Kedvenc street foodot választanak a győriek

Az év legrövidebb éjszakáin kiderül, melyik street food a győriek kedvence. A hétvégi Food Truck Show-n kóstolófogásokkal is készülnek a kocsik, a helyiek vasárnapig voksolhatnak a szerintük legízletesebb street food-ra. A június 20-tól 23-ig tartó gasztrofesztiválon gourmet fogásokkal is készülnek: többek között szarvasgombás burgert, holland waffelt és vaddisznóhúsos szendvicset is kóstolhatnak a látogatók.

Sopron után hétvégén a győriek is megválaszthatják kedvenc street foodjukat. A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Food Truck Show-ra 22 kocsi érkezik, akiknél csütörtökön kóstolóadagokat is lehet majd kapni. A versenyre minden kocsi a kínálata legjobbját nevezheti, ezekre szavazhatnak az érdeklődők. Érkezik desszert Belgiumiból és Spanyolországból, de lesz sós, feketeerdő sonkás waffel, különleges bagel szendvicsek és faszénen sült malacos batyu is.


A kocsikkal a Nefelejcs közben és a Rákóczi Ferenc utcán találkozhatnak az érdeklődők június 20-tól 23-ig. A szavazás állása folyamatosan követhető a weboldalon, vasárnap 18 órakor pedig kihirdetik, melyik street food lett Győr kedvence.

Szavazni online, a http://foodtruckshow.hu/aktualis-szavazasok/ oldalon lehet.

Forrás: Store insider


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.