Kiemelték: a hatóság 23 tétel nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vont ki a helyszínen a forgalomból.
Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - jelezte a Nébih.
Az étteremben a működési engedély alapján kizárólag tisztított zöldséget és gyümölcsöt, valamint konyhakész, mindössze hőkezelést igénylő húst használhattak volna - ismertették. Ezzel szemben tisztítatlan zöldséget, földes árut, továbbá nem csak hőkezelést igénylő húst is tartottak - tették hozzá.
A Nébih továbbá kifogásolta, hogy nem volt kitakarítva a mosogató helyiség és a közlekedő, túlzsúfolt volt a helyiség és hiányoztak a higiénikus kézmosáshoz szükséges szerek.
A vendéglátóhely a hiányosságok kijavítása után, a hatóság helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét - közölte a Nébih.
Forrás: NÉBIH / Store Insider