbirtok nem csak magát helyezte fel az elit vörösborok világtérképére, hanem a Villányi borvidék terroirját is - erről is beszélgetünk Varjas Sarolta Judittal, a Borbirtok alapító-társtulajdonosával.
Teltház a Nivegy-völgyi Borpikniken

Teltház a Nivegy-völgyi Borpikniken 

A kétszáz főben maximalizált rendezvényre már elővételben elfogytak a belépőjegyek.
Eldőlhet a Vár-béli patinás cukrászdák sorsa

Eldőlhet a Vár-béli patinás cukrászdák sorsa 

 A Ruszwurm és a Korona Cukrászda helyzetének rendezése visszafordíthatatlan, azonban az új polgármester két lehetséges megoldást ajánlott.
Az erdő csirkéje lesz 2025-ben az év gombája

Az erdő csirkéje lesz 2025-ben az év gombája 

Az internetes szavazás eredményeként jövőre az Év Gombája a kevéssé ismert sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) lesz, amely sokféleképpen felhasználható.
Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre

Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre 

A versenyen a világ legjobb szakácsai találkoznak.
Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.