Duna Parti Piknik a partra vetett Bálnánál

2014. március 6-án, azaz az idei torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a Budapesti Duna Parti Piknik, amely egészen 2014. március 9-éig várja látogatóit a Duna parton - hangzott el a március 3-én tartott sajtótájékoztaton, amelynek a Jónás Kézműves Sörház biztosított helyszínt. 

Először kerül megrendezésre A Bálna Budapest területén a négynapos gasztrofesztivál, ahol bemutatkoznak az ország legkiválóbb streetfood ételei, kézműves italok, valamint az „Év Hala” címet elnyert magyar bucó is. 

A hétfő reggeli sajtótájákoztatón Necz István a Budapesti Duna Parti Piknik szervezője köszöntötte a sajtó munkatársait, majd a a Jónás Kézműves Sörház és a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselője ismertette a négynapos fesztivál bőséges kínálatát. 

A szervezők kulturális programokkal, könnyűzenei koncertekkel, valamint ismeretterjesztő előadásokkal várják a látogatókat. Köztük a hölgyeket, akiknek Nőnap alkalmából szombaton különleges meglepetésekkel készülnek. A fesztiválra ingyenes a belépés, a látogatók csütörtökön fél áron vásárolhatnak a kijelölt kiállítók ételkínálatából. A vállalkozó szelleműek számára szombaton a Mahal Szövetséggel karöltve halászléfőző versenyen is kipróbálhatják magukat. 

A HALadás színpadon mindkét nap könnyűzenei koncertek és utcabál fogadja az érdeklődőket. Vasárnap a Poroszlói Ökocentrum segítségével az őshonos és a mai halfajokról ingyenes ismeretterjesztő előadáson is részt vehetnek a vendégek. A Halbazár mellett a Bálnában kiállított, kézzel faragott Budapest makett, több festő- és fotóművész kiállítása is megtekinthető. A gyerekeket az Égbolt kiállítás, játszóház és rajzszakkör várja. 

 

 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.
Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén 

Az áruházlánc csatlakozott a duális képzőhelyekhez.
A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén

A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén 

A világ legértékesebb fedélzeti pezsgőkínálatát mutatta be az Emirates.
Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.