Újdonságokkal vár 9. Street Food Show

Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Street Food Show-t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvége keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus, kitelepül a Belvárosi Piac Giannival, Szabó Győzővel, Bíró Lajossal, jön Lakatos Márk a tihanyi Lakatos Műhellyel és az erőteljes sörfelhozatal mellett borokat, koktélokat, pálinkákat, pezsgőket is töltenek.

Ugyan a jubileumi alkalmakkor szoktak visszatekinteni, de a Street Food Show szervezői nem tudtak addig várni: 3 évvel ezelőtt kinézték maguknak az akkor még lényegében üresen álló, imponzánsabbnál is impozánsabb Hold utcai piacot, és odacsábították a szerintük legjobb street árusokat. Azért őket, mert azt látták, hogy az általuk is tolt éttermek szekere már meglódult, de a street műfajának még lendületet kell adni. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta a rendezvény is kinőtte a helyszínt (amit azóta állandó street árusok telepítenek be, köszönhetően a show-nak), és a szervezők azon kapták magukat, hogy már alig tudnak válogatni, hogy kit is hívjanak meg az eseményre. Mert, hogy időközben a környezet is óriásit változott (és változik percről-percre), több-kevesebb sikerrel mindenki street fooddal próbálkozik, új ászok emelkedtek ki, nagyon színes lett a színtér.


Az őszi fesztivál célja továbbra is az, hogy aktuális körképet adjon, meghívva a legizgalmasabb szereplőket, legyenek „bejáratott nagy öregek” vagy „friss csókák”, olyan food truckok, melyeken nemrég száradt meg a festék és természetesen az izmos zászlóvivők. Mindenkitől azt kérték, hogy mutassa meg új arcát is. Hát persze, hogy ételekkel mindezt.

Az invitálást egyébként elfogadta a város egyik legjobb baszk konyháját vivő Bontxo is, almaborban főzött navarrai kolbászukat már nagyon várják a szervezők, ahogy a Callos a la vizcaínát is, azaz a baszk pacalt. Lakatos Márk Tihanyból teleportálja a Lakatos Műhelyt, tangóharmonikás ül majd a ház előtt, miközben például pacalos baguettel tömhetik a hasukat a látogatók.A Hold utcai Belvárosi Piac napfényre jön. A Bíró Lajos-féle A séf utcája is kimozdul, ahogy Szabó Győző  is itt mutatja be először gőzzel párolt keleti jellegű falatkáit, a steamboókat. Bíró Lajossal és a színésszel tart Gianni is, persze ő marad a tésztáknál. A Panificio il Basilico gondoskodik a kiváló pékárukról, a Zsendice-Bükkisajt pedig a sajtokról, tejtermékekről.

A teljes Karaván is kigurul, tart velük többek között a Tésztafeszítő Kisiparos, a MexKitchen, a Twist & Chips és hát hús… na abból sem lesz hiány, hála a Befaló Billnek, a Meat & Sauce-nak, BudDognak, a Mangalica & Társainak, a PolaPolának, a Pista bá’-nak, A Sonkásnak és a Piknik Utczabárnak. Utóbbi például Fóti fekete sörben és soya szószban pácolja majd a mangalica szüzet, jól körbe süti, bepakolja egy fokhagymás vajjal pirított szezámos baguettbe és házi savanyított zöldséget, ruccolat ad mellé. Már kész is a Mangalica 55 névre keresztelt csoda. A Larus Étterem is kitesz magáért, többek mellett „kínai pálcikás paprikás csirkéhez”, narancsos teryjaki szószban sült sertéstarjás szendvicshez, vaníliás-áfonyás passiókrémleveshez  és „Mars veled”-hez terít. Hogy mi az utóbbi, a helyszínen kiderül.

A rendezvényen erőteljes lesz a minőségi sör, bor, pálinkakínálat: 20 stand tölt már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket. Nagy újdonság viszont, hogy a rendezvény ideje alatt a street árusok is boroznak, pálinkáznak, koktéloznak, pezsgőznek.

A Street Food Show a kezdetek kezdetén egyfajta kultúrdzsemborinak indult. Persze nem színpadokról bömbölő zenével, meg hájpolt sztárokkal, hanem tehetséges művészekkel.  Akik egyszer csak megjelennek a forgatag közepén, mondjuk felmásznak egy faház tetejére és onnan bazseválnak (mint idén júniusban), gangon zenélnek (mint a Hold utcai piacos időszakban), vagy kénytelen megnyílni előttük a tömeg, mert mondjuk sokan vannak és ’utcaszínházasdit’ játszanak (mint 2014 júniusában). A rendezvény most szeptemberben ezen a fronton is erősebb lesz, mint valaha.

Ételárusok listája:

A Sonkás
Befaló Bill
Belvárosi Piac (A Séf utcája, Kolbice, Panificio il Basilico, Pasta & Sugo, Steamboo, Zsendice-Bükkisajt)
Bontxo
BudDog
Csöppentő
Ez Sajt.
Froyo Like
Funnel Cakes
Gofri
Gumicukor
Hal and Chips
HotDog
Lakatos Műhely
Larus Étterem
Lángos Máshogy
Lyan csokoládéműhely
Mangalica és Társai
Meat & Sauce
MexKitchen
MIRELITE Gombóczda
Morzsa Bisztró
Nyakleves
Pasta Familia
Paneer
Piknik Utczabár
Pista bá’-Léhűtő
PolaPola
Shrimpy Food
Spíler
Tésztafeszítő Kisiparos
Twist & Chips
Urban Canteen Berlin
Urban Canteen New York
Vörös Homár
Zing

Italárusok listája:

Bor+pálinka+pezsgő+kávé:
ABorbolt
Borellátó
Bárhol Frizzante
Pálinkház
pop Fröccs
The Green Bus
Törley
Vespresso

Sör:

Angol Sörök Háza
Belga sör
Bigfoot Sörfőzde
Cech In
Domján Sörfőzde
Fóti Kézműves Sörfőzde
Hrabal
Hütte-Rekettye Sörfőzde
IFA Sörbár
Köleses Sör
MONYO Brewing Co.
Stari Kézműves Sörfőzde


 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein

Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.